Reklama

Reklama

Asphalt City

  • USA Black Flies (pracovní název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Yorku se Ollie Cross (Tye Sheridan), mladý řidič sanitky, připojuje k Gene Rutkovskému (Sean Penn), zkušenému lékaři záchranné služby. Je konfrontován s extrémním násilím a poznává rizika povolání, které každý den otřásá jeho představami o životě a smrti. (mac000)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana snu o zachraňování lidských životů vyprávěná z pohledu začínajícího zdravotníka, který je přiřazen v New Yorku jako parťák ke zkušenému paramedikovi, postupně ale přichází nejen o počáteční iluze, ale i o vlastní příčetnost a víru v lidskost. Společně totiž jezdí se záchrankou k těm nejtěžším případům v ulicích Brooklynu, takže jim dělají společnost hlavně pobodaní drogoví dealeři, oběti přestřelek a domácího násilí, předávkovaní feťáci, dlouho uleželé mrtvoly a podobně. Film záměrně ukazuje jen to nejhorší, co může zdravotník (jimž je v závěrečných titulcích vzdán hold) během služby zažít, aby to na něm ponechalo psychické následky. To z filmu činí i díky dravé režii a precizním hereckým výkonům docela intenzivní a strhující podívanou, zároveň ale kvůli tomu snímek vyznívá manipulativně, což v závěru podtrhne i jeho srdceryvné finále. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Mám dojem že se Amerika se zvrhla do ošklivého problému a nebude z něj hnedtak úniku. Chvilkami jsem uvažovala o tom, že to vypnu, protože té feťácké různobarevné poflakující se svoloče bylo zkrátka moc. Ale vydržela jsem až do finální katarze a s hlavním hrdinou jsem všechny problémy přelezla, byť to bylo těžké. Fajn muzika. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně nevyužitý potenciál atmosférické story o těžkém životě new yorských záchranářů. Film, kde se atmosféra tvoří sama je ničen špatně napsanými postavami, které se chovají jako psychopati bez příběhověho přičinění a divák k nim bude mít spíše odpor než pochopení. Vše zachraňuje pár slušně natočených scén a samotné téma, které není okoukané. 50% a mohlo to být o tolik lepší ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tieto drámy z nočného New Yorku plného hluku, ošarpaných lacných bytov, v ktorých žijú hlavní hrdinovia, mám veľmi rád. Samotná myšlienka filmu, kedy sa konfrontuje služobná skúsenosť s mladíckou neskúsenosťou, sa mi tiež páčila. Film je rozhodne k zamysleniu. Niektoré situácie boli fuckt na palicu. A Sean Penn vo svojich 63 rokoch absolútne namakaný! Výborná dráma na sobotný večer. 80% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ponurý a depresivní pohled na běžný den New Yorkské záchranky, ve které kromě tíživé atmosféry všudepřítomných feťáků a jiných existencí dostaneme i solidní chemii mezi hlavní dvojkou Penn - Sheridan. Víc bych v tom nehledal, větší pointu film nemá, ale mě jako diváka, který si rád dá občas dusnější kousek, to bavilo slušně. Herecky na úrovni, filmařsky taktéž a hudební podkres tomu taky dodává body nahoru. Ale že by šlo o něco zásadního, to asi ne a "nefandové" to mohou bez problému vynechat. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v máji 2022 v New Yorku. (Arsenal83)
  • The Guardian napísal, že ide o podschradereskový film, ktorý „obchoduje so starými nápadmi“ a kritizoval nedostatok zastúpenia ženských záchranárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama