Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti kultovnímu seriálu, který má osm senzačních sérií a spoustu humoru, mi tohle připadá jako velmi slabý odvar, na vtipy už asi nebyla síla,každopádně mi tady chyběly... byla to spíš sentimentální třídílná zbytečnost, která nemusela bejt vůbec natočená, scéna s Kočanskou mi přišla úplně navíc... konec nebyl zrovna takový jaký sem si představovala, tudíž mě to moc nepobavilo, ani nepřekvapilo, stačil by mi bohatě konec s Rimmerem... ač to nebylo ukončené. A když už bylo natočený Zpátky na zemi, tak se mi nelíbil ten výmysl,ohledně seriálových postav. Jen za kouzlo herců a původní režii dávám průměr. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parta z Trpaslíka nám definitivně dospěla, zvážněla a z mého pohledu i důstojně a neskutečně chytře (dočasně) zakončila svou cestu. Divák britcomů se sice chce smát po celou stopáž jako kdysi, ale chtít po padesátiletých pánech, aby jen oprášili vtipy o Listerových spodkách nebo Rimmerově neschopností by zavánělo menší ostudou a hlavně odvarem. Proto se scénář vydal tam, kam celou dobu chtěl a z Davea Listera udělal na stará kolena chlapa, který se nemusí stydět za to, že je posledním přeživším. Tenhle nečekaně odvážný krok si zaslouží minimálně aplaus. ()

Reklama

Jonash87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní seriál patří stále k mým nejoblíbenějším sitcomům. A nejsem jistě sám. Hlášky jsou dnes tak kultovní, že se nezřídka používají v běžné řeči. Proto jsem byl zvědavý i na třídílné pokračovaní, které mělo nahradit původní myšlenku, a to celovečerní filmové zpracování. Bohužel jsem po zhlédnutí odcházel s dost smíšenými pocity. Ano, vidět staré známé postavy po tolika letech vám určitě vykouzlí úsměv na tváři a ovane vás jistá nostalgie, ale příběh mi přišel dost nepromyšlený a těžkopádný, přičemž zde zaznělé hlášky už neměly takovou chytrost a vtipnost jako dříve. Každopádně český dabing se opět povedl na výbornou, což přeci jen výsledný dojem trochu pozvedlo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitcomová legenda a její důstojné pokračování po tolika letech. Zvláštní důraz přitom kladu na to ,,důstojné"... Přesto je v daném projektu s názvem ,,Zpátky na Zemi" jedno slabé místo, totiž scenáristický nápad přenést děj z Červeného trpaslíka zpátky na Zemi. Jako koncept to úplně nefunguje. Chvílemi jsem až měl pocit, že tvůrci vědomě opouštějí žánr sitcomu a točí klasický seriál s důrazem na dějovou linku. A na to je navázaný úbytek humoru. Naštěstí ne až tak fatální. Vrátila se legenda, samozřejmě, pro fanouška povinná radost, ale dokonalé jako původní trpaslík to už ani zdaleka není... ()

zipper111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez dabingu to není ono...Zatím 3*. Už to prostě celé není co to bývalo, všechno je pojato spíš sentimentálně, chyběl mi Holly. Tak trošku jako červený trpaslík z nového světa. Pro mě osobně ten Nejlepší trpaslík s velkým N končí sedmou serií. Osmá je hodně dobrá ale už to není ono, a tato devátá...no kdyby přibylo více dílů. Hrozně rychle to uteklo, a ještě mi tam scházel ten smích. Proste rozporuplné pocity převládají... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od původních sérií je robík v minisérii Zpátky na Zemi vytvořen kompletně počítačem. Pohyb jeho hlavy obstaral Danny John-Jules (Kocour) s modrou ponožkou navlečenou na ruce. Ta byla poté v postprodukci nahrazena CGI modelem robíka. (Raztubyl)
  • Když jdou Lister (Craig Charles), Kocour (Danny John-Jules) a Kryton (Robert Llewellyn) bojovat s mořskou příšerou, tak Rimmer (Chris Barrie) řekne, že si s sebou vezme měsíčník klasických aut, aby měl co dělat, než s ní ostatní dobojují. Chris Barrie je ve skutečnosti velký fanoušek klasických aut. (viperblade)

Reklama

Reklama