Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Celkom slusna, aj ked na bratov Coenovcov trosku nezvycajna cierna komedia, od ktorej som cakal trosku viac. Tom Hanks zahral profesora genialne, hlavne ten jeho psi smiech ma vzdy rozosmial a rovnako dobry bol aj vybusny Marlon Wayans, vdaka ktoremu stoji film za to. Avsak nasli sa tu i hluche miesta, pri ktorich som sa trosku nudil, inac by som dal 4 hviezdicky... 04.07.2009 ___ Tom Hanks - (Profesor G.H. Dorr) +++ Irma P. Hall - (Marva Munson) +++ Marlon Wayans - (Gawain MacSam) +++ J.K. Simmons - (Garth Pancake) +++ Ryan Hurst - (Lump Hudson) +++ George Wallace - (Serif Wyner) +++ Produkcia: Ethan Coen, Joel Coen, Barry Sonnenfeld +++ Hudba: Carter Burwell +++ ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl pod tímto filmem podepsán někdo jiný než Coeni, přiznejme si, jeho bonita by šla nemilosrdně dolů. Jasně, že se to nedá srovnávat s Fargem a jinými jejich bomba filmy, ale přímo se to vnucuje. Atraktivnost Coenovic filmů spočívala v tom, že přišli vždy s něčím novým a přesto, že jejich rukopis je snadno rozšifrovatelný, každý film měl v sobě nějaké to "C" navrch. Tohle je slaboučké jak čajíček, bez vtipu, nápadu a paní domácí alias Culkin v Sám doma je naprosto nevyužitá. Škoda přeškoda. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové konečně přiznali, že režírují oba, a překvapivě natočili remake. Díky tomu všechno nevypadá tak, jak jsme u nich zvyklí. Na druhou stranu, jejich hrdinové většinou nebyli zatěžkáni břemenem inteligence, a to je zde dovedeno až někam k týmu snů z pomocné školy. Tom Hanks si konečně mohl zahrát padoucha a viditelně si to vychutnával. Skvělá je i Irma P. Hall a nesmím zapomenout na její kočku! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa Coenom podarilo. Skvelá komédia, kde sa strieda milý, distingvovaný a inteligentný humor s trochu buranským chovaním sa niektorých hlavných postáv a to všetko je poprepletané vtipnými hláškami. Výsledkom je výborná zábava. Tiež ide o jedinečnú možnosť vidieť T. Hanksa stvárňovať pre neho pomerne neobvyklú postavu - záporáka. A to teda riadne slizkého :) Ale zvládol ju ľavou zadnou, skvelý herec, pre ktorého je akákoľvek rola brnkačka. Nemôžem zabudnúť ani na starú pani, nepoznám ju, ale bola famózna :) Snímok ako stvorený na relax a zlepšenie nálady. 80/100 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bratia Coenovci natočili miliónkrát lepšie filmy. Takže tento pokus o "komédiu" beriem ako veľmi zlý vtip. Tom Hanks tu vôbec nesedí a naviac - opakovaný vtip nie je vtipom, to by si nabudúce tvorcovia mohli uvedomiť. Človek si stále hovorí, že od komédie s Tomom Hanksom čakal trochu viac. Film je miestami celkom zdĺhavý a občas sa dá celkom predvídať, čo bude nasledovať. Dej sa sotva vlečie, anglický humor veľmi nezaberá, ostatní herci sú nezaujímaví. Po veľkom očakávaní prišlo veľké sklamanie. Stupídny scenár, kŕčovitý humor i dialógy. Nikdy viac. Budem sa snažiť tejto "skvelej" komédií nabudúce vyhnúť. Veľké sklamanie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Jméno G.H Dorr bylo "vypůjčeno" od umělce devatenáctého století, Gustava Dora. (Martin00x)
  • Tom Hanks se záměrně nepodíval na původní verzi z roku 1955, aby nebyl ničím ovlivněn. (Karlos80)
  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno