Reklama

Reklama

Fantasy Island

  • USA Fantasy Island (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu studia Blumhouse nazvaném Fantasy Island mění charismatický pan Roarke v luxusním, leč odlehlém tropickém rezortu tajné sny svých šťastných hostů ve skutečnost. Když se však fantazie stanou noční můrou, musí hosté záhadu ostrova vyřešit, aby si útěkem zachránili život. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (236)

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto bude zložité. Každopádne je niečo potrebné si k "Fantasy Island" povedať. Začal by som tým, že keď som sa o filme dozvedel, videl som námet a prvý trailer, celkom som sa na film navnadil. Bol som zvedavý ako dokáže niekto využiť potenciál toho nápadu. Potom som si ale uvedomil, že sa k filmu dostali tí istí ľudia, ktorí urobili "Truth Or Dare" a moje očakávania vysoko klesli. A príchod recenzií moc nepomohol. Napriek tomu som ale filmu dal šancu. Chcel som dúfať, že možno budem jeden z tých ľudí, ktorí film ocenia. A budem tu za divného, ale spokojný. To by mi nevadilo. A dokonca som mal počas prvej hodiny pocit, že film nebude až tak zlý. Príbehové línie sa začínali budovať, spoznával som postavy, ich želania a niektoré boli celkom zaujímavé. Najlepší príbeh si podľa mňa vychytili Maggie Q a Austin Stowell. To boli postavy, ktoré som chcel sledovať. Keď sa dej upriamil na našich dvoch bratov v ich super baráku, tak som prevracal oči a čakal kedy sa odtiaľ dostaneme preč a v prípade Lucy Hale a Portie Doubleday, tam som nejako vnútorne necítil nič. Viac-menej nezaujímavé. Michael Peña bol podľa mňa trošku zvláštnou voľbou do role majiteľa ostrova, ale dokázal som si na neho zvyknúť. Plus ten nápad to dokázal celkom pretláčať. A tak to išlo prvú hodinu. Nebol som nadšený, ale film bol pozerateľný a celkom som si to užíval bez nejakých väčších problémov. S výnimkou toho, že by to mohlo byť strašidelnejšie, nakoľko je to klasifikované ako horor. Potom sa však na druhú polovicu filmu naši hrdinovia stretnú. Pochopia, že to celé je hlbšie, a že ostrov ich chce všetkých pokope. A od toho momentu to ide dole vodou. Aby som to upresnil, nevadila mi pôvodná idea filmu. A temná stránka ostrova mi vôbec nevadila. No film musí mať ešte jeden záverečný zvrat, ktorý príde absolútne odnikiaľ, nemá nijakú logiku a všetko čo film budoval absolútne zakope. Najhorší zvrat od čias "Shut In". A samozrejme nám ako divákom tým napľuje do tváre. Nebudem to spoilovať (hoci by som to úprimne veľmi chcel), no film v tom momente spáchal harakiri. Pretože s tým ako plynul počas prvej hodiny to nemá žiadnu logiku. Čo si z toho mám vziať? Prečo robiť veci komplikovane, keď sa dajú robiť jednoducho? Ja vám poviem prečo. Lebo Jeff Wadlow a jeho tím nevedia napísať scenár normálne. Musia do toho dať prekvapenie a potom sa máme tváriť, že to tak bolo od začiatku. Kiež by nám dal film aspoň nejaké indície k tomu, že to celé tak mohlo byť. Kiež by sme to mohli nejako pochopiť z dialógov. Čohokoľvek. Proste nič. Len zrazu sa tak tvorcovia rozhodnú, tak zrazu sa to tak stane. A vďaka tomu som na film nakoniec celkom naštvaný. Lebo v jednom momente som mu začínal trošku veriť. No potom sme došli k šialenému zvratu, ktorý všetko zabil. Keď som bol v polke filmu, uvažoval som o hodnotení okolo C+C. Nič výnimočné, ale uspokojivé. Na konci filmu sa situácia výrazne zmenila. Hodnotenie: D ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně patřím spíše do neutrální skupiny, která od toho zas až tak moc neočekávala a tudíž nebyla ani moc zklamána. Naopak bych řekl, že to zas až tak špatný film není. Nejpozitivnějším prvkem byl výběr samotné lokace. Taveuni je jeden z ostrovů Fiji a místo kam bych se sám rád jednou podíval. Ideální místo ke strávení exotické dovolené, nádherné pláže, průzračná voda – inu skutečně ráj na zemi. Dokonce se mi líbila i samotná tvůrčí myšlenka, jenže provedení už lehce pokulhávalo. Každá z postav si prožije svou fantazii, jenže počáteční nadšení se záhy změní v hrůzu a utrpení. Bylo vidět, že snaha tvůrců byla rozhodně větší než jejich vlastní schopnosti to vše dobře zrealizovat. Skutečně se jim místy podařilo vytvořit docela zajímavou a hutnou atmosféru, jenomže začali kombinovat jednotlivé fantazie, promíchávat je, no a tak kombinovali, až překombinovali a vytvořili z toho jakýsi chaotický patos, který navíc postupem času začal ztrácet na atraktivitě. Dějové okliky, neustálé návraty některých postav, spousta otazníků a hlavně uvadající atmosféra. Fantasy Island tak měl jistě mnohem větší ambice, dokonce si myslím, že jeho potenciál byl využitý ani ne z poloviny. Chápu ty, co byli dost zklamaní, ale jak už jsem poznamenal, já od toho moc nečekal a dostal jsem nakonec průměrnou podívanou, kterou stačí vidět jednou, ale rozhodně nebudu tento film zatracovat. 50% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Fantasy Island se sice může pochlubit nádhernými exteriéry, avšak to na nějaký alespoň průměrný divácký zážitek nestačí ani zdaleka. Režisér Jeff Wadlow totiž vůbec neumí pracovat s příběhem, charaktery a ani s atmosférou, takže se před Vámi rozestře brakově zmatená a neskutečně stupidní podívaná, s níž vážně nemusíte ztrácet čas. Nestojí to zkrátka za to. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se hodnocení a od první minuty jsem se pořád chystal film vypnout. No a nakonec jsem ho (s jedním slabším podřimováním) dokoukal do konce. Hlavně díky nápadu, že ostrov zhmotňuje svým návštěvníkům jejich přání a sny. Sice mi ve filmu dost věcí neštimovalo a chybělo mi (nebo jsem třeba zaspal) vysvětlení několika věcí, jako třeba všechen ten personál (hlavně ten divnej), ale i tak se nakonec zápletka celkem povedla. Někdo tu nadává na ošklivé osazenstvo. S tím jsem rozhodně problém neměl. A na to, že jsem koukal na dost mizerné béčko, tak taková scéna syna s dávno mrtvým otcem, se mi asi vryje do paměti na hodně dlouho. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po všech těch hejtech (a navzdory povedenému traileru) sem čekal úplný průser a je alespoň drobným plusem,že to nakonec nebyla až taková hrůza.Jasně moc věcí tu absolutně nedává smysl a tvůrci se nijak nezdržují s vysvětlením čehokoliv,ale pokud je divák schopen přistoupit na to,že ostrov je prostě kouzelný a hlavní "hrdinové" nijak nemají potřebu zkoumat proč se některé věcí dějí tak jak se dějí (popřípadě tu potřebu mají,ale velmi brzo se se vším smíří a nebo to jen tak přejdou),pak ty skoro dvě hodiny nejsou zase takové utrpení.Ostrovu nakonec nejvíc neškodí chabý scénář,ale spíš to,že pořádně neví čím by chtěl být.Na thriller je to málo napínavé,na horor se tu neděje nic strašidelného a ani jako akční survival to moc neobstojí,protože akce tu moc není a o postavy se divák zkrátka nebojí.Výsledkem je tak zvláštní béčkový patvar s vizáží áčkového filmu,který mě sice vyloženě nenudil,ale pochybuji,že bych si na něj za pár dní vzpomněl...40% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • „Kalašovi zabijáci“ používali ve filmu československé samopaly vzor 58. (SsgtJira)
  • Natáčalo sa v januári 2019 na Fidži. (Game90)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama