Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

klerik 

všechny recenze uživatele

1. séria Ja viem, že je to sympatické. Je to aj príjemne detsky temné. Napriek tomu nechápem to tunajšie nadšenie... uvidím časom, možno to aj mňa dostane (ako ma stali KOSTI...). Je tu zase raz jeden paradox ČSFD - pretože podľa mňa je Blade: The Series dosť podobne lacno a zároveň cool vyzerajúci počin... ()

Reklama

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Buffy je pro mě tou největší srdcovkou, takže Angela jsem nemohla vynechat. Není horší, není lepší, je jiný. Ač je Buffy postavená hlavně na hláškách, úžasném vývoji postav a tématech, které (zvláště v době vysílání seriálu) jinde nenajdete a někdy bývá dost temná, tak Angel je o trochu temnější. Má samozřejmě ale postavy, které tuto temnotu vyvažují a občasná Angelova mimóznost je osvěžující. Sezóny mi přijdou trochu celistvější než u Buffy, i když občas se objeví epizoda, která by se dala považovat za zbytečnou, ale to jen hodně výjimečně a zpětně stejně epizodu oceníte. Na Angelovi je nejvíc vidět, jak měl Whedon naplánovaný každý krok. Veškerý vývoj postav (hlavně Cordelie), šokující události (především Blondie Bear v páté řadě) a náhlé zvraty (úplný obrat ve finále řady čtvrté) vám přijdou naprosto přirozené a vše do sebe naprosto zapadá. Občasné návštěvy postav z Buffy a nenápadná propojení epizod jsou nádherným bonusem a zakomponované jsou tak, že neruší, ale zahřejí u srdce. Ještě bych vypíchla změnu dějiště ve třetí řadě a citlivé odchody postav skrz všechny série. Za mě 100 % a ideální je to samozřejmě sledovat na přeskáčku s Buffy (od 4. řady; tedy s tím, že první tři řady Buffy si zkouknete předem). ()

demented 

všechny recenze uživatele

Prvá séria vlažnosť sama, kde by sme kvalitné epizódy napočítali na jednej ruke nešikovného drevorubača. Dej postupne graduje s treťou a štvrtou sezónou, ktoré sú takmer dokonalé. Lenže výšledný dojem kazí séria piata, ktorá všetko, čo sme videli predtým neskutočne rozmelnuje a čo sa týka kvalitatívnych výkyvov, je na tom takmer ešte horšie ako sezóna prvá (sorry, ale nepomohol ani príchod Spika). No a posledný diel je inferno samo o sebe a necháva človeka čumieť s otvorenou huboou. Čas vrhnúť sa na šiestu sériu, ktorá ale vychádza v inom médiu :) ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Angel je především výborným spin offem neméně výborného seriálu Buffy: The Vampire Slayer. Angel má především zcela jinou atmosféru než Buffy. Nabízí zde propracovanější a nezřídka zajímavější mytologii, je temnějším seriálem (hlavním tématem je vykoupení duše) a nabízí zde propracované postavy, které se těm z Buffy nejen vyrovnají, ale mnohdy se Whedonovi povedlo pracovat s charaktery naprosto bravurně. Za těch pět sérií prodělají obrovský vývoj (např. Wesley). I pilot se oproti Buffy povedl o poznání lépe, první řada je sice rozjezdová, ale i tak nabízí mnoho vynikajících dílů a skvělé finále. Druhou řadou příběh nabírá na obrátkách a třetí a čtvrtá graduje (i díky vynikajícícm flashbackům z Angelovy temné minulosti). Pátá je naopak zcela jiná (i díky mému oblíbenému Spikovi) a spíše než o ucelený příběh se opírá o skvěle napsané stand-alone epizody. A finále je skutečně nezapomenutelné. Zvláštní pochvalu také dostávají pánové Christophe Beck a hlavně Robert J. Kral, kteří se postarali o velmi temnou a dynamickou hudbu k seriálu. Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Plánovalo se, že kdyby byla 6. série, tak by Wesley (Alexis Denisof) byl vzkříšen, Angel (David Boreanaz) by se stal člověkem, Gunn (J. August Richards) by se stal upírem a vedlejším antagonistou a Fred/Illyria (Amy Acker) by byly rozděleny do dvou postav. Toto všechno se stalo v komiksu navazujícím na 5. sérii. (GreatestFan)
  • Když ve 2. epizodě 1. série "Osamělá srdce" pošle Kate (Elizabeth Röhm) Angela (David Boreanaz) k čertu, Angel tiše si řekne: "Tam jsem už byl". Tím odkazuje na 100 let, která v pekle strávil, když ho v 22. epizodě 2. série seriálu Buffy, přemožitelka upírů (od r. 1997)  "Proměna 1/2" Buffy (Sarah Michelle Gellar) pošle do pekla démona Acathly, ze kterého byl později vyvržen. (GreatestFan)
  • V emotivní scéně ke konci 8. epizody 1. série "Nikdy na tebe nezapomenu", když Angel (David Boreanaz) utišuje plačící Buffy (Sarah Michelle Gellar), můžeme slyšet ho říkat: "Shh, Sarah, Shh", kvůli intenzitě scény David Boreanaz omylem řekl pravé jméno herečky. (GreatestFan)

Reklama

Reklama