Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

baribal 

všechny recenze uživatele

Po původním seriálu šlo "zpátky na zemi" naprosto mimo mě, nechtěl jsem si kazit vzpomínky a bral jsem tak seriál za "pohřbený". Ale tato série dokázala dokázala trpaslíka vzkřísit a řekl bych, že toto je celkem rarita, kdy po zpackané sérii seriál definitivně nepohřbili a dovolili mu se vrátit v plné síle. Rimmer, Lister, Kryton a Kocour vypadají jako dřív, snad nejviditelnější rozdíl mezi starými díly a těmito novými je v animacích, kdy se hlavní skupina někam přesunuje v kosmiku a pak samozřejmě v interiéru a to zejména u počítačů. Ale to hlavní zde hraje brilantní humor a o maximálním hodnocení nemusím ani chvilku váhat. JASNÝCH PĚT! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpátky na Zemi byla krásně nostalgická minisérie, ale přeci jen to nebyl Red Dwarf v pravém slova smyslu. Tím je až iksko neboli desátá řada tohoto kultovního seriálu. Chlapci nám sice zestárli (až na Kryťáka :)), ale co nezestárlo a asi ani nikdy nezestárne je tolik typický humor, pro který máme Listera, Rimmera, Kocoura a Kryťáka tolik rádi. Vše je na svém místě (včetně "papundeklových" interiérů) a tak je to taky správně. Tleskám jednomu z nejlepších televizně-seriálových návratů a i když existují jisté indicie, že desátá série je tou poslední, budu doufat v řadu jedenáctou, dvanáctou, třináctou... :) Jasných 5* ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rimsy and Listy is back! Hoši z Trpaslíka jsou zpátky. Neuvěřitelný kult, který se dočkal v roce 2009 drobného zakončení v podání 3 dílů. Red Dwarf X jich má klasicky 6 a všechny stojí za to. Zatímco "Back to Earth" přinesla nový design a kraťoučký příběh, co spíše stavěl na vážnosti. Tak série 10. přináší gegy v plné síle. Příběhy jsou narvané plnohodnotnými hláškami a vy se musíte smát od začátku do konce. Vynikající vizuální zpracování, které umocňuje Červeného Trpaslíka 21. století. Samozřejmě řada hlášek se stále stejnými úchvatnými herci. Zkrátka šestice naprosto geniálních a výborných dílů. Precizní zpracování a já vstávám, tleskám a zadržuji slzu, že už to je za námi. The End...The Smeg it is! (100 %) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Připomenutí staré dobré party z Červeného trpaslíka, pravda skutečně starší než na začátku seriálu, ale jejich humor je stále dobrý. Chybí Holly, ale je tu sice Pree, ale je to slabá náhrada. Chybí i Kochanska, ano je i připadaným náhradnicím jako Sim Crawford, profesorka Edgingtonová atd. prostor jim je dán malý. Možná je to slabší, přesto nadprůměrně dobré. A věta nakonec? Proletáři všech zemí, spojte se. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Keby sa niekde volilo v kategórií návrat roku, možno aj desaťročia, Red Dwarf X by to vyhral. Končene plnohodnotné pokračovanie. Proste neverím že som mohol zažiť opäť tie nadčasové dobrodružstva s tou najlepšou posádkou vo vesmíre, znovu sa pobaviť na ich vtipoch a hlavne vidieť, že keď niekto niečo zúfalo chce, podarí sa to. Odpustenie nepodareného Back to the Earth a tešing na ďalšiu sériu. Pokiaľ vznikne. 10/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Práce na 10. řadě seriálu začaly 16. 12. 2011. (A.MacGyver)
  • Lister (Craig Charles) si utahuje z Rimmera (Chris Barrie), že v okamžiku své smrti volal maminku. V dřívější epizodě Já na druhou se však Lister dozví, že Rimmerova poslední slova byla: "Polévka Gazpacho." (teemaker)
  • Premiéru první epizody 10. řady sledovaly na televizní stanici Dave 2 miliony diváků. (gogos)

Reklama

Reklama