Reklama

Reklama

Moucha

Trailer 1

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenné povídky George Langelaana. Hlavní postavou je Helene (Patricia Owens), která svému švagrovi Francoisovi (Vincent Price) a inspektorovi Charasemu objasňuje okolnosti záhadné smrti jejího muže André Delombrea (Al Hedison). Podle jejího tvrzení vynalezl její muž jakýsi teleport, který následně vyzkoušel sám na sobě. S ním se však nepozorovaně přenesla i malá moucha. Geny se pomíchaly a výsledkem byl muž s muší hlavou a končetinou a moucha s hlavou a končetinou lidskou. I když má André muší hlavu, je stále člověkem a snaží se hrůzné důsledky experimentu zvrátit. Film se stal hitem své doby a často je považován za skvělé završení hororové éry padesátých let. (Hurley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Uspokojivé sci fi so skvelým Vincentom Priceom, dobovými efektami a úžasnými maskami (hlavne posledná scéna). Padá to hlavne na tom, že úvodná tretina prezrádza všetko z príbehu a napätie opadá ... i keď na konci sa vráti. Celkom štýlový a zábavný film s jednou fajn hláškou ;) ("Čo takého si vymyslel? Plochú obrazovku? (smiech)") ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade je rozhodne povinnosťou zabudnúť na remake Davida Cronenberga. Tento snímok z roku 1958 obklopuje značná dávka naivity vtedajších sci-fi hororov, treba to brať ako to je, ale že sa snímok skôr prezentuje ako komorná dráma a nie mysteriózne dobrodružstvo, to je už problém. Škoda, pretože tá širokoúhla kamera sa dala využiť ďaleko efektnejšie. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Od začátku pěkně budovanná atmosféra, opět zde funguje faktor strachu a zvědavosti z neviděného(zde navíc umocněno tím, že proměněnou postavu vidíme, avšak proměněné části zůstávají do poslední možné doby skryty). Příběh graduje úplným rozdvojením mysli postiženého, sebezničením v hydraulickém lisu a závěrečnou mrazivou scénou v zahradě(pisklavé "Pomoz mi" budu slyšet ještě dlouho). Souhlasím s poznámkou uživatele EdaS - škoda, že film nebyl černobílý. Na svoji dobu velice působivý a napínavý snímek. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tato Mucha sa neda porovnavat s Cronenbergovou Muchou (1986), ktora bola omnoho hrozivejsia a napinavejsia, avsak aj tato mala zaujimavy scenar, ktory ma bavil, k comu dopomohli aj dobri herci. Neviem preco, ale vzdy som si myslel, ze tento film bude ciernobiely a prekvapivo mal krasny farebny obraz. Zaver s pavucinou bude mozno na niekoho posobit smiesne, ale zaroven to s tym pavukom bolo aj hrozive a na rok 1958 to musel byt urcite zaujimavy film... 05.06.2010 _______ David Hedison - (Andre Delambre) +++ Patricia Owens - (Helene Delambre) +++ Vincent Price - (Francois Delambre) +++ Herbert Marshall - (Insp. Charas) +++ Charles Herbert - (Philippe Delambre) +++ Kathleen Freeman - (Emma) +++ Betty Lou Gerson - (Opatrovateľka Andersone) +++ Produkcia: Kurt Neumann +++ Hudba: Paul Sawtell +++ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúzsko-anglický novinár a spisovateľ George Langelaan napísal v roku 1957 krátku sci-fi horrorovú poviedku "The Fly" (Mucha). Už rok neskôr ju sfilmoval režisér Kurt Neumann. No a v roku 1986 prišiel s perfektným naturálne drsným remakeom kreatívny kanadský režisér David Cronenberg. Jeho verzia tohoto príbehu sa stala kultovým horrorovým snímkom. No aj táto staršia filmová adaptácia z roku 1958 má svoje kúzlo. Prišla mi vhod. Mám hodne rád takéto staré horrorové klasiky. **** ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Patricia Owens trpěla strachem z hmyzu, čehož režisér Kurt Neumann využil a do poslední chvíle jí neumožnil, aby se podívala na masku, kterou nosil David Hedison, představitel Andrého-mouchy. (HellFire)
  • Natáčelo se v Kanadě a v New Yorku (USA). (Varan)
  • Vybavení celé laboratoře přišlo produkci na 28.000 dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama