Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti kultovnímu seriálu, který má osm senzačních sérií a spoustu humoru, mi tohle připadá jako velmi slabý odvar, na vtipy už asi nebyla síla,každopádně mi tady chyběly... byla to spíš sentimentální třídílná zbytečnost, která nemusela bejt vůbec natočená, scéna s Kočanskou mi přišla úplně navíc... konec nebyl zrovna takový jaký sem si představovala, tudíž mě to moc nepobavilo, ani nepřekvapilo, stačil by mi bohatě konec s Rimmerem... ač to nebylo ukončené. A když už bylo natočený Zpátky na zemi, tak se mi nelíbil ten výmysl,ohledně seriálových postav. Jen za kouzlo herců a původní režii dávám průměr. ()

svik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi to hrozně líto ale každý z nás je zvyklí na něco jiného, legrace sršící tragické komedie atd... zdali to mužeme brát jako vysvětlení konce trpaslika posle režiséra tak prosím ale ne určitě jako pokračování, ale i přes to jsem za tuto trilogii moc vděčný snaha se cení a u trpaslíka teprv Děkuji moc. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitcomová legenda a její důstojné pokračování po tolika letech. Zvláštní důraz přitom kladu na to ,,důstojné"... Přesto je v daném projektu s názvem ,,Zpátky na Zemi" jedno slabé místo, totiž scenáristický nápad přenést děj z Červeného trpaslíka zpátky na Zemi. Jako koncept to úplně nefunguje. Chvílemi jsem až měl pocit, že tvůrci vědomě opouštějí žánr sitcomu a točí klasický seriál s důrazem na dějovou linku. A na to je navázaný úbytek humoru. Naštěstí ne až tak fatální. Vrátila se legenda, samozřejmě, pro fanouška povinná radost, ale dokonalé jako původní trpaslík to už ani zdaleka není... ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parta z Trpaslíka nám definitivně dospěla, zvážněla a z mého pohledu i důstojně a neskutečně chytře (dočasně) zakončila svou cestu. Divák britcomů se sice chce smát po celou stopáž jako kdysi, ale chtít po padesátiletých pánech, aby jen oprášili vtipy o Listerových spodkách nebo Rimmerově neschopností by zavánělo menší ostudou a hlavně odvarem. Proto se scénář vydal tam, kam celou dobu chtěl a z Davea Listera udělal na stará kolena chlapa, který se nemusí stydět za to, že je posledním přeživším. Tenhle nečekaně odvážný krok si zaslouží minimálně aplaus. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako fanynku Červeného trpaslíku mě nadchlo, že jsou natočeny tři nové díly. Věděla jsem, že už to nebude Trpaslík v pravém slova smyslu, ale těšila jsem se, že zase uvidím známé tváře v nových dílech. A vlastně mi seriál všechno splnil. Sice už tak není typická trpaslíkovská atmosféra, ale beru to jako setkání tvůrců, herců a herečky po několika letech, aby si zavzpomínali na Červeného trpaslíka, užili si to a potěšili své příznivce. Mě potěšili určitě. V Making of zaznělo, že tentokrát technická stránka hrála 50 % celé práce a já jsem si hned řekla, že to bylo zbytečné, protože právě ta nedokonalost dodávala Trpaslíkovi ještě větší kouzlo a bez něj bych si ten seriál tolik neoblíbila. Ale vše jde dopředu... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně v obchodním domě je v pozadí plakát na film Memento (2000). (Cheeter)
  • V této sérii je řada odkazů na film Blade Runner (1982). Například budova ve znělce, Kocourovo (Danny John-Jules) neustálé skládání origami, scéna v mrazící místnosti, proskočení skly v obchodě či scéna, ve které posádka trpaslíka přibližuje fotografii na televizi. (DJDVD)

Reklama

Reklama