Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, ne že bych se nezasmál. Ba naopak, smál jsem se docela dost. Přesto mi u toho bylo nějak smutno. Už to prostě nejsou ti mladí kluci, co se poflakují po vesmíru. Trpaslík pořád nikam neletí, Rimmer je zase hologram a nejvíc to připomíná první dvě série. Nevím co, ale něco tomu chybí a nostalgie to úplně nenahradí. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devátá řada byla tragická a já proklínala tvůrce, že se rozhodli Trpaslíka znova obživnout... ale desátá série se vrátila do staronových kolejí a opět dokázala, že tahle parta do kovošrotu ještě nepatří. I když už jim vlasy zešedly a vrásky přibyly, humor nezapomněli a stále mají jejich dobrodružství co nabídnout. Tak snad to ta 11. sezóna zase nepokazí... někdy do důchodu (či přesněji do křemíkového nebe) odejít Trpaslík musí, tak ať je ten odchod na důstojné úrovni... ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne... Po dlhých rokoch sú opäť všetci späť. Zišli sa aby ešte raz dostali diváka do kolien, čo sa im v minulosti dosť často darilo. Opäť prvotriedny britský humor, ktorý nepozná hranice. Dokonca si na samotného Ježiša posvietili...Som rád, že sa im ešte na staré kolená podarilo oživiť dávnu atmosféru z červeného trpaslíka. Ďakujem chlapci...90% ()

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krom zbytečně přemodernizované lodě ani není co bych vytknul. Humor opět nabral na obrátkách jako ve starých dílech a skvěle jsem si to užil. Oproti 9. řadě musím uznat, že se tvůrcům podařilo natočit skvělé zakončení seriálu a proto dávám 5 hvězd. Oblíbené části: Los, Ježíš. PS: Nevím jeslti někdo postřehl, ale chyběl mi tam trochu Holly! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rimsy and Listy is back! Hoši z Trpaslíka jsou zpátky. Neuvěřitelný kult, který se dočkal v roce 2009 drobného zakončení v podání 3 dílů. Red Dwarf X jich má klasicky 6 a všechny stojí za to. Zatímco "Back to Earth" přinesla nový design a kraťoučký příběh, co spíše stavěl na vážnosti. Tak série 10. přináší gegy v plné síle. Příběhy jsou narvané plnohodnotnými hláškami a vy se musíte smát od začátku do konce. Vynikající vizuální zpracování, které umocňuje Červeného Trpaslíka 21. století. Samozřejmě řada hlášek se stále stejnými úchvatnými herci. Zkrátka šestice naprosto geniálních a výborných dílů. Precizní zpracování a já vstávám, tleskám a zadržuji slzu, že už to je za námi. The End...The Smeg it is! (100 %) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)
  • Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma. (GordonCZ)

Reklama

Reklama