Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (189)

casef 

všechny recenze uživatele

Ještě, když jsem chodil do školy, tak jsem vždy utíkal po vyučování domů, abych stihnul tento seriál, na kterým jsem opravdu ujížděl, takže nemůžu hodnotit jinak, než z nostalgie za 4 hvězdy. A i teď v roce 2009 se na to občas podívám. I když dabing a i některé díly jsou stupidní, přesto je tento Superman můj nejoblibenější a i Dean Cain a Teri Hatcher jsou nejlepší Clark a Lois. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu prostě o komiksovou stylizaci ani nezavadíte. Jedná se o naprosto obyčejný seriál, kde má ovšem hlavní hrdina jiný rozpoznávací znak než jinde, to znamená místo např. školní tašky na zádech nosí tajemný modrý pláštík s rudým S na hrudi. Umí létat a kromě toho, že občas někoho bokem zachrání, řeší problémy obdobné jako vy či já. ()

Reklama

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl špunt, tak jsem tohohle Supermana hltal. Ok, efekty jsou mnohdy děsný, o ději jednotlivých epizod ani nemluvím. Přesto jsem to miloval a viděl sem to nespočetněkrát. Vyzdvihnu Lois Leinovou, kterou hrála Teri Hatcher. Dá se říct, že byla moje první láska. Sledoval jsem na TV NOVA, kde to mnohokrát opakovali. Dnes už bych se na to nepodíval, ale za ty krásné chvíle, když jsem na to koukal dám 3 hvězdy. - 60%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Řeknu asi tolik, Dean Cain céčkový v lepším případě béčkový herec hraje Clarka alias Supermana. Díly jsou si podobné jak vejce vejci, zkrátka toto je klasický tmel pro dopolení vysílání TV NOVA, kdy na bednu skoro nikdo nekouká, ale co kdyby tak ať tam něco běží... Za mne to jsou jedny zařízlé červené slipy, pro tu nechtěnou bžundu. * ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

S velkou radostí jsem se po letech podíval na tento seriál s velmi zajímavým dabingem. Ale o ten tady nejde. Nejde dokonce ani o to, že lidé bohužel vidí ohromný rozdíl mezi Clarkem Kentem a Supermanem, to už je bohužel chyba samotných tvůrců komiksu, kteří Clarka mohli "vyzdobit" i jinak než brýlemi. Je to tak trochu jiný a nezvyklý pohled na Supermanovu tradici, kterou aspoň v mém případě tvoří první dva (možná tři) filmy s Christopherem Reevem. Rozhodně je to příjemná podívaná a ve velké většině scén stojí příběh "nohama na zemi". ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Herec Michael Landes, ktorý hral Jimmyho, bol po prvej sérii nahradený, pretože sa príliš podobal Clarkovi. (rador)
  • Svadba Lois a Clarka sa zhoduje s tou komiksovou. (rador)

Reklama

Reklama