Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený Trpaslík JE ZPĚT! A tentokrát to vypadá, že to kdosi vzal skutečně vážně, ne jako pár let zpátky. Sice už tu není žádná pamětihodná epizoda jako třeba Polymorf (nebo... ne, tohle by zase skončilo výčtem zbytečně mnoha dílů legendy), ale je fajn vidět, že pravověrní dwarfisté svoje řemeslo nezapomněli. A jak se navíc můžete dočíst okolo, leckdo se mnou ohledně rezerv v kvalitě plnění nesouhlasí:) Takže ano, Red Dwarf X 80%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok jsem si počkal na dabovanou verzi (holt síla zvyku) a rozhodně jsem nelitoval. Minimálně první dvě epizody mne naprosto rozsekaly, ale i zbytek hladce zapadl do "trpaslíkového" (nad)standardu. Prostě neuvěřitelně povedený návrat po třinácti letech (pokus o jiný přístup v Zpátky na Zemi nepočítám), jako kdyby tvůrci zůstali zavřeni ve stázi (i když nějaké porouchané, fyzické stárnutí nezastavila :-)). ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. díl Hoši z Trpaslíka se vrací v plné síle! Doug Naylor potvrdil, že když se chce, stále to jde. Posádka je možná trochu oplácanější a proplešatělejší, ale pořád ve skvělé komické formě. Každý, kdo se trochu obával návratu, musí být nadšen! Švédi forever! 5* 2. díl Druhý díl je možná malinko slabší, než první, ale stále si drží vysokou úroveň. Lister v hlavní roli nemá chybu! 4,5* 3. díl Další díl a opět perla za perlou. Nádhera 5* ()

Mikita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřila jsem, že se můžu ještě tetelit blahem a těšit se na NOVÉ díly Červeného trpaslíka. Po 3 dílech už jsem nadšená. Jde o to, zvyknout si na absenci dabingu a na oplácanost hlavních představitelů a jste skoro zpátky v čase, kdy byl Trpaslík vtipným dílkem, které jste sledovali stále dokola. 10tá série nabízí skvělé hlášky i vypointování každého dílu. Už jsem dlouho nezažila pocit, že jsem měla chuť, pustit si znovu díl seriálu okamžitě po zhlédnutí. A voilá. Ten dětinský pocit je zpět. Srážím hvězdičku jen za to, že Rimmer zbytečně krotí mimiku svých nozder. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dopředu jsem se nijak o desátou řadu nezajímal. Nebylo proč. Devítka, natočená s velkým časovým odstupem, stála za hovno. Jaká je tedy pravděpodobnost, že v desítce uvidíme nejen Listera, Rimmera, Koucoura a Krytona, ale i kvalitní a vtipné díly? Nemám tušení, (ne)možné se však stalo skutečností. Desátá série je pro mne stejným zjevením jako ta osmá po čím dál slabších sériích předešlých. Při stažení seriálu v lepší než základní kvalitě jsou zestárlé rysy a povislé tváře ještě patrnější. Ještě jasnější však je, že jejich humor nestárne. Kluci z Červeného trpaslíka jsou zpět v plné parádě a mně tím dělají obrovskou radost... 90% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma. (ČSFD)
  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)
  • Práce na 10. řadě seriálu začaly 16. 12. 2011. (A.MacGyver)

Reklama

Reklama