Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

98% Whatta guy... Such a smeghead... Červený trpaslík je spolu s "Jistě, pane ministře" jediný sitcom, který jsem naprosto sežral. Osm skvělých sérií. Některé jsem viděl i v českém dabingu, který se podle mě ohromně povedl. Nicméně mnoho vtipů vyzní líp v originále. A vzhledem k tomu, že je má angličtina stále ve vývoji, zanechal na ní Trpaslík nesmazatelnou stopu... Smoke me a kipper, I´ll be back for breakfast! ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Červený trpaslík především filmovým ekvivalentem knihy Stopařův průvodce po galaxii. Postavy i humor jsou si značně blízké. Máme tu: - pár flákačů, v podstatě bezcílně se poflakujících vesmírem, - dále stroje, co mají své vlastní problémy a štve je, když je lidé zatěžují ještě těmi svými - a také bytosti s vyššími cíly. Ti poslední občas vstoupí do děje a snaží se svými idejemi a cíly infikovat, ovšem marně, i hlavní hrdiny. Mám vás fakt ráda: Listre ! Kocoure ! Holly ! Ano, i tebe Rimmere. Od té doby, co jsem viděla díl o Eso Rimmerovi jsem se i na Rimmera začala dívat jinak. Hodnocení : * * * * 1/2 (Stopařův průvodce je přesto o něco lepší.) ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jistě kultovní seriál, který je skvělý i s českým dabingem. Každá postava je dokonalá, ale samozřejmě si každý zamiluje tu svou. Rimmer, Lister, Kocour, Kryton to je základní čtyřka do nepohody. Hlášek je v každém dílu spoustu a většinou geniálních, trhající vaše bránice. Seriál si drží laťku i přes docela velký počet řád (8), ale je jasné že poslední řady svou kvalitou na první trochu ztrácí. Škoda, že se nikdy nenatočil plnohodnotný film, který si bezpochyby Red Dwarf zaslouží. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tahle legenda je natolik známá, že si ani netroufám ji nějak moc komentovat... Kdo by neznal kluky z Trpaslíka? Stejně jako tisíce dalších jsem tomu propadl, legenda britského humoru srovnatelná s Black Addrem i Pythony...Některé díly (třeba ty bez Rimmera) jsou trošičku slabší, mezi moje nejoblíbenější patří Queeg, Karanténa či Zpátky v červeném (všechny) Ovace ve stoje a 100% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do nedávna mi to přišlo nechutné, ale už jsem velká holka a chápu primitivní humor :-) ... Partička Lister, poslední žijící muž, Rimmer, hologram mrtvého kolegy, Kryton, android, Kocour, jež se vyvinul z Listrovi kočky a Holly, občas kapitán Holistr s posádkou a na konec Kočanská... To je skvadra, která mě dokáže smíchy rozplakat :) ()

Galerie (224)

Zajímavosti (176)

  • Legie se skládá z pěti osobností: Davro, Quayle, Holder, Heideger a sám Legie. (G3niu5)
  • Těžařská loď Jupiterské důlní společnosti měla původně 169 členů posádky + 400 vězňů, které Červený trpaslík převážel. (Džejkop)
  • V celém seriálu havaruje posádka s lodí celkem 19krát. (Listeroman)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama