Reklama

Reklama

Tělesné vztahy

TV spot

Obsahy(1)

Sandy a Jonathan, dva přátelé, znající se už z dob studií na vysoké škole, procházejí nezávisle na sobě vleklou krizí. Každý jejich pokus o navázání smysluplného vztahu končí hořkým neúspěchem. Jack Nicholson a Art Garfunkel v hlavních úlohách tragikomického dramatu z dob, kdy Americe vládly květinové děti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (78)

Han22 

všechny recenze uživatele

Depka. Jack Nicholson a Art Garfunkel o dramatu o vztazích a sexu v průběhu několika dekád. Nicholson hraje skvěle svého hajzlíka, Garfunekl celkem dobře submisivného chlápka. Špatné nejsou ani obě holky Ann-Margret a Candice Bergen. A je tu pár opravdu ostrých i vtipných dialogů, dobře natočené, jen na mě z toho prostě padla příšerná depka - bez ohledu na přístup nakonec všechny ty vztahy končí hádkami, neláskou a zmarem. A to co udělá Nicholsonova postava na začátku, kdy začne randit s kamarádovou první láskou to je prostě odporný svinstvo, který mě připomenulo pár podobných "kamarádů". Nepochopím chlapa, co leze kamarádovi za holkou a přesto mu není blbý za ním pak přijít a hrát si na kamaráda. 3* spíše za subjektivní špatnou náladu z filmu, než za objektivní kvality, protože tomu není moc co vytknout. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film o partnerských vztazích. O mužském pohledu ve vztazích, kdy jsou často hnáni prvotní touhou po sexu. Kdy časem dochází k zevšednění, ztrátě zamilovanosti a romantiky, které přechází k nově hledaným objektů, které by v nich znovu probudili muže se všemi jejich potřebami a vášněmi. Jonathan (skvělý Jack Nicholson) a Sandy (dobrý Art Garfunkel) jsou přátelé, kteří spolu prožívají první lásku a první sex. Jsou konfrontovány jejich partnerské vztahy, kdy dochází k obměmě, až spotřebě. A každé dobře míněné nové a hlubší pokusy o vztah končí rozpadem. Susan (Candice Bergen) je jejich společnou láskou, která sama od sebe nedokáže zvolit jednoho, nebo druhého. Bobbie (Ann-Margret) neváhá použít všech prostředků, aby dosáhla sňatku s Jonathanem. Cindy (Cynthia O'Neal) je soutěživá a rázná. A nakonec Louise (Rita Moreno) a mladičká Jennifer (Carol Kane). Vyjevuje se nám s určitým nadhledem několik etap z jejich životů, lásek, sexu a partnerek. Aby nakonec došel k nepříliš lichotivému závěru, že to co hledáme, nejsme schopni nalézt. Neboť vše už je předem odsouzeno k nepříliš šťastnému konci. Doba je neúprosná a žena nás rychle za novými zážitky a prožitky a stále budeme mít pocit, že je to málo. Vyšumění, které snad pramení z nudy zevšenění a malé úcty k tomu druhému? ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Domnívala jsem se, že nikdo nepředčí slepice[holky.. myslíte, že to těm chlapům už docvakne] klevetíce v jednom chumlu na svém hřadélku o nelehkých složitostech nakupování hadříků, šminek a jiných nezbytností, které našim miláčkům natolik provětrávají peněženky. Nutné návštěvy kadeřnic(ků), kterým se, lze svěřit s mnoha neřešitelnými problémy. Na každém mejdanu holčičí švitoření, třeba o velikostech pindíků, které, nejsou tím nejdůležitějším kritériem, v čemž se upřednostňováním páni tvorstva stále mylně utvrzují.. Tahle konverzačka mi naprosto otevřela oči, kluci nás slabší polovičky v pohodě převýší... a to zaslouží uznání. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami som si tretí krát pozrel Na dotyk, ktorý je rovnako vzťahovým filmom ako Telesné vzťahy a dokonca ho spáchal rovnaký režisér. A aj keď papierovo (generačne) by mi mali byť bližšie Telesné vzťahy, opak je pravdou. Nechali ma v úlohe nezaujatého pozorovateľa, ktorý má Arta Garfunkla medzi desiatkou najobľúbenejších spevákov a Jacka Nicholsona medzi desiatkou najobľúbenejších hercov, žil v dobe, v ktorej sa príbeh odohráva ... a nič. Videl som dobre zahranú konverzačku, v ktorej časť dialógov znela neprirodzene a polarita oboch postáv vytvárala priestor pre celkom zaujímavý prepletenec vzťahov, lenže niečo tomu zúfalo chýbalo. Tak som to disciplinovane dopozeral, udelil obligátne tri hviezdičky a pravdepodobne veľmi rýchlo na tento film zabudnem. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Jednou z nesporných schopností Mikea Nicholse je efektní vyobrazení mezilidských vztahů( Who's Afraid of Virginia Woolf?, Working Girl, Closer) a Carnal Knowledge není výjimkou. Režisér se nezaobírá úvodem okolo příběhu a jde rovnou k věci. Postupně rozebírá charaktery a cíle hlavních postav, jejichž projevy znějí autenticky, obzvlášť satirické sekýrování J. Nicholsonem vůči své přítelkyni. Úderný a velmi atraktivní snímek, jehož finální postoje k přátelství, sexuálnímu životu a manželství, mají zaručeně hlavní podíl na divákově nevšedním zážitku. 75% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Když se Jack Nicholson připravil k natáčení lechtivých scén, upozornil všechny na place výkřikem "Here comes Big Steve!" (D3VIL)
  • Tělesné vztahy se promítaly v bezmála 5 000 kinech ve všech státech USA a navštívilo je téměř 20 milionů diváků. (Zetwenka)
  • Někteří mužští diváci si stěžovali, že je jim snímek nepříjemný, protože zachycuje svazky, které jsou běžné, ale zcela nefunkční. (Zetwenka)

Reklama

Reklama