Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (218)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Doktor Carter je sympaťák, kterého provázíme od jeho lékařských začátků, u loučení Anthonyho Edwardse (dr. Green) s Pohotovostí jsem se regulérně rozbrečela, románek Gerge Clooneyho (Doug Ross) se sestrou Hatawayovou je prostě srdcervoucí, na doktora Kovace (Visnjic) se vážně dobře kouká, no a pak tu máme asi desítku ostatních důležitých postav, které jsou bez výjimky zajímavé a divákovi sympatické. Navíc má Pohotovost švih, humor, skvělý scénář. Když na ni začnete koukat, hrozí, že nebudete moct přestat. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

I když seriál vznikl v témže roce jako "Chicago Hope", nemůžu si pomoct, ale subjektivně mám pocit, že bylo od "Pohotovosti" opisováno a to průměrně ... Profesionální práce na profesionálních lékařských úkonech a případech se vyrovnaně mísí se vztahy, charaktery a problémy lékařů, kteří jsou úplně obyčejní lidé s obyčejnými starostmi. A přesto neobyčejní hrdinové, což nám ale není dominantně servírováno, ale ani opomíjeno. V porovnání s následujícími seriály z lékařského prostředí mi "Pohotovost" stále vychází jako jejich moudrá a naprosto vyrovnaná matka. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem viděla jeden díl. (já jich viděla teda víc, ale tohle si živě pamatuju) Padlo v něm tolik myopatických endokarditíd, angiomatosis retinae, nasazení beta-aminoisobutyrátu, podezření na Clonorchis sinensis která způsobuje distomatózu nebo subendokardiální fibrotických změn pod endokardem, patrných při restriktivní kardiomyopatii a rakovin léčících Ciprinolem, že by se toho nepočítalo ani v Dr. Houseovi. Popravdě nevím zda má můj komentář nějaký smysl. Vystihuje však tento seriál ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Pohotovost je nejen perfektně udělaný seriál, ale také velmi poučný. Vždy, když se na něj dívám, tak obdivuji lidi, kteří takovou práci mohou vykonávat. Je to tak těžké, jak na psychiku, tak fyzicky. Člověk nesmí udělat jedinou chybu, stále se na něj tlačí a vyspat se taky moc nemůže. Lékař se musí podřídit své práci a musí ho to opravdu bavit, jinak nemá šanci vydržet. Jeden z nejlepších seriálů. ()

newt17 

všechny recenze uživatele

Říct, že je tento seriál realistický, je poněkud troufalé. Věřím, že všechny medicínské případy se takto někde mohly stát, ovšem ne na jednom místě a v takové koncentraci. Co už je trochu na pováženou, je tvrzení, že by všichni doktoři a sestry na pohotovosti byli tak snaživí a ochotní. Obojí je nebetyčný extrém. Ale copak by méně extrémní seriál byl tak poutavý bez přestávky už 13 let? Odpověď je jasná. Bezkonkurenčně nejlepší nekomediální seriál, co je možné v televizi vidět. Pokud jste v Pohotovosti nováček a děsí vás představa shánění a sledování bezmála tří stovek dílů, začněte klidně tím, co v televizi běží zrovna teď. Pokud vás její kouzlo dostane, k tomu prošvihnutému se jistě rádi vrátíte, třeba až Prima bude znovu reprízovat. ()

Galerie (870)

Zajímavosti (51)

  • George Clooney (Doug Ross) na seriál později, když už byl velmi úspěšný filmový herec a režisér, vzpomínal: "I teď je to dobrý seriál, ale když jsme začínali, byl úplně úžasný, protože prvních několik sezon vůbec neměl příběh. Byly tam jen odborné lékařské dialogy a tak podobně. Nikdo tomu doopravdy nerozuměl. Šéfové Warnerů a NBC nám dovolili natočit první díl, a když jsme jim ho pak promítli, byli úplně rozzuření: 'Do čeho jste to, sakra, nacpali naše tři miliony?' Zeptali jsme se, jestli se jim to líbí, a oni odpověděli: 'Na tom, jestli se nám to líbí, vůbec nezáleží! Tohle Amerika nikdy nepochopí!' Když jste manažer televizní sítě, evidentně jste chytřejší než kdokoli jiný. Tak jsem udělali zkušební promítní pro normální diváky, ale oni nevěřili ani takovému testu. Nakonec ta show měla v průměru každý týden čtyřicet milionů diváků, kteří z ní nechápali ani slovo. A cítili se díky ní chytřejší a dokonce je svým způsobem ovlivnila. (...) Když se na publikum díváte spatra, automaticky snižujete laťku, místo toho, abyste se ji snažili nechat tam, kde je, nebo ji zvýšit. A možná jsou lidi obecně chytřejší, než si myslíme, a jsou ochotni klást si i složité otázky." (NIRO)
  • Ve scéně, kdy je Carol Hathaway (Julianna Margulies) jednou z rukojmích v malém obchodě, si lze v některých záběrech v místnosti všimnout českých vlajek, kalendáře Josefa Lady, staré mezinárodní poznávací značky CZ, loga Pilsner Urquell a v čase 21:44 je dokonce vidět nad pokladnou velkým nápisem napsáno „Vítáme Vás“. Mimochodem, prodavačku v obchodě všichni oslovují „paní Nováková“. (Radchelka)
  • Tarantino natáčal všetky scény na jeden raz, čím prinútil stanicu NBC, aby odvysielala zostrih, ktorý jej odovzdal on. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno