Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

waits 

všechny recenze uživatele

V mírném nadšení nad objevením kanálu Horror Channel v programové nabídce pootočeného satelitu na Astru 3 jsem si poctivě střihnul čtyři díly za sebou (2. serie, díly 11-15), Příznám se , že Buffy mě nikdy neoslnila, ale bylo mi aspon milé sledovat na obrazovce S.M.Gellar. Angel je sice temný, coř nneí u tohoto žánru na škodu, ale i tak mě nedokázal vtáhnout ani tolik jako Buffy, nudil mě. Zkusím ještě kousek následující série, podle ohlasů by mohl být závěr zajímavější. Ale berte mě s rezervou, nejsem fanda těhle televizních rvaček s démony, u několika viděných dílů Ćarodějek, například, jsem vyloženě trpěl. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Vzdal jsem to v polovině první série. Neříkám, že Angel asi nebude dobrý, ale zkrátka mě nepřitáhl. I když čtu, že první série se musí přečkat, pak přijde to "pravé ořechové", tak jsem jednoduše na to nedostal náladu. Do Buffy jsem se zamiloval natolik, že jsem ji musel dokoukat ihned celou a teď už se mi do tohohle světa vracet nechce. A až ano, tak opět nejspíš jen za Buffy. Sorry Angele, asi budeš rovnocenným vůči Buffy, ale já prostě tu chuť na těch 5 sérií noirovského stylu nemám. ()

Reklama

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to povinnost pre každeho fanušika Buffy, už len preto, že dej spolu často uzko suvisi, niekedy sa stanu v Angelovi veci ktore sa potom doriešia v Buffy a naopak..... ale je to len doplnok k Buffy, nie kult:) A zároven je možno pre trochu vyspelejsich divakov, možno pre tých ktorí s Buffy starli.... ťažko posudit, proste Angel je o niečo važnejší:D o tu jednu hviezdicku som ho pripravila práve len preto, že už to není kult:D ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Začínám koukat... Podobně jako Buffy má tento seriál na ČSFD naprosto směšné hodnocení (a to i od některých "elit", které určitě viděly jenom pár dílů a odvažují se hodnotit), a protože tuším že podobně jako v případě Buffy (ale i třeba Xeny) se v tomto seriálů skrývá mnohé, co není na první pohled vidět. 1 SÉRIE: Seriál začíná celkem vlažně, Angel řeší v každém díle jeden případ. Epizoda se Spikem výrazně vybočuje a je jednoznačně nejlepší. 13. epizoda byla hodně zajímavá, skoro až připomínala Deep Space 9.. ;-) Tak první série je za mnou, občas mě Angel bavil i víc než Buffy. Poslední díl mě pořádně nažhavil na druhou sérii, která věřím, že bude po této rozjezdové daleko lepší. Angel je vlastně, alespoň zatím, takovým odkladištěm postav z Buffy. Překvapivě to ale vůbec nevadí a z velké miry i díky charismatu hlavního hrdiny je hodně koukatelným seriálem... 2. SÉRIE: Do druhé série vlítl Angel po hlavě, konečně je tu větší návaznost mezi jednotlivými díly a atmosféra a napětí houstne... jen tak dál... Byl jsem zvědav na závěr série, protože v paralelně běžící sérii Buffy byl závěr zatím nejlepší se zvšech sérií. A ani Angel nezklamal, někalikadílový výlet do jiného světa byl parádní a přinesl seriálu oživení v podobě nové postavy. 3. SÉRIE: Seriál si drží výbornou úroveň, epizoda Billy měla parádní horrorovou atmosféru. Wesley se mi zamlouvá čím dál víc, od té doby, kdy se poprvé objevil v Buffy, prošla jeho postava velmi zajímavým vývojem. O Cordelii nemluvě. Od sedmé epizody se tato série rozjíždí velmi, velmi zajímavě. Dal jsem tři díly hned po sobě, což se mi snad ještě nestalo... 4. SÉRIE pokračuje v podstatě ve stopách třetí, častěji se ovšem mluví o nějakém velkém zlu, které se blíží. Což už ovšem začalo v 1. sérii, a zatím nic moc... hmm, závěr byl sice fajn, ale na souběžně běžící závěr Buffy to nemělo. 5. SÉRIE už mě nějak nebaví. Nejspíš to bude tím, že Buffy skončila a Angel mě prostě samostatně nebaví? Nevím, on se seriál hodně proměnil, hrdinové vylezli v podstatě z podsvětí a teď si hrají na právnickou firmu? WTF... A teď už je to definitivní. Pátá série je slabá. Až na pár (myslím, že dva) vtipné díly (s plyšákem a v Itálii) jsem to celé dokoukal jenom se sebezapřením. Ale i tak jsem rád, že jsem dal celého Angela, i když Buffy je lepší. Nejvíc se to projevilo na závěru. Zatímco konec Buffy je epický, až monumentální, konec Angela snad ani nestojí za zmínku. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Angel je především výborným spin offem neméně výborného seriálu Buffy: The Vampire Slayer. Angel má především zcela jinou atmosféru než Buffy. Nabízí zde propracovanější a nezřídka zajímavější mytologii, je temnějším seriálem (hlavním tématem je vykoupení duše) a nabízí zde propracované postavy, které se těm z Buffy nejen vyrovnají, ale mnohdy se Whedonovi povedlo pracovat s charaktery naprosto bravurně. Za těch pět sérií prodělají obrovský vývoj (např. Wesley). I pilot se oproti Buffy povedl o poznání lépe, první řada je sice rozjezdová, ale i tak nabízí mnoho vynikajících dílů a skvělé finále. Druhou řadou příběh nabírá na obrátkách a třetí a čtvrtá graduje (i díky vynikajícícm flashbackům z Angelovy temné minulosti). Pátá je naopak zcela jiná (i díky mému oblíbenému Spikovi) a spíše než o ucelený příběh se opírá o skvěle napsané stand-alone epizody. A finále je skutečně nezapomenutelné. Zvláštní pochvalu také dostávají pánové Christophe Beck a hlavně Robert J. Kral, kteří se postarali o velmi temnou a dynamickou hudbu k seriálu. Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Když v 8. epizodě 1. série "Nikdy na tebe nezapomenu" Angel (David Boreanaz) vyjídá jídlo z ledničky, můžeme zahlédnout nalevo na obrazovce kameru. Ve 12. epizodě 1. série "V očekávání" při rozhovoru s gynekologem je na vrchu obrazovky vidět mikrofon. V 22. epizodě 1. série "Proroctví", když Cordelia (Charisma Carpenter) podá Angelovi hrnek krve, do obrazovky vklouzne mikrofon. Když v 1. epizodě 2. série "Soud" Angel zlomí vaz démonu Prio Motu, můžete na vrchu obrazovky vidět mikrofon. (GreatestFan)
  • V pilotní epizodě "Město andělů" mají upíři (s výjimkou Angela (David Boreanaz)) jiné tváře než v Buffy, přemožitelce upírů (od r. 1997). Tvůrci jim totiž chtěli dodat temnější démoničtější vzhled než v mateřském seriálu. S efektem však byli nespokojeni, a proto se vrátili k těm původním. (GreatestFan)
  • Ve 4. a 5. dílu 4. série lze vidět fotky, na nichž je Angel (David Boreanaz), přestože upíří nemají odraz a tudíž nemohou být vyfoceny zrcadlovkou. Možností by bylo pořídit fotografii digitálním aparátem, ty však v té době neexistovaly. (Timak)

Reklama

Reklama