Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (189)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

seriály sem vždycky měl hodně rád a pokud seriál má své osobité kouzlo tak si jej klidně vychutnávám i v reprízách. Jenže postupem času se naprosté většině seriálů stane, že se děj příliš zkomplikuje, zamíchá a vyčuchne na pouhé epizodky a jen ty nejlepší seriály se tomu dokážou vyhnout. Superman má svoje kouzlo ale nepatří k těm nejlepším. Takže po několika sériích (nevím proč se mi zdá, že většinou bývá zlomová třetí sezóna) děj tak nějak zblbnul a pomíchal se. Lois věděla, kdo je superman a obžívala a umírala nebo co se jí furt dělo. Lex Luthor se taky objevoval jako kdyby na dálkové ovládání a dabing....ach bože dabing. Ten byl jeden z nejhorších jaký sem kdy v televizi měl možnost slyšet. Nicméně hodně toho zachránili protagonisté hlavních postav. Teri Hatcher je v roli Lois dost otravná jako novinářka a dost roztomilá jako žena, Dean Cain je trochu zvláštní ale vcelku příjemný Superman a Lane Smith coby šéfredaktor a fanatický milovník Elvise Presleyho mě vždycky rozesmál ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejopravdovější a nejskutečnější seriál o supermanovi. Tak zepředu: zaslouží si moje opěvování a chvály. Svalnatý superman nebyl nikdy lépe ztvárněn. Pocity co mi přinášel a český přízvuk s takovým nakřáchlým hlasem jsem nemohl nemilovat. Kdybych si měl vybrat. Zvolím tento seriál než nového Batmana. A jsem s tím z 80 procent ztotožněn, kromě té scény, kde vězen vyhazuje odpalovač bomby a říká, že jsme to měli udělat již dávno. Snad v tomhle se Batman pochlapil, ale ve zbytku ho předhání tento tvrdě vskutku supermanovský film. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku to bylo docela dobrý, navíc onoho času jsme hltali téměř vše co "Nová televize" předhodila a dnes se to těžko hodnotí... Když se na to dívám dnes (2013), tak mi to přijde lehce úsměvné, ale přesto stále koukatelné! Ovšem Teri Hatcher v roli Lois byla nepřekonatelná a řekl bych, že byla i nejlepší ze všech Lois, které jsme dosud (2013) viděli! Takže z nostalgie a za Teri: 74% ;-) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Příběh je známy a super a tady to neshazuji a jsem rád za možnost to vidět ale není to ono, po všech možných kryptonských akcích jsem přece jenom celkem zklamaný. Herecky se dalo přežít a hudba taky a příběh se snažil akčně valit v seriálu a jsou momenty co jsem měl rád ale prostě snad v budoucnu tenhle seriál dostane ještě šanci ale o tom už silně pochybuji. Prostě nejslabší supermanův pokus, není to ono ještě že na to přišli tvůrci brzo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si po dlhej dobedo pozrel filmovú verziu Supermana s Christopherom Reevom, som musel doceniť tento seriál. Dean Cain (i keď je to strašný béčkar) je najlepší predstaviteľ Supermana. Svoju rolu si užíva a v obleku vyzerá fakt super. Podobne na tom je aj Teri Hatcher, ktorá je ako Lois úžasná. Ani ostatní herci sa nenenchajú zahanbiť a vytvárajú skvelý tím. Napríklad taký John Shea pre mňa dlho bol jediný a pravý Lex Luthor. Pravdaže nie je to dokonalé. Najväčšia slabina filmu je to, že časom je to už paródia na samotný seriál, čo mi dosť vadilo, ale pozrime sa na samotný film - v mnohých scénach filmová verzia v trápnosti prekonáva najhoršie diely seriálu :(. No a seriál ma aj úžasnú úvodnú tému! "T r t. T r t ..." Mám rád aj tú Williamsovú, ale na tomto som vyrastal. A to je aj dôvod mojim sympatiám k tomuto seriálu. PS: Stále ma fascinovalo to, že keď si Clark dal dole okuliare a nageloval si vlasy, nikto ho nezpoznal :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Dean Cain sa bojí lietania. (rador)
  • Herec Michael Landes, ktorý hral Jimmyho, bol po prvej sérii nahradený, pretože sa príliš podobal Clarkovi. (rador)
  • Pri leteckom pohľade na Metropolis boli v skutočnosti niekoľkokrát použité zábery z Chicaga. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama