Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 14
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 14

Recenze (207)

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocení všech ostatních- když si vezmu, kolikrát jsem to viděla a jak mě to pořád baví, nemůžu jinak. Parádní oddechovka na nedělní odpoledne. 100% milosti, která mi kupodivu nepřijde trapná ani přeslazená. Srdcovka! // update: no ale ta třetí série to srazila alespoň o dvě hvězdy. z nostalgie 4* ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Dospělá část je výborná a jejich hlášky a vtipné situace do kterých se dostávají hrají lidsky, uvěřitelně, příjemně a je opravdu potěšením a pohodu se na ně dívat. Hlavně sarkastická babička Jana Štěpánková je vynikající. Ale bohužel dětské osazenstvo je pro mě zklamáním. Za celou dobu mě nedokázali přesvědčit a ani jedno ze třech dětí Kudrnových mi nepřišlo nijak sympatické. Celkově teda 60% ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ranč U zelené sedmy má trumf, který převážně v první sérii seriál katapultoval na jeden z nejlepších českých porevolučních seriálů. Postava babičky, kterou hrála skvělá Jana Štěpánková nejen, že si kradla všechny scény pro sebe, ale díky ní držel seriál pohromadě v momentech, kdy se změnil v totální nastavovanou kaši (téměř cokoliv po první sérii). Její sarkastická, moudrem ošlehaná ženská dokáže trefně komentovat cokoliv. Od dojení koz, po největší problémy lidstva. V momentě, kdy si vezme za muže pana Aloise, se ale její role v seriálu zmenšuje stále markantněji a seriál tím trpí čím dál tím více. Nechápu stejně tak rozhodnutí scénáristů přestěhovat po první sérii rodinu z ranče na jiný, tudíž celá dvojka je jen opakováním jedničky, jenže o 3 úrovně horší. A předabování Mira Nogy Petrem Rychlým? Proč by proboha nemohl být tatínek Slovák? Rychlý se své úlohy zhostil skvěle, o tom žádná, jenže tohle je prostě podraz na skvělého Nogu. Suma sumárum je Ranč U zelené sedmy pohodovým rodinným seriálem, který ale svou nejlepší formu měl v jeho začátcích. Postupem let a tím, jak byli kluci dospělejší, šel ten feeling celkem do kopru a do cíle spíše doklopýtal, než s přehledem doklusal jako Hubert. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Skvělý rodinný seriál o jedné střeštěné rodince, která zdědí ranč. První řada je zcela jistě geniálním přínosem české kinematografii, děj je zajímavý a díky své krátkosti trampoty měšťanů nemají jedinou šanci přestat bavit. Sympatičtí hrdinové, především babička a soused, a velice vtipný scénář Ivo Pelanta je tak vynikající kombinací, kvůli které si rozhodně nelze nechat tento seriál ujít. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů,který mne zaujal.Především to prostředí,ve kterém se odehrává není nudné jako v jiných seriálech(rodinná pouta nevyjímaje).Roli otce ztvárnil Miro Noga velice humorně(propůjčení hlasu Petra Rychlého byl velice šťastnou volbou),ale babča už mě tam moc se svými radami a vševěděním moc neladí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Seriál se vysílal také v Polsku. Slovinsku, Chorvatsku, Německu, Kanadě a na Slovensku. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Název filmu má svůj původ v příběhu – v první řadě seriálu – je to reakce na onen slavný Kudrnův večer, kdy obehrál sousedy v mariáši. Od té doby se bývalému statku Otty Huberta už jinak neřeklo než Ranč U Zelené sedmy. (Česká televize)

Reklama

Reklama