Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovuoživení kultu, který měl velmi těžkou úlohu, ale dokázal se s ní poprat. Co mi zde chybělo byl chybějící smích, který k trpaslíkovi neodmyslitelně patří. Tady nebyl a proto ten zážitek ze sledování není stoprocentní. Jinak vtipné to je, chytré taky, děj není odfláknutý, takže jako rozjezd pro další série velmi uspokojující. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já naivně očekával, že se u nového Červeného trpaslíka zasměju. První díl nezvyk a zklamání (**). Druhý díl plný narážek na Blade Runnera je zábavnější, ale hlášky pořád nic moc (a tenhle seriál na nich stál). Aspoň že je to příjemně nostalgické (***). Třetí díl nepřidal humoru, ale byl vlastně fajn (***). Ve výsledku za tři a ještě jednou na to aspoň mrknu. Celkově není Back to Earth špatný, ale tahle zavedená značka si zasloužila víc. Humoru. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvni dil je perfektni, odehrava se na lodi a i kdyz herci viditelne zestarli, furt to je ten starej znamej Trpaslik, kdy kazda postava dela presne to, co od ni cekate, jsou tu fajnovy hlasky a skvely fory. Samozrejme to cely pusobi takovym profesionalnejsim a drazsim dojmem s upgradovanejma trikama, ale to nevadi. Takze prvni dil me mile prekvapil. Jenze o to horsi bylo sledovat dalsi dva dily. Kdyz si vezmu, ze se tvurcum podarilo po tolika letech prijit s paradnim dilem a mohli tak vypadat vsechny tri, tak to dost zamrzi. Druhej dil je totiz asi to nejhorsi, co kdy v Cervenym Trpaslikovi vzniklo, absolutne nevtipna blbost, prakticky bez forku a pravdepodobne s narazkama na Blade Runnera, kteryho sem ale videl kdysi davno a vubec me nebavil, takze ty narazky jsem nepobiral. Treti a zaverecnej dil uz precejen s par vtipkama prijde, ale konec je ladenej spis trochu smutne. Takze na jednu stranu je fajn, ze se tahle skvela particka vratila, na stranu druhou, ten druhej a treti dil si nezaslouzily. Ale i tak ty 4* dam. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Proč nefunguje primární palubní počítač?" "Byl totiž celý zatopen. Lister nechal devět let napouštět vanu aniž by to někdo věděl." ____________ Návrat po víc než dekádě sice nedosahuje geniálních kvalit minulých řad - navíc bych si nikdy nemyslel, že někdy řeknu, že mi bude v britcomu tak chybět absence diváckýho smíchu v pozadí (pro někoho ošemetný aspekt, pro jiný zas neodmyslitelný žánrový element) - a ačkoliv vzbuzuje jisté ambivalentní rozpaky, přesto se jedná o víceméně příjemnou oddychovou feel good jednohubku (čítající přibližně hodinku, což je houževnatá minutáž) a výtečnou parodii na Blade Runnera. Hoši každopádně vůbec nezestárli a neztratili ani špetku svýho charismatu. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní seriál patří stále k mým nejoblíbenějším sitcomům. A nejsem jistě sám. Hlášky jsou dnes tak kultovní, že se nezřídka používají v běžné řeči. Proto jsem byl zvědavý i na třídílné pokračovaní, které mělo nahradit původní myšlenku, a to celovečerní filmové zpracování. Bohužel jsem po zhlédnutí odcházel s dost smíšenými pocity. Ano, vidět staré známé postavy po tolika letech vám určitě vykouzlí úsměv na tváři a ovane vás jistá nostalgie, ale příběh mi přišel dost nepromyšlený a těžkopádný, přičemž zde zaznělé hlášky už neměly takovou chytrost a vtipnost jako dříve. Každopádně český dabing se opět povedl na výbornou, což přeci jen výsledný dojem trochu pozvedlo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Rimmer (Chris Barrie) si v seriálu čte magazín o automobilech. A mnohokrát se podrobně zmiňuje o automobilech či motorech. Jeho herecký představitel je ve skutečnosti obrovským fandou techniky, což dokazuje i jeho moderování několika úspěšných dokumentárních seriálů jako jsou Masivní motory (od r. 2004), Masivní stroje (od r. 2004) či Zběsilá rychlost (od r. 2006). (gogos)
  • Ve scéně v obchodním domě je v pozadí plakát na film Memento (2000). (Cheeter)

Reklama

Reklama