Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály typu Chobotnice jsou nepřekonatelné. V tomto se poprvé setkáváme s celou řadou postav a postaviček Sicílie druhé poloviny osmdsátých let. Seriál Chobotnice patří k tomu nejlepšímu, co v italské provenienci vzniklo. Hlavní postavou je komisař doktor Cattani. Sledujeme tragické osudy jeho a jeho rodiny. Snad žádná z postav příběhu nezemře přirozenou smrtí. A jsou jich desítky až stovky. Složitý děj, složité zápletky. Kvalita seriálu je však na vysoké úrovni a právem si v hodnocení zaslouží hodnotu deset. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na televízny kriminálny seriál "Chobotnica" (La piovra) som spolu s mojimi rodičmi pozeral s otvorenou hubou a zatajeným dychom. Písal sa rok 1985, mal som vtedy osem rokov, mnohému z toho som vôbec nerozumel, ale zachvátila ma atmosféra, dramatickosť a akcia tohto koprodukčného titulu. V nudnej programovej štruktúre štátnej socialistickej televízie to bolo niečo nezvyčajné. Silne som držal palce odvážnemu policajnému inšpektorovi Corrado Cattanimu v jeho zarputilom boji s mocnou sicílskou mafiou. *** ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Nevim jak by me chobotnice bavila dnes, ale vim ze jako decko jsem ji miloval. Taky si celkem dobre vybavuji cattaniho bidny konec:( Kazdopadne "sedy vlk" m.placido je hodne charizmaticky paaan, dnes uz se bohuzel nic takoveho mezi rexama, kobrama a podobnyma blbostma nevidi, snad jen ten starej horst jeste drzi vlajku :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ou, to byla depka jak prase! Velmi syrový seriál, který se s nikým a s ničím nemazlil, už úvodní hudba trhala nervy - divím se, že mě rodiče nechali něco takového sledovat:-). Jak už to tak chodí, kvalita sérií začala postupně upadat. Každopádně by mě docela zajímalo, jak by se mi "Chobotnice" zamlouvala v dnešní době. Mám takový pocit, že všechny současné plytké a prostoduché CSI, Kobry a Rexe by komisař Cattani hravě strčil do kapsy. 75% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

I kdyby z žádného důvodu, z čisté nostalgie musím Chobotnici udělit nejvyšší hodnocení. Jako malý kluk ve školce jsem byl jedině Cattani, nikdo jiný neměl nárok. Po letech, kdy jsem kompletně celý děj zapomněl, jsem Chobotnici opět zhlédnul a zub času na ní nezanechal stopy. Nadčasové dílo o marném boji s mafií a poukazující na fakt, že postavit se jí může jedině člověk bez rodiny, kterému nezáleží na životech ostatních ani jeho vlastním. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

Reklama

Reklama