Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý historický snímek od Netflixu s pomalým tempem. Docela jsem v tom cítil westernový nádech. Film se odehrává v roce 1934, kdy je řádění Bonnie a Clyde na absolutním vrcholu. Nikdo si s nimi neví rady, a tak texaská guvernérka dá dohromady dva bývalé rangery, aby je dostali. Ti toho sice mají hodně za sebou, ale už nejsou nejmladší a dost často si to připomínají. Tento lov není jednoduchý, ale dřív nebo později musel skončit. Je rozhodně zajímavé, se na toto téma podívat z druhého úhlu. Kevin Costner a Woody Harrelson jsou skvělí a pro tyhle role se určitě hodí. "Ruce vzhůru!" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My Clyda Barrowa a jeho milenku chytneme. Zapište si to a dvakrát podtrhněte." To je jasný, že je dostanete. Jen na ně nezapomeňte kromě policistů, šerifů a agentů nasadit taky duo nepříliš pohyblivejch kovbojů s koněma pod kapotou Forda. Mě tedy Hamer s Gaultem dost bavili. Hamer zejména při nákupu zbraní a Gault při sólu na záchodě. Jinak jsem zastáncem toho, že při kontaktu s vrahy se nejdřív střílí a pak teprve křičí: Manos arribas. V tom je náš trestní zákoník poněkud zaostalej. Když však vezme zákon do rukou kapitán Frank Hamer, tak jsem si jistej, že to bude v pořádku. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Od režiséra Zakladatele a Zachraňte pana Bankse přichází... krimi drama ze staré školy o honu na Bonnie a Clyda? Spíš vyžehlená nuda bez tempa a napětí, kde dialogy nedosahují zdaleka takové kvality, aby to na nich mohlo stát, a herci jsou tím jediným důvodem, proč jsem u toho vydržel až do konce. Tahle rána šla hodně mimo. 5/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nezbavím se pocitu, že jsem neviděl nic víc, než táhnoucí se gerontí konverzačku ušitou velice horkou netflixáckou jehlou. Na ústřední duo jsem byl velice zvědavý a kluci si skutečně odkroutili to svoje. Nicméně kompletně celý průběh je neuvěřitelně ospalý a nezáživný. Je to takový ten typ snímku, který díky lákavému ústřednímu duu, které by udělalo zajímavou i reklamu na toaletní papír, rozhodně neuráží, bohužel však ani nijak nenadchne. Kdo má náladu na dialogy dvou staříků, kteří musí velice rychle nalézt dávno zašlou slávu, neboť čelí velice oblíbenému kriminálnímu páru, který neskrývá zálibu v popravách policistů. Z mého odborného pohledu nemohu dát více než dva kousky. Nemohu si pomoci, ale film je neuvěřitelně odfláknutý a natočený tak nějak nazdařbůh, kdy tvůrci vsadili všechny trumfy jen a pouze na Costnera s Harrelsonem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Máte pocit že Hollywood trestuhodně kašle na období své zlaté éry a už se netočí žádné filmy z meziválečné ameriky, plné romantizovaných gangsterů s Thompsony a za volanty starých nablýskaných Fordů? Netflix to the rescue! Deset let po Public Enemies, posledním zapamatovatelném (leč poněkud nudném) zářezu z tohoto období, teď kvalitně oživuje veleznámý příběh Bonnie a Clyda. Ovšem moderním způsobem - ne vizuálně moderním, jako tehdy Michael Mann s digitální kamerou, ale vnitřně moderním. Ukazuje příběh z opačné strany barikády, relativizuje romantičnost dvou antihrdinů, a komentuje jejich tehdejší oblíbenost mezi veřejností, mediální pokřivování skutečnosti do populárních obrazů milovaných davy. Až jako nenápadnou parafrázi současnosti, kde sociální sítě těžce dominují nad realitou, okamžitě zachycená senzace je vším, a zaklínání se útlakem ze strany mocných dokáže i z idiotů a zločinců udělat lidové hrdiny. A zároveň zůstává dobrou detektivkou stojící na dvojici dobře napsaných i zahraných stárnoucích Rangerů, s perfektně zpracovanou dobovou atmosférou, minimem akce, ale i přesto dosti svižným tempem. Byť, jako skoro všechno od Netflixu, by si zasloužil trochu editorské péče. Obzvlášť ten Woody Harrelson mě tu baví, když jeho nejikoničtější životní role je v Natural born killers, kde právě on sám byl tou postmoderní variací na Clydea, jedoucí amerikou na cestě bez zpátečního lístku s hromadami mrtvol za sebou. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Při honičce střilí Maney Gault (Woody Harrelson) z otevřeného okýnka, v dalších záběrech je ale zavřené. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 12. února do 10. dubna 2018 ve městech New Orleans a Shreveport v Louisianě (USA). (BMW12)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly samopal Thompson, lehký kulomet BAR, puška Springfield 1903, pistole Colt 1911 a brokovnice Browning A5. (K98)

Související novinky

Reklama

Reklama