Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

wakage 

všechny recenze uživatele

Až do čtvrté série takový pěkný rodinný seriál, kdy můžeme vidět co zažívají obyvatelé jednoho činžáku - vlastně vesmírné stanice na okraji galaxie. Teprve s příchodem Worfa, cestováním Defiantem i mimo stanici a zejména válkou s Dominionem získává seriál ten správný směr. DS9 je z dosud natočených Star Treků zcela určitě nejslabší seriál. (hodnocení jednotlivých dílů v mém profilu) ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě během 6. sezony bych dal jasných 4*, ale od její půlky po díle In the Pale Moonlight je to katastrofa a tak musím jednu ubrat. 1. sezona 82%, 2.sezona 75%, 3.sezona 80%, 4.sezona 86%, 5. sezona 78%, 6. sezona 58%, 7 sezona 46%. Nej díly: Q-Less, Duet, The Wire, Civil Defense, Prophet Motive, Improbable Cause, The Way of the Warrior, Little Green Men, Our Man Bashir, Trials And Tribble-ations , In the Pale Moonlight, Inter Arma Enim Silent Leges ()

Reklama

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se dá rozdělit na "do 4. řady" a "po čtvrté řadě" První půlka je upovídaný (někdy až moc) úvod do velkého schématu a pak se to náhle rozjede. U nás se myslím ani poslední řady nevysílaly, takže se ani nedivím zdejšímu hodnocení. Ale akční scény z války a podle mě nejlepší epizody s klingony, které byly natočeny, to vše tam je a pěkně provedeno. Takže bych to zdaleka nezahazoval. Navíc je třeba zmínit skvělou práci s postavami a jejich vývojem, která u ostatních sérií nemá obdoby. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

První ST seriál, kde nemám chuť většinu postav ubít tupým předmětem a to se počítá. Změna hodnocení po zhlédnutí většího počtu dílů vyhlazena; nicméně se nemohu zbavit dojmu, že s touto posádkou budou i tradiční ST propriety jako humanismus & mír mezi národy bez ohledu na množství gumy na ksichtě výrazně snesitelnější. Vychcaný Ferengi barman, měňavcovitý šéf ochranky a cardassianský krejčí FTW. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že ST byl pro mě vždy spojen s pojmem Enterprise a Picardem, ale vzhledem k tomu, že jsem tuto změnu byl ochotný všemi deseti akceptovat u Voyageru i Enterprise, bude problém asi někde jinde. Příliš statický a jednotvárný děj, odehrávající se na stanici v hlubokém vesmíru, která nemá šanci pohnout se z místa a musí si tak vystačit jen s tím co se odehrává kolem ní. Možná je to i tím, že jsem nikdy tento seriál neviděl jako kontinuum až do konce (u nás se celý nevysílal). Ovšem vzhledem k tomu, co jsem slyšel o kvalitě posledních sérií, nevylučuji, že mu dám někdy pzději druhou šanci. 60 % ()

Galerie (200)

Zajímavosti (62)

  • Trillskú vedeckú dôstojníčku Jadziu Dax mala pôvodne hrať Famke Janssen. Keď rolu odmietla, bola nahradená Terry Farrell. Úvodné testy trillského make-upu podľa pôvodného výzoru Trillov z epizódy Hostitel (1991) seriálu Star Trek: Nová generace nevyzerali presvedčivo. Preto si maskéri spomenuli na bodky, ktoré mala Kamala z epizódy Ideální partnerka (1992). Kamalu hrala práve Famke Janssen (na fotografii). Bodky Trillov v seriáli Star Trek: Hluboký vesmír devět preto pripomínjú výzor Kriosianov zo seriálu Star Trek: Nová generace. (koba)
  • Přestože bylo hodně natáčeno před zeleným a modrým pozadím, bylo vytvořeno i velké množství kulis a modelů, které co nejpřesněji odpovídaly těm původním. Herci kulisy spatřili až při natáčení, aby byla jejich užaslá reakce co nejvěrohodnější. Modely Enterprise i stanice K-7 musely být vytvořeny znovu a byly zkoumány pod lupou, aby všechny detaily co nejpřesněji souhlasily s předlohou, jelikož fanoušci si všimnou každé malinkaté nedokonalosti. Jednalo se o nejdražší jednodílovou epizodu seriálu v čase jejího natáčení. Režisér Jonathan West ji díky svým zkušnostem natáčel stejně jako by byl rok 1967. Stejnými dobovými postupy a technikami a dokonce na dobový film s jinou barevností a zrnitostí, než který se používal v devadesátých letech. Původní záběry z epizody Trable s tribbly (1967) byly však zakomponovány digitálně, aby mohlo být odstraněno co nejvíce rozdílů mezi nimi a nově pořízenými záběry. [Zdroj: trekkies.cz] (padina)
  • Kira (Nana Visitor) křičí na Dr. Bashira (Alexander Siddig): „Je to všechno tvoje vina!“ Tato hláška skrytě odkazovala na skutečnost, že herecká dvojice očekávala v reálném životě dítě. (slatkac)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama