Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jak mám ohodnotit film, který mi z jedné strany připadá jako jeden z nejlepších sci-fi hororů, co jsem kdy viděla a který je ohromně napínavý, dramatický, navíc i romantický a kdovíco ještě, ale na druhou stranu je tak neskutečně sugestivně hnusný, odporný a nechutný, že se na něj už nejspíš v životě nepodívám? Přeměna/rozklad nejen těla, ale i duše namakaného a inteligentního Setha probíhá v přímém přenosu před našima očima a není to vůbec pěkný pohled. Byl to účel a maskéři byli po právu oceněni. Ode mě to z výše uvedeného důvodu na plný počet není, každopádně nejen maskérům, ale i režisérovi a Jeffu Goldblumovi skládám poklonu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V detsve som mal pocit, ze som bol asi jediny, kto mal nocne mory z tohto hororu, aj ked pre niekoho je to len romanticko-psychologicka drama s prvkami sci-fi. Vidim, ze uzivatel Sidzej bol na tom podobne, ako ja, len s tym rozdielom, ze on si Muchu v buducnosti nepozrie tak casto, ako ja. Z mojho pohladu tento film nestarne a na rok 1986 je obdivuhodne spracovany aj co sa tyka latexu a masiek, ktore musel Jeff Goldblum znasat (zasluzeny Oscar za masky) a aj vdaka hrozostrasnej hudbe Howarda Shorea, ktora mi vyvolava este aj dnes zimomriavky. A aj preto zostane tento film navzdy na prvom mieste mojich najstrasnejsich hororov a Jeff Goldblum mojim oblubenym hercom... 28.06.2008 __________ Jeff Goldblum - (Seth Brundle) +++ Geena Davis - (Veronica Quaife) +++ John Getz - (Stathis Borans) +++ David Cronenberg - (Gynekológ) +++ Leslie Carlson - (Dr. Brent Cheevers) +++ Produkcia: Stuart Cornfeld +++ ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Verzia Kurta Neumana z roku 1958 bola v dobe vzniku tejto prerábky už dávno klasikou. Kanadský úchyl preto spravil tú najlepšiu vec, čo mohol. Z príbehu vedca, ktorý vymyslí teleport, no nevšimne si toho, že pri cestovaní s ním je v prístroji aj mucha, si zobral iba východziu situáciu. Okamžitú premenu hlavného hrdinu a kriminálnu zápletku vymenil za postupný fyzický aj psychický rozpad človeka a stvoril tak alegóriu na choroby, ktoré postupne ničia ľudskosť nakazených. Šikovný prístup, navyše fantasticky remeselne zrealizovaný. Scenár, kamera, hudba Howarda Shora, Oscarom ocenené masky a hlavne vynikajúce herecké výkony Jeffa Goldbluma a Geeny Davis patria k elementom, vďaka ktorým je tento film pôsobivý aj po 30 rokoch od svojej premiéry. No v prvom rade treba pochváliť samotného Cronenberga, ktorý natočil jeden zo svojich najlepších filmov. Bohužiaľ, priame pokračovanie sa kvalitatívne kruto nevydarilo. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji při tom filmu večeřet. Maskéři se zde skutečně vyřádili (Oscar), není to však to jediné co tento horor nabízí. Děsivě tragickou postavu vědce sehrává Jeff Goldblum tak, že zároveň vzbuzuje hrůzu i lítost. Pohled v jeho tváři, když zjistí, že došlo k nevratné změně, která povede k jeho konci, je nezapomenutelný. V původní verzi došlo k přeměně náhle, zde se změna děje postupně - a to je právě to geniální. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad je to hodně zajímavej, ale to podání mohlo být o dost lepší. Celý film byl takový neucelený, pořád mě tam něco vyrušovalo. I když byla ke konci atmosféra hodně hutná, tak si myslím, že se to celkově dalo zvládnout líp, že ten děj mohl být údernější. Když vezmu v potaz rok vzniku, tak klobouk dolů před gore efekty. Dobrý sci-fi horor, ale čekal jsem víc... 60% ()

Galerie (204)

Zajímavosti (38)

  • Když se k režii dostal David Cronenberg, přepsal většinu scénáře Charlese Edwarda Pogua. Změnil tak postavy (včetně jmen), dialogy a většinu děje. Klíčová myšlenka z původního scénáře – sloučení člověka a hmyzu a detaily přeměny – zůstala zachována. (HellFire)
  • Slavný komediální režisér a herec Mel Brooks nechtěl, aby lidé věděli, že byl jedním z producentů, protože si myslel, že by pak film nebrali vážně. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama