Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Záporákov, o ktorých tu ide predovšetkým, Bonnie a Clydea, tu bohužiaľ skoro nevidíme, väčšinou len z diaľky, alebo sa kamera sústredí na detaily, napríklad na nohy. Scenár aj réžia sa snaží to najzaujímavejšie, okolo čoho sa film točí, schovať, asi aby sme s nimi náhodou nezačali sympatizovať. Často vidíme len vychladnutá telá obetí, tým nás ale snímka nepripravuje o drámu. Táto snímka je skvelá noir dráma, tempo je tak akurát a dialógy sú často vtipné a ironické. Snaha priblížiť nám hlavné charaktery sa stretáva s úspechom. Kochať sa retro atmosférou, autami a módou nám určite vydrží viac ako dve hodiny. Vynikne aj pár dialógov a nadhodené morálne dilemy, ktoré u krvavého a neodvratného finále stále rezonujú. Film nahliada na známy príbeh Bonnie a Clydea z inej perspektívy. Oni zostali romantickými ikonami, zatiaľ čo tí, čo ich dokázali zastaviť, upadli do zabudnutia. A to sa (bohužiaľ) práve snaží snímka napraviť celkom efektívnym spôsobom. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Proč bych mu měl věřit? - Protože to řekl ! '' --- V kulisách Steinbeckovské Ameriky se odehrává příběh nejznámější gangsterské dvojice třicátých let. Guvernérka vida, že policisté jsou bezradní a každou chvilku to navíc nějaký nově schytá při střetu s onou dvojicí, povolí vyslat po stopě gangsterů starého vlčáka Franka Hamera. Bývalý člen ze zrušené jednotky Rangers by totiž mohl být pravým komu se povede vraždění šílené dvojice zastavit. Ten souhlasí a posléze se snaží zformovat svoji bývalou smečku z níž jak zjistí žije už jen jediný člen Maney Gault. Oba už mají svá lepší léta zasebou a oba to vědí, přesto se rozhodnou přijmout tuto práci i když dobře ví, že protivníci jsou silní, schopní všeho a že dokonce mají podporu mezi obyčejnými lidmi u nichž získali auru jakýchsi hrdinů chudých a bojovníků proti bezpráví. A tak se nám postarší Kevin s rýsujícícm se bříškem a Woody vydávají ve Fordce na cestu přes několik států s jediným cílem. Zlikvidovat Bonnie a Clydea. Zatykač nevezou. Vědí, že se nevzdají. Vědí, že ti dva nemají co ztratit a spíše než smrt na elektrickém křesle zvolí smrt v divoké přestřelce. Během stopování můžeme nahlédnout do Ameriky třicátých let. Ameriky chudáků bez práce, chudých nádeníků, česáčů ovoce, rodin putujících od čerta k ďáblu jen se skromným majetkem... Ameriky zaprášených dřevěných městeček i stanových táborů... Už jen za tento obraz jsem tvůrcům nesmírně vděčný, protože tohle prostě běžně v ,,gangsterkách'' z té doby nevídáme. Film je spíše takový rozvláčný a podobně jako naši hrdinové jsou vždy tak den v odstupu, podobně i divák spíše vyčkává co bude... Dechberoucích momentů tam bylo jen pár a když už jsem si myslel, že to automobilovou honičkou začíná, celé se to posléze zase zvolnilo... Film se spíše líně táhne jak chvost prachu za pomalu jedoucí Forkou po nějaké té venkovské okrsce, přesto mi to nijak nevadilo, umožnilo to vychutnávat detaily... A že si s nimi tvůrci vyhráli ! Netflix zase jednou zamachroval a koukal jsem, že změnil i logo v úvodních titulcích. Tohle je za 5 bubnových zásobníků do Thompsona ! * * * * * ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento film mohol byť veľká bomba. Režisér to pojal vierohodne, dal si načas, nikam sa neponáhľal, popracoval na vzťahoch medzi postavami, netlačil zbytočne na pílu, ale občas to bolo trochu na škodu. Film neobsahuje takmer žiadne akčné scény, okrem všeobecne známeho záveru a konca slávnej dvojice, ale nejaké zdramatizovanie deja sa predsa len žiadalo, pretože film má takmer 2 hodiny rovnako vláčne tempo, čo ho robí dosť jednotvárnym. Dvojica Costner a Harrelson k sebe dokonale zapadli, atmosféra tam je, ale vo výsledku to jaksi nie je ono. Škoda toho, pretože taká šanca tu zas dlho nebude. Filmu rozhodne nepomáha ani fakt, že dvojica Bonie a Clyde nedostáva vo filme takmer žiadny priestor, ich tváre vidíme až tesne pred záverečnými titulkami. 60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý krásne mystifikuje skutočnú udalosť a robí históriu trošku zaujímavejšou. Takých filmov máme mnoho a vždy som k nim iklinoval trošku viac ako k priamočiarej histórií, hoci nie vždy dosiahli potrebného efektu. The Highwaymen z toho vychádzajú dobre. Hancock síce neprináša nič osobité - ale vie zachytiť krajinu a atmosféru. Pri tých malých momentoch - rozhovor s Clydovým otcom/príbeh o zabíjaní pri kartách - dokonca naznačuje hĺbku a presah a pri týchto scénach som trošku zacítil závan Krajiny, ktorá nie je pre starých. Všetko to leží na bedrách Kevina Costnera a Woody Harrelsona. Ich duo a chémia medzi nimi pre mňa fungujú a tým pádom sú pre mňa obrazom normálnych hrdinov, ktorý vedeli robiť svoju prácu v dobe, ktorá im nepriala. Thomas Newman sa znova miluje s klavírom takým spôsobom, že si to zapamätáte a celkovo z toho zostal dobrý pocit. Stojí určite za pozretie. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poctivě dávkovaný příběh o konci zřejmě nejznámějšího gangsterského dua – Bonnie a Clyde. Snímek The Higwaymen kromě tohoto základního nosného příběhu rovněž nabídne i hutné akční scény, zajímavou kameru, která působivě vyniká zejména při automobilových honičkách a herecké výkony, které jsou jedním slovem skvělé. A i když se někomu může zdát, že pozvolné tempo, které režisér John Lee Hancock zvolil bude na škodu, opak je pravdou. Právě ono tempo totiž působivě dotváří auru jakési variace na western zasazený do třicátých let, kde je místo koltů Tommy Gun a místo nějakého plnokrevníka bytelná Fordka s motorem V8. Krásně se na to tedy kouká a pro fandy gangsterů a let třicátých to bude další povedený filmový střípek, na který se mohou s radostí dívat. Ve finále zamrzí jen poněkud delší stopáž, která nabídne pár zbytečných scén. Avšak až na tento drobný detail se jedná o poctivý kus filmařiny, který Vás chytne za Vaše gangsterské srdce. Skvělá práce! (Netflix) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • V jedné scéně filmu střílí Bonnie Parker (Emily Brobst) bezmocného ležícího policistu do hlavy. Podle dobových svědectví ale Bonnie nikdy ze zbraně nevystřelila, i když jich několik měla. Všechnu střelbu obstarávali mužští členové gangu. (NoTengo)
  • Benjamin Maney Gaull (Woody Harrelson) se po dopadení Bonnie a Clydea vrátil k práci Texas Ranger. Setrval u nich až do své smrti 14. prosince 1947. Francis Augustus Hamer (Kevin Costner) se ke své práci již nikdy nevrátil a je právem považován za nejslavnějšího Texaského Rangera. Zemřel 10. července 1955. (MATADOR)

Související novinky

Reklama

Reklama