Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

monaMis 

všechny recenze uživatele

Tak podle komentaru mistniho muzskeho osazenstva odhaduji, ze film jimi nebyl veru pochopen, nebot podle meho je to jeden z nejlepe natocenych vztahovych dramat. Meryl i Jack jsou absolutne skveli ( vlastne neexistuje film, kdy by Meryl skvela nebyla) a nenudila jsem se ani vterinu. Coming Around Again od Carly Simon do filmu pasuje jako poklice na hrnec ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Presne to, čo sa deje Meryl s Jackom v Heartburn, sa deje dnes a denne. Nám všetkým. Sme nenapraviteľní vo veciach srdca a niekedy (často) je tej horkosti toľko, až nás páli záha. Výstižné (i bizarné) oba preklady názvu filmu, vtipné cameo Miloša Formana, debut Kevina Spaceyho, Meryl absolútne geniálna a Jack...ten snáď hrá sám seba. Pre mňa pocitovo kultová záležitosť. P.S. Na záhu doporučujem Rennie. Malox a Anacid sú fuj! ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Hořkost je film o manželství a jeho horších stránkách jako je nevěra,ale to znáte určitě i ze vztahu předmanželského :-))) Rachel a Mark se zamilují i když Rachel na manželství nevěří,protože už se jednou zklamala,ale přesto si Markem nakonec nasadí vzájemně prstýnky a doufají v šťastný spokojený život plný harmonie,lásky,spokojenosti atd...ale to by člověk nesměl sem tam mít choutky a musel by upozadit vlastní ego.Film byl pro mě celkem průměrný a jak hádáte asi správně tak nejvíc je na filmu zajímavé obsazení ústřední dvojice a pak pro mě ještě tehdy debutující Kevin Spacey v úloze zloděje a je tu i několik scén Miloš Forman.Za mě tedy celkově 60 % a tři hvězdy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Děj je tak plytký, jak jen mohl být: ona, on, ono a další ona. Síla filmu Heartburn je ale zejména v hereckých výkonech Meryl Streep a Jacka Nicholsona. Oba mě o svých rolích spolehlivě přesvědčili. Meryl tím, jak se snaží být děsně nad věcí, ale přitom je úplně v háji s nervama, jak se nad všechno povznese, a přitom se v tom všem zaživa rozkládá. A Jack tím, jak ví, že ji miluje, ale že zároveň nemůže jinak. Heartburn je film o tom, že nevěra se nedá ustát. Souhlasím s komentářem uživatele klima777: "Život. Každodenní ubíjející život. Trochu se tu podvádí a lže a všichni touží po štěstí.(...)" ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po jednom filmovém zklamání tentokrát překvapení příjemné. Hořké drama ze života, které je hereckým koncertem Meryl Streep. Nichols nespěchá, nechává scény plynout zvolna, natahuje některé až za hranici trpělivosti běžného diváka, který se jim odmítne přizpůsobit. Dává Meryl prostor rozehrát pocity naplno, do hloubky, a tak opravdově, že je jako divák nejen vnímám, ale mám čas prožít je spolu s ní. Ať už je to předsvatební nejistota, zpívaní s pizzou, venkovský piknik nebo bolest ze zrady. Příběh jednoho obyčejného manželství je nabitý emocemi, ale většinou jsou ukryté ve zdánlivě banálních maličkostech. O to silnější však mají dochuť. A navíc je tu pár výborných momentů, o které se postarají ostatní, ať už je Nicholson nebo třeba Forman, který si pro sebe ukradne svatební scénu jen tím, že tam vzadu žvýká. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Dceru Rachel Samstat (Meryl Streep) hrála Mamie Gummer, skutečná dcera Meryl Streep. Ve filmu se dále objevuje i Merylin bratr Dana Streep a matka Mary Streep. (jezurka42)
  • Natáčení probíhalo ve Washingtonu D.C. a ve Virginnii ve městě Alexandrie. (Terva)

Reklama

Reklama