Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

Gulde 

všechny recenze uživatele

Koukatelný seriál, lepší než původní Buffy, ale zdejších 72% si dle mého rozhodně nezaslouží. Vesměs jde v každém díle prakticky o to samé, až pozdější díly bych označil za zajímavější (zejména poslední, 5.série), ve kterých na sebe jednotlivé epizody přímo navazují, a dostanou i docela zajímavý spád, ale i tak to není kdovíjaký zázrak. Obzvláště některé prvky jsou tam ba až neuvěřitelné a trapné (metrosexuální démon se zálibou ve zpěvu?...bože...). Prví 4 série hodnocení - 2*, 5. série hodnocení - 3*. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Angel je světem protřelý upír, který se na svět už nedívá s určitou naivitou, ale spíš se zničující realističností a pramatičností. Tím se spin-of výrazně odlišuje od Buffy, která je vyprávěna z pohledu mladé dívky. Je nejen temnější, ale zejména rychlejší, bez dlouhých dialogů, přímější. Angel se moc dlouho nevyptává, ale rovnou jedná. Vztahy jsou odsunuty do pozadí, místo dívky bojující kromě jiného i s vlastními démony, je zde drsný detektivní seriál, který postupuje podle určitého schematu, ale stále dokáže překvapit. Nejde říci, že by byl horší či lepší než seriál, ze kterého se odštěpil. Je prostě jiný. Zůstal propracovaný svět, humor, ze skutečnosti skvěle odpozorované situace. A i zde jsou upíři a démoni jen určitou metaforou k problémům, které hýbají společností. Angel se pohybuje nocí a sledovat ho je opět požitek. ()

Reklama

jurama525 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mne měkolikanásobně lepší než Bufyy . Angel a spike tu mají prostor který naplno využívají a seriálu to rozhodně nic na kráse neubira. Škoda jen že bylo tak málo sezon . Ještě na par dalšich to zaručeně mnělo . Jimak masky a triky dobry . Co se tyka podobnosti z Buffy tak tu najdete u hlavních představitelů a v pár zmínkách . Jinak si Angel šel svou vlastní cestou a nebylo to naškodu, ()

Hermione 

všechny recenze uživatele

Velmi kvlaitní seriál, Joss Whedon nás přesvědčil, že to zvládne ještě líp než v případě Buffy. Samozřejmě, že se v seriálu objevují občas trochu chatrně zpracované efekty, ale pouze velmi výjímečně. Je vilice hezky vykreslen charakter a vývoj postav, zvlášť pak Angel. Navíc se oproti Buffy dozvídáme mnhoho o hrdinově minulosti. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Postava Angela (David Boreanaz) by neměla stárnou, jeho představiteli se však stárnutí zakázat nedalo, a jeho dospívání a zmužnění je v seriálu patrné. (Cucina_Rc)
  • Seriál pokračuje v komiksech. (Knowho)
  • Když v pilotní epizodě "Město andělů" Angel (David Boreanaz) vykopne Russela Winterse (Vyto Ruginis) z okna, je těsně před jeho vzplanutím vidět jeho odraz v oknech. Upíři odraz nevrhají. Podobných chyb je v seriálu více. Například když ke konci 2. epizody 1. série "Osamělá srdce" Angel s Kate (Elizabeth Röhm) proběhne kolem zrcadla, je vidět jeho odraz. Na začátku 1. epizody 2. série "Soud", poté, co Angel zabije v tělocvičně několik démonů, můžeme vidět v zrcadle jeho odraz. (GreatestFan)

Reklama

Reklama