Reklama

Reklama

Bůh existuje a její jméno je Petrunie

  • Česko Bůh existuje, její jméno je Petrunija (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech se odehrává v městečku Štip v severní Makedonii, kde každý leden místní ortodoxní kněz vhodí do řeky dřevěný kříž, pro nějž se potápí stovky mužů. Tomu, kdo ho získá, přinese štěstí a blahobyt. Tentokrát se z rozmaru do vody ponoří i Petrunija a ujímá se kříže jako první. Její soupeři běsní - jak se tahle žena opovažuje účastnit jejich rituálu? Když se rozpoutá hotové peklo, Petrunija stojí s hlavou hrdě vztyčenou, aby čelila církvi, justici i médiím. Ona je ta, která kříž vylovila, a nehodlá se ho jen tak vzdát. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Filmpress.sk (Viera Langerová)

"Nie je celkom jasný názov film a pasovanie Petrunie do božskej pozície. Snáď mali autorky scenára na mysli jej vôľu a chuť k odvážnej obeti ako dôkazu, že svet pod mužským velením nie je tou najlepšou voľbou všemohúceho. Macedónska režisérka Teona Strugar Mitevska rozpráva tento nenápadný príbeh,…" více

Související novinky

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

12.09.2020

MFF Praha - Febiofest již 18.9. 2020 odstartuje 27. ročník. Mění své působiště a jeho novým domovem se stává Cinema City ve Slovanském domě. Promítat se bude také v Ponrepu, Edison FilmHub a nově v… (více)

Reklama

Reklama