Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (258)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobný koncept mohu jen kvitovat. Málo známí nebo začínající autoři a CGI studia představí svá díla co největšímu možnému publiku. Snímečky, které by ve víru internetu snadno zapadly, mají možnost oslovit to teď nepředstavitelný počet potencionálních diváků. Podobný projekt bych uvítal i pro krátkometrážní hrané filmy. iShorts je super, ale moc Netflixu je jinde. Jinak Season 1 - 70% ()

Wade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta krátkých snímku  z nichž některé dokážou vzít dech tím jak jsou geniální a mají skvělou animaci. Jednoduše je to pecka,která stojí za zhlédnutí a i když se našli  také slabší části bylo jich rozhodně o dost méně než těch co mě buď bavili nebo mě ohromili.  ---1.série 4/5 --- 2.série 3/5 ---3.série 4/5 ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Pět z třiceti pěti.¬         Poznámka: Toto opoznámkování i mé hodnocení je za všechny tři řady seriálu dohromady. Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".¬                 Líbivé řady krátkometrážních animačních počinů všemožného ražení: jsou tu věci vyloženě pro zábavu, vyloženě výstřední, i k zamyšlení. Provedení je velmi různé, propracované animační techniky se střídají s jednoduššími nebo působícími méně dobře. U některých dílů nezasvěcený stěží uvěří, že nehrají živí herci, ale jejich počítačové simulace (např. "Za souhvězdím orla", "Sníh na poušti")¬                 Hodnotově méněcenný není asi žádný díl, nicméně rozptyl je značný. Ze všech tří řad vybral jsem jich pět nejhodnotnějších — což nemusí znamenati z hlediska líbivosti nejlepších — pro celovečerní promítání. Celková promítací doba je něco přes hodinu a čtvrt. Můj výběr (v pořadí doporučeném pro promítání, v hranatých závorkách je číslo řady): 1. Sonnie's Edge [1]; 2. Suits [1]; 3. Automated Customer Service [2]; 4. Zima Blue [1]; 5. Bad Travelling [3]. — O narůstající ztrátě kvality (nikoli samotného vizuálu či nápadů) svědčí, že v mém výběru jsou dva díly z první části první řady (z devíti), jeden díl z druhé části první řady (z devíti), jeden díl z celé druhé řady (z osmi) a jeden díl z celé řady třetí (z devíti).¬                 Druhý můj výběr obsahuje šest nejlepších dílů z pohledu dalny a vizuálu: 1. Beyond the Aquila Rift [1]; 2. The Dump [1]; 3. Secret war [1]; 4. Snow in the Desert [2]; 5. Swarm [3]; 6. Mason's Rats [3]. Promítací doba je hodinu a půl. Zajímavé je, že z prvního výběru, celkově nejhodnotnějších, kdyby už nebyly v něm, by patřily do druhého výběru čtyři díly z oněch pěti.¬                 Nejfilosofičtějším dílem je "Zimova modř" z první řady. Nejděsivějšího provedení jsou hororové díly "Za souhvězdím orla" a "Tajná válka" (jsou ve druhém mém výběru), oba z první řady. Nejodvážněji provedeným dílem je patrně "Jibaro", kterým končí třetí řada a který by mohl zakončiti můj druhý výběr jako jeho volitelný doplněk.¬                 Celkově, brány všechny tři řady dohromady, jde vcelku o vydařený počin bez většího významu, s dosti kolísavou kvalitou jednotlivých dílů, jehož líbivost je asi nejvýraznější jeho vlastností.¬                 Případné opoznámkování (hodící se na všechny tři řady): uživ. mcb. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojení velmi zvláštním způsobem. Tak jak to najednou z ničeho nic přišlo, tak se i stejně rychle dalo smáznout ze stolu. Přeci jenom to všechno dohromady je jako dva filmy. Mnoho věcí na silné a dobré zamyšlení, další jen takové pseudo-kravinky. Někdy neuvěřitelná grafika, někdy asi trochu odfkláklá, ale vlastně stále dobrá. Celé to zavání Black Mirror a někdy to hold funguje, někdy ne. Je to prostě zvláštní hodnotit. Ale je to ve výsledku obohacující zkušenost. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Koncepčně odvážná antologická minisérie hned v prvních čtyřech příbězích vzbudí naději slušného pokračovatele Animatrixu, nicméně s přibývajícími "kraťasy" znechutí neochotou být něčím více než trikovými demo-filmy, případně prvoplánovými hříčkami založenými pouze na vizuální stránce a atrakcích v podobě násilí, nahoty a gore mířící zejména pubertální geekovské publikum (což je obdobný přístup, jaký zvolil Tim Miller i v prvním Deadpoolovi). Už na zmíněný Animatrix nebo třeba i nedávné Blomkampovy web-filmy se Love, Death + Robots rozhodně nechytá, protože scénář zde mnohdy slouží pouze pro rozvíjení určitého vizuálního nápadu, chybí mu jakýkoliv vývoj a často končí bez pointy. Jako určitý typ platformy pro začínající animátory jistě v pořádku, ale jako plnohodnotný antologický seriál rozhodně nedostačující. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (35)

  • Kostra vojáka držícího útočnou pušku, ze které čouhá květina, je odkaz na slavnou fotografii „Flower Power“ z roku 1967. (NiWi)
  • V epizodě se objeví stejný obchod „Ipswich collectibles and antiques“ jako v epizodě Zakázané ovoce (2021). (Guilemot)
  • Příběh epizody je adaptací krátkých povídek „Frontlines“ od Marko Kloose. (NiWi)

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama