Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová sledují tajný vládní převoz mimozemšťana. (Disney+)

Recenze (13)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vášeň, či prekliatie? Mulder verí, Scullyová pochybuje. Vyšetruje sa prípad z kategórie Mulderových obľúbených. Napätie sa nedá krájať, no prítomné je a snaha fiktívnej ústrednej dvojice odhaliť vládou utajené skutočnosti je sympatická. Vrcholy paranoja sú napr. v českom Ucho alebo v Coppolovom The Conversation, no toto sa dalo, aj keď sa im to nepribližovalo. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní pečeť - 80 - 89%_ Při prvním shlédnutí patřičné zklamání, ale zároveň i taková ta normální spokojenost. Tohle totiž měla být podobně epická epizoda jako třeba Deep Throat, vlastně vidím i určitě podobnosti s dílem Fallen Angel. Takže asi úplně ok, ale nějak extrémně na E.B.E nevzpomínám. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia tradičná sci-fi časť, ktorá sa spomedzi podobných vymyká najmä tým, že sa dostavuje posun vo vnímaní Muža z Pentagonu. Kým doteraz sme ho plus-mínus mohli považovať za relatívne kladnú postavu, ktorá mala Foxa istým spôsobom rada a drukovala mu, po tejto epizóde sa azda definitívne prerodil do pozície antagonistu sledujúceho svoje vlastné (?) záujmy a Muldera používa (zneužíva) len ako figúrku na šachovnici. „Muži v čiernom“ začínajú hrať s otvoreným kartami, Muldera odpočúvajú, Scullyovú sledujú. Vždy ma veľmi bavila skvelá chémia medzi Scullyovou a Osamelými strelcami, ich spoločné scény boli vskutku na nezaplatenie. Práve tu sa obľúbená trojica sprisahaneckých žurnalistov objavila prvý raz, malo sa jednať o jednorázovku, ale diváci si ich samozrejme obľúbili na prvú dobrú a tak sa neskôr nielenže viackrát vrátili, ale dokonca dostali vlastný seriál (z ktorého sa však vyvinul prepadák s jednou jedinou sezónou s trinástimi dielmi). ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistě ufařský díl, kde jsou za nos tahání nejen Mulder a Scully, ale i diváci. V době vzniku seriálu, toto téma táhlo, ale teď je to trochu omšelé. Což bude nejspíš i tím, že jsme všichni mnohem otrlejší. Ufony dnes jako hrozbu vnímá málokdo a pokud někdo řeší, jestli jsou mezi nami...myslí tím spíš teroristy. ()

GASTON73

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenti Mulder a Scullyová se stávájí terčem dezinformační kampaně, když se pokoušejí sledovat tajný vládní transport s důkazy existence mimozemského života.Irácký pilot nedaleko vojenské základny USA sestřelí UFO. S létajícím talířem se vzápětí setkává i řidič náklaďáku a Mulder je přesvědčen o tom, že právě v tomto náklaďáku byla přepravována E.B.E. (mimozemská biologická entita). Mulder pátrá po dalších informacích a spolu se Scullyovou navštíví skupinku "hlídacích psů", známou jako Osamělí střelci, kteří se zabývají problematikou "vládního spiknutí". Muž z Pentagonu dá Mulderovi falešný tip, když mu to Mulder vytýká, Muž z Pentagonu řekne, že "stále existují tajemství, která by měla tajemstvími zůstat". Mulder a Scullyová zjistí, že náklaďák se nachází ve státě Washington. Tam také spatří oslepující světlo, které se obvykle vyskytuje i při setkání s UFO. Ukáže se ale, že šlo o podvrh. Když Mulder a Scullyová sledují řidiče náklaďáku, dostanou se až do nějakého vládního zařízení, brzy je však zadrží vládní ochranka. Je tam i Muž z Pentagonu a řekne Mulderovi o tajné mnohostranné mezistátní smlouvě, podle které jsou všechny E.B.E. likvidovány. On sám, když byl u CIA, se na této likvidaci také podílel. Mulderovi rovněž prozradí, že s ním spolupracuje jenom proto, aby odčinil svoji vinu, kterou v důsledku svého podílu na této likvidaci pociťuje. Mulder se nahlas ptá, kterým lžím má věřit. Více zde: http://gastonrolinc.webnode.cz/news/akta-x-tv-serial/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Osamělí střelci se později objevili ještě v několika epizodách Akt X a později dokonce dostali svůj vlastní spin-off seriál The Lone Gunmen (od r. 2001). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama