Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

venison 

všechny recenze uživatele

SPOILER: "A proč se zlobíš na mě?" - "Já se nezlobím na Tebe!" - "Tak proč na mě křičíš?" - "Protože tu zrovna nikdo jinej není.." Nenápadný film "Hořkost" není příběhově nijak zvláštní.. Je to obyčejný příběh o druhém manželství, které se snaží zvládat těžkosti partnerského života.. Výjimečný je pro mne ovšem svými dialogy, nenápadnou hloubkou a samozřejmě mistrovskými hereckými výkony v podání dvou nejlepších herců své generace.. "Hořkost" není vyprávěna pro svůj příběh, ale je poskládána ze sladkých i hořkých událostí ze života jedné lásky.. Zobrazuje všechny fáze vztahu od seznámení až po rozvod.. Divák se zasměje a dočká se i vyhrocených scén, ale skutečná hořkost je dle mého právě v samotném faktu, že pomalé uhnívání vztahu nelze zastavit.. "Jak je možné s někým žít a nevědět něco tak zásadního?" - "Jo, je to možný.. Určitě je to možný.. Někoho tolik milovat, nebo si myslet, že ho tolik miluješ, že nic nevidíš. Rozhodneš se, že ho budeš milovat, že mu budeš věřit a pak přijde manželství a s ním každodenní manželský život a pak si začneš uvědomovat, že už to není jako dřív, ale.. Prostě si to nepřipouštíš a pak, když se ukáže, že to nebylo v pořádku.. Není to, že bys to vždycky věděla, ale protožes byla prostě někde jinde.." - "No, to bys ale musela žít v nějakém snu.." - "Jo, to jo.. Ale pak se sen rozplyne a rozbije se na milion malých kousků a ty máš dvě možnosti. Buď to vydržet, což je nesnesitelný, nebo odejít a snít si jiný sen.." ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Presne to, čo sa deje Meryl s Jackom v Heartburn, sa deje dnes a denne. Nám všetkým. Sme nenapraviteľní vo veciach srdca a niekedy (často) je tej horkosti toľko, až nás páli záha. Výstižné (i bizarné) oba preklady názvu filmu, vtipné cameo Miloša Formana, debut Kevina Spaceyho, Meryl absolútne geniálna a Jack...ten snáď hrá sám seba. Pre mňa pocitovo kultová záležitosť. P.S. Na záhu doporučujem Rennie. Malox a Anacid sú fuj! ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem sázel na obsazení skvělými herci, bohužel na úkor děje. Sice snímek byl divatelný, avšak nijakého převratu, zlomu který by dal ději šťávu jsem se nedočkal. Film byl bohužel ze života, takže kdo má rád ve filmech věci, které se normálně dějí, určitě doporučuji. Ve vedlejších rolích jsme tu mohli vidět českého velerežiséra Miloše Formana či mladičkého Kevina Spacey. ()

Turiec odpad!

všechny recenze uživatele

Film nemá vôbec žiadny náboj ani spád. Pripadá mi to, akoby prvo-scenárista-zúfalec písal dej a stupídne dialógy z donútenia. Ľutujem všetkých, ktorý žijú podobné životy ako hlavný predstavitelia. Snímka je až neuveriteľne nudná. Ak niekedy budete chcieť spáchať samovraždu unudením, prosím, určite si pozrite tento film. Bude to síce bolestivé, ale nebude to dlho trvať. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ani ty největší filmařské elity, mezi které Mike Nichols bezesporu patřil, netočily jeden kult za druhým, což Heartburn potvrzuje. Ústřední duo hraje samozřejmě svůj standart (rozuměj:bezchyby!). A soundtrack taky učinil moje slechy spokojenými, bohužel tím výčet pozitiv končí. Romance alias Rosamunde Pilcher, hromada prázdných scén a unbalanc mezi emotivními a rádoby humornými momenty. Ty, které mají diváka pobavit, jsou suché jak nevadská poušť a ty vážné pro změnu vyšumí do ztracena. Chybí větší drajv a lepší scénář. Solidní závěr, díky kterému mám podezření, že Mike moc dobře nevěděl, co chce vlastně točit. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Miloš Forman o svém hereckém debutu prohlásil: ,,Práce filmového režiséra vyžaduje téměř vrozenou aroganci vyjadřující ´já to vím nejlépe a řeknu ti, co máš udělat´. Tato arogance je však dvojsečná. Způsobuje, že se stáváme méně citlivý pro lidské situace, zátěže a starosti. Stát jako herec před kamerou vyžadovalo ode mne v každém případě zdravou porci skromnosti.“ (gojackill)
  • Natáčení probíhalo ve Washingtonu D.C. a ve Virginnii ve městě Alexandrie. (Terva)
  • Mamie Gummer, dcera Meryl Streep, byla v titulkách kvůli přílišnému zájmu médií uvedena pod jménem Natalie Stern. (Sadi)

Reklama

Reklama