Reklama

Reklama

Ďábelské ženy

  • Francie Les Diaboliques (více)
Trailer

Francouzské provinční městečko, kde ve škole vládne despotický ředitel. Bojí se ho nejen žáci, ale i vlastní manželka, která se mu se svým nemocným srdcem nedokáže vzepřít. Snad by se i rozvedl, kdyby škola nepatřila jeho manželce. Již nějaký čas však žije otevřeně v milostném vztahu s učitelkou Nicole. K oběma svým „ženám“ se chová přezíravě a krutě. Proto vznikne jejich společný plán na jeho zavraždění, za nímž stojí Nicole. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Falko 

všechny recenze uživatele

Konecne mozem porovnat remake s originalom a ako to vo väcsine pripadov byva je original o nieco lepsi, preto davam plne hodnotenie, ale ze by zase remake DABELSKA LEST (1996) so Sharon Stone bol az tak zly, tak s tym urcite nesuhlasim a to som ho videl nedavno. Chladna kratkovlasa blondyna Simone Signoret mi dost Sharon Stone pripominala, takze sa vobec necudujem, ze si ju pre remake vybral reziser Jeremiah Chechik. Atmosfera je pocas celeho filmu mysteriozna a napinava a hlavne na konci filmu je takmer hororova a to nemusela byt pouzita ziadna hororova hudba a nevadilo mi ani to, ze som vlastne scenar poznal uz dopredu. V remaku si zahrala policajtku Kathy Bates, v tomto pripade bude policajnym komisarom starsi pokojny chlapik neustale s cigaretou v ustach... 11.04.2010 _______ Simone Signoret - (Nicole Horner) +++ Véra Clouzot - (Christina Delassalle) +++ Paul Meurisse - (Michel Delassalle) +++ Charles Vanel - (Polcajný komisár Alfred Fichet) +++ Produkcia: Henri-Georges Clouzot +++ Hudba: Georges Van Parys +++ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Diabolské ženy v diabolskom filme...Pomalší rozbeh filmu mi nevadil, ale časom sa to naozaj roztočí a ja iba uznanlivo a s pokorou pokyvujem hlavou a uznávam, že sa už v roku 1955 podaril natočiť tak kvalitný thriller s horovým nádychom. Ihneď mi pripomenul Ďábelskou lest so Sharon Stone a tušil som správne, že je to remake i keď o dosť slabší. Zážitok mi nepokazil, pretože si ho takmer nepamätám.V polovici filmu som bol rovnako zmätený ako hlavná predstaviteľka. "Kde zmizla mŕtvola?" Ako mohla zmiznúť mŕtvola z bazéna, veď to nedáva zmysel...Presne z tohto dôvodu je film tak napínavý a aj preto som sa veľmi nedivil upozorneniu po filme, kde sa v titulkoch dočítate : "Nehovorte nikomu, čo ste v tomto filme videli..." Ja to chápem, prišli by ste totiž o pekné prekvapko. Tak radšej držím zobák! 80%. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Nechal som sa unášať diabolským plánom dvoch žien, ktoré chceli zlikvidovať jedného muža. Noirové prevedenie, prvky horroru, dobrá réžia a herecké výkony ( je ozaj zaujímavé sledovať eleganciu a zároveň krutosť Simone Signoret ) sú zárukou dobrej filmovej zábavy. Chýbalo mi viacej zapojiť do hry skvelú hudbu z úvodných tituliek, ale to som si uvedomil až ku koncu. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Staré černobílé filmy mám rád, ale nějak nechápu, proč je zrovna Les Diaboliques tak adorovaná záležitost. Jasně, má celkem atmosféru a herecky je zmáknutá perfektně, ale hrozně se vleče, příběh je velmi řídký, o pointě ani nemluvě. V zásadě je to jen takový zajímavý kriminální film, který s horrorem nemá společného vůbec nic. Snad nejzajímavější je absence hudby, která by snímku snad měla dodávat autentičnosti, ale pro šroubovaný příběh to bohužel moc nefunguje. Pro mě osobně značné zklamání. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný francouzský thriller, jak je vidět podle počtu zdejších honocení, trochu neprávem opomíjený. Hned pár minut po začátku mi začínal být děj povědomý, tak jsem zapojil mozkové závity a vzpomněl jsem si, že před lety jsem viděl velmi podobný americký film, zřejmě tedy nějaký remake tohoto, byl to snímek Ďábelská lest se Sharon Stone, který je však o poznání horší. Rozhodně zajímavá, i když pro někoho ne ulpně překvapivá zápletka. Pěkné herecké výkony. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se v Paříži a v několika dalších městech ve Francii. Scéna nakládání mrtvoly do auta byla natočena v Montfort-l'Amaury poblíž Paříže, kde Clouzot v té době žil a již předtím zde točil film Havran (1943). Jako Delasallova soukromá škola posloužil zámek ze 17. století v L'Étang-la-Ville poblíž Paříže. Budova zámku byla v té době nevyužitá a bazén, který je důležitou součástí děje, byl postaven přímo pro potřeby natáčení. Clouzot měl zájem vytvořit ze zámku filmové studio, nakonec jej ale koupilo město a dnes je zde radnice. (argenson)
  • Filmoví kritici Borde a Chaumeton označili snímku za „nepodstatné, jemne odporné dielo“. (Biopler)

Reklama

Reklama