Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

Nerhinn 

všechny recenze uživatele

Ne, prostě ne. Angel fungoval jako vedlejší postava velice dobře - jeho koncept je celkem jednoduchý a ničemu to nepřekáží. Na hlavní postavu je ale příliš nezáživný a David Boreanaz není tak dobrý/charismatický herec, aby doplnil to, čeho se nedostává konceptu postavy. Obzvlášť první tři sezóny pro mě byly nefalšovaným utrpením a shlédla jsem je jednom proto, že jsou součástí univerza Buffy. Od čtvrté sezóny už to celkem ujde, minimálně děj je trochu zajímavý (už to není monster of the week + poslední tři díly si uděláme výlet do alternativního středověku), vše jde ale do kytek, když se na scéně objeví Spike. I když chápu, proč došlo k retconu jedné z mých oblíbených postav (je tisíckrát zajímavější a sympatičtější než hlavní stár), způsob, jakým se scénáristi snaží udržet ho na místě, je směšný. Chápu, proč ve finále není Buffy - všechny díly, kde hostují slayerky, jsou vynikající a je bolestivě očividné, proč - postavy jsou zajímavější a mají nějaký cíl, herečky jsou lepší. Je zajímavé sledovat vývoj některých postav - Doyle, Wesley a Fred jsou skvělé charaktery. Bohužel Cordelii jsem její vývoj nějak nevěřila a Spike v tomhle seriálu zařadil zpátečku. A Angel... eh. Sledovat ho v rádobyvtipných scénách, kde šišlá na dítě... brr. Škoda mluvit. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, kteří se zamilovali do SMG z Buffy je to prakticky povinnost. Tenhle spin-off je v něčem lepší, v něčem zase o něco slabší, ovšem stále se jedná o velmi kvalitní seriál. Pamatuju si, kdy jsem jako malý Angela totálně žral - to bylo ještě na Prima Cool, když začínala, s otřesným dabingem, ale to mi v té době asi a nevadilo - a proto jsem se musel kouknout znovu, všechny díly a v originálu. A nemůžu si stěžovat, i po těch letech stále skvělý zážitek a občas velmi dobré cestování mezi Buffy-Angelem, které oběma seriálům dodává potřebný šmrnc. ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Začínám koukat... Podobně jako Buffy má tento seriál na ČSFD naprosto směšné hodnocení (a to i od některých "elit", které určitě viděly jenom pár dílů a odvažují se hodnotit), a protože tuším že podobně jako v případě Buffy (ale i třeba Xeny) se v tomto seriálů skrývá mnohé, co není na první pohled vidět. 1 SÉRIE: Seriál začíná celkem vlažně, Angel řeší v každém díle jeden případ. Epizoda se Spikem výrazně vybočuje a je jednoznačně nejlepší. 13. epizoda byla hodně zajímavá, skoro až připomínala Deep Space 9.. ;-) Tak první série je za mnou, občas mě Angel bavil i víc než Buffy. Poslední díl mě pořádně nažhavil na druhou sérii, která věřím, že bude po této rozjezdové daleko lepší. Angel je vlastně, alespoň zatím, takovým odkladištěm postav z Buffy. Překvapivě to ale vůbec nevadí a z velké miry i díky charismatu hlavního hrdiny je hodně koukatelným seriálem... 2. SÉRIE: Do druhé série vlítl Angel po hlavě, konečně je tu větší návaznost mezi jednotlivými díly a atmosféra a napětí houstne... jen tak dál... Byl jsem zvědav na závěr série, protože v paralelně běžící sérii Buffy byl závěr zatím nejlepší se zvšech sérií. A ani Angel nezklamal, někalikadílový výlet do jiného světa byl parádní a přinesl seriálu oživení v podobě nové postavy. 3. SÉRIE: Seriál si drží výbornou úroveň, epizoda Billy měla parádní horrorovou atmosféru. Wesley se mi zamlouvá čím dál víc, od té doby, kdy se poprvé objevil v Buffy, prošla jeho postava velmi zajímavým vývojem. O Cordelii nemluvě. Od sedmé epizody se tato série rozjíždí velmi, velmi zajímavě. Dal jsem tři díly hned po sobě, což se mi snad ještě nestalo... 4. SÉRIE pokračuje v podstatě ve stopách třetí, častěji se ovšem mluví o nějakém velkém zlu, které se blíží. Což už ovšem začalo v 1. sérii, a zatím nic moc... hmm, závěr byl sice fajn, ale na souběžně běžící závěr Buffy to nemělo. 5. SÉRIE už mě nějak nebaví. Nejspíš to bude tím, že Buffy skončila a Angel mě prostě samostatně nebaví? Nevím, on se seriál hodně proměnil, hrdinové vylezli v podstatě z podsvětí a teď si hrají na právnickou firmu? WTF... A teď už je to definitivní. Pátá série je slabá. Až na pár (myslím, že dva) vtipné díly (s plyšákem a v Itálii) jsem to celé dokoukal jenom se sebezapřením. Ale i tak jsem rád, že jsem dal celého Angela, i když Buffy je lepší. Nejvíc se to projevilo na závěru. Zatímco konec Buffy je epický, až monumentální, konec Angela snad ani nestojí za zmínku. ()

Tinne 

všechny recenze uživatele

Temné a osudové příběhy upíra s duší Angela jsou dospělejším doplňkem Buffy. Skvělé postavy, které během pěti sezon projdou neuvěřitelným vývojem. A finále, při kterém mne tvůrci nechali sedět se zaslzenýma očima dokořán a pootevřenými ústy ... PS: po druhém shlédnutí Angela, si dovolím přirovnání k mé nejoblíbenější knižní sérii: Buffy je Hobit a Angel Pán Prstenů ()

!Malak-11! 

všechny recenze uživatele

1.série - skvělý počin -> naprosto dokonalé jak propojili oba seriály...2.série - nemám slov a opět dokázali pokračovat na vysoké úrovni...3.série - celkově byla dobrá, ale některé kličky a epizody se mi opravdu nelíbili...4.série - dle mého názoru nejhorší série seriálu Angel...bavila mě tak půlka epizod...5.série - tak ta je naprosto dokonalá..Celkově hodnotím mezi 3-4 hvězdičkami, ale jelikož mi stále leží v žaludku ta 4.série tak dávám 3... ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Ve 2. epizodě 1. série "Osamělá srdce", když je Angel (David Boreanaz) v démoním doupěti hozen do vzduchu proti stolu, ve spodním pravém rohu je vidět kamera a ruka kameramana. (GreatestFan)
  • Když v 22. epizodě 1. série "Proroctví" Angel (David Boreanaz) navštíví Cordelii (Charisma Carpenter) v nemocnici, kde se zrovna celá třese bolestí hlavy z neustále přicházejících vizí, doktor Angelovi řekne, že už udělali CT, ale nedaří se jim ji znehybnit. To je ale nesmysl, aby jí dělali CT v tomhle stavu. Musela by totiž být v klidu a nehybná, aby dostali čitelné výsledky. (GreatestFan)
  • Když v pilotní epizodě "Město andělů" Angel (David Boreanaz) vykopne Russela Winterse (Vyto Ruginis) z okna, je těsně před jeho vzplanutím vidět jeho odraz v oknech. Upíři odraz nevrhají. Podobných chyb je v seriálu více. Například když ke konci 2. epizody 1. série "Osamělá srdce" Angel s Kate (Elizabeth Röhm) proběhne kolem zrcadla, je vidět jeho odraz. Na začátku 1. epizody 2. série "Soud", poté, co Angel zabije v tělocvičně několik démonů, můžeme vidět v zrcadle jeho odraz. (GreatestFan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno