Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 713)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Červený trpaslík především filmovým ekvivalentem knihy Stopařův průvodce po galaxii. Postavy i humor jsou si značně blízké. Máme tu: - pár flákačů, v podstatě bezcílně se poflakujících vesmírem, - dále stroje, co mají své vlastní problémy a štve je, když je lidé zatěžují ještě těmi svými - a také bytosti s vyššími cíly. Ti poslední občas vstoupí do děje a snaží se svými idejemi a cíly infikovat, ovšem marně, i hlavní hrdiny. Mám vás fakt ráda: Listre ! Kocoure ! Holly ! Ano, i tebe Rimmere. Od té doby, co jsem viděla díl o Eso Rimmerovi jsem se i na Rimmera začala dívat jinak. Hodnocení : * * * * 1/2 (Stopařův průvodce je přesto o něco lepší.) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do nedávna mi to přišlo nechutné, ale už jsem velká holka a chápu primitivní humor :-) ... Partička Lister, poslední žijící muž, Rimmer, hologram mrtvého kolegy, Kryton, android, Kocour, jež se vyvinul z Listrovi kočky a Holly, občas kapitán Holistr s posádkou a na konec Kočanská... To je skvadra, která mě dokáže smíchy rozplakat :) ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Bezchybný seriál, který se oprávněně stal kultem. Všechny čtyři hlavní postavy už mají jisté místo v dějinách. Herci, český dabing, nevyčerpatelná zásoba humoru pro každý díl a zároveň dokonalá parodie vesmírných klišé, ani tenhle popis se zdaleka nepřibližuje opravdové Trpaslíkově výjimečnosti. To se nedá popsat, to se prostě musí vidět! Pro mě osobně nejlepší komediální seriál všech dob a nevěřím, že ho ještě někdy něco překoná. A vlastně to ani nechci! "Je tohle ta lidská vlastnost, které se říká přátelství?" "Nech si ty startrekový pindy, takhle brzo po ránu." ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem tuhle nesourodou partu bral jako sázku na jistotu, až mi konečně došlo, jaký klenot to je. S každým dalším rokem od svého vzniku a s každým dalším zhlédnutím dozrál Červený trpaslík na pozici kultu. Jak v nenápadném rozjezdu, tak v téměř dadaistickém finiši klasických řad a dokonce i v pozdních dobrodružstvích party zasloužilých pánů. A to, že je Arnold Rimmer největší frajer i pablb zároveň, všichni dávno víme. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z toho, co podřadný televizní žánr sitcom ve své podstatě nabízí, těží Červený trpaslík maximum a definuje premisu, že v podstatě jediným důležitým atributem v tomto žánru je fungující humorná složka. Maximum humoru, maximum zábavy, maximum gagů a vtipu - to jsou synonyma kvarteta Lister-Rimmer-Kriťák-Kocour... Snad mimo úplně prvního dílu celé série jde o vysoce návykovou záležitost, pokud jste samozřejmě naladěni na podobný druh humoru. Co díl, to malá televizní událost. Pro mě osobně ryze kultovní seriál... Klasický produkt BBC - svižný, zábavný a přitom inteligentní! (oscilace mezi pubertální trapností a až intelektuálskými aluzemi...takových seriálů není moc...) Takhle sofistikovaný humor skutečně hned tak někde nenajdete... (Tušíte třeba, že seriál Červený trpaslík je citován a uváděn jako příklad v populárně vědecké knize o kvantové fyzice v části o paralelních vesmírech?) Televizní zábava už nikdy nebude jako dřív... :-) 100% ()

Galerie (224)

Zajímavosti (176)

  • Hattie Hayridge o svém castingu na roli Hilly uvedla, že byla přijata patrně proto, že se předvedla jako „dostatečně hloupá pro roli Hilly“. Na castingu totiž dostala do ruky scénář a následně se jí tvůrci zeptali: „Můžete to přečíst?“ Hattie Hayridge místo toho, aby repliku přečetla, odpověděla: „Ano.“ (Alfréda)
  • V celé sérii je mnohokrát zmiňováno, že loď Červený Trpaslík je těžební loď těžařské důlní společnosti. Nikdy však není řečeno ani naznačeno, co těží. (Ledkodlaq)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama