Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po prvním díle velké nadšení nepanuje...uvidíme,jestli se to stihne rozjet,vzhledem k tomu,že budou jen tři díly... edit : po druhém díle přidávám hvězdu...třetí příde na řadu zítra... edit2 : po třetím díle,který byl patrně nejlepší z celé minisérie a ve finále nechybělo trochu té nostalgie zvedám hodnocení na plný počet.(byť slabších pět).Dost možná si to tenhle trpaslík nezaslouží,ale nakonec je to trpaslík a proč ho trošku nenadhodnotit... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tuhle minisérii se dá pohlížet dvěma způsoby - ten první se dá prezentovat vzpomínkou na mou první lásku, kdy jsem se s ní po pěti letech setkal na jakémsi večírku a byla opravdu krásná, neuvěřitelně sexy a ve své podstatě hvězdou večera, jenom já jsem se zklamaně koukal a hledal jsem marně tu patnáctiletou holčičku s culíky ve vlasech. Jinými slovy, do jedné vody v řece se dvakrát vstoupit nedá. Ten, kdo hledá totéž, co přináší původní seriál, musí si uvědomit tu řádku let, která dělí od původního trpaslíka herecké představitele, scénáristy, a pokud se diváci dívali v 90. letech, pak i je samotné. Člověk se zkrátka stále vyvíjí. Návrat na Zemi představuje spíš nostalgické ohlédnutí štábu za původním projektem a dárek početné skupině fanoušků. Je tedy rozumnější se na to dívat z druhého úhlu pohledu - jako když se po letech sejdou dobří kamarádi, vzpomínají na staré časy, žertují , jsou rádi, že si mohli pokecat, a půjdou zase dál. Humor je v minisérii obsažený ve slušné dávce, ale je to spíš takový ten lehce sentimentální humor, který má připomenout časy někdejší slávy. Zub času se asi nejméně podepsal na představiteli Rimmera, kterému scénárista předepsal chování a pózu velmi blízkou původní postavě. Naopak Craigu Charlesovi bych tu odvykačku, o které se v jednom fórku zmínil, i uvěřil. No a Chloë Annett je pořád půvabná, ale pochopitelně jinak než před lety. V této souvislosti je jenom dobře, že se producent nepokusil vzkřísit projekt se vším všudy, a naopak zamrzí, že nedošlo na velký film, který se dlouhodobě plánoval. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovuoživení kultu, který měl velmi těžkou úlohu, ale dokázal se s ní poprat. Co mi zde chybělo byl chybějící smích, který k trpaslíkovi neodmyslitelně patří. Tady nebyl a proto ten zážitek ze sledování není stoprocentní. Jinak vtipné to je, chytré taky, děj není odfláknutý, takže jako rozjezd pro další série velmi uspokojující. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Zas je tu v tom maglajz, na imdb nemá "Back to Earth" vlastní profil, ale je součástí původního "Trpaslíka" ... nevadí. Já, jakožto pouze občasný divák původního seriálu, jsem byl novými třemi díly potěšen, samozřejmě jsem si všiml, že je to něco docela jinýho, než původní série a mě se to tak veľa líbilo. I můj roommate, kterej mě do toho právě natlačil, velkej to fanda, byl spokojenej, takže myslim, že se celkem objektivně dá tvrdit, že se návrat povedl. 85% ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní seriál patří stále k mým nejoblíbenějším sitcomům. A nejsem jistě sám. Hlášky jsou dnes tak kultovní, že se nezřídka používají v běžné řeči. Proto jsem byl zvědavý i na třídílné pokračovaní, které mělo nahradit původní myšlenku, a to celovečerní filmové zpracování. Bohužel jsem po zhlédnutí odcházel s dost smíšenými pocity. Ano, vidět staré známé postavy po tolika letech vám určitě vykouzlí úsměv na tváři a ovane vás jistá nostalgie, ale příběh mi přišel dost nepromyšlený a těžkopádný, přičemž zde zaznělé hlášky už neměly takovou chytrost a vtipnost jako dříve. Každopádně český dabing se opět povedl na výbornou, což přeci jen výsledný dojem trochu pozvedlo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první řadu seriálu, která neobsahuje zvukovou stopu se smíchem publika. (korbitch22)

Reklama

Reklama