Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálné, nevím sice, proč se k tomu připisuje tvorba Rakušákům, neboť co vím, neměli příliš příležitostí se v tomto filmu v žádném směru projevit, ale jinak jde o silný emotivní zážitek při sledování konečného očekávaného úmrtí komisaře..... a hudba....no jedna báseň přeci....jak jinak, Mistr "M" se neplete.... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ou, to byla depka jak prase! Velmi syrový seriál, který se s nikým a s ničím nemazlil, už úvodní hudba trhala nervy - divím se, že mě rodiče nechali něco takového sledovat:-). Jak už to tak chodí, kvalita sérií začala postupně upadat. Každopádně by mě docela zajímalo, jak by se mi "Chobotnice" zamlouvala v dnešní době. Mám takový pocit, že všechny současné plytké a prostoduché CSI, Kobry a Rexe by komisař Cattani hravě strčil do kapsy. 75% ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vyborny italsky a ted uz i nostalgicky serial, ktery svou slavou predcil i klasiky natocene v usa. V dobe kdyz se serial natacel mi bylo sotva pet let a nyni po 27 letech je porad nezapomenut. Tezko nekdo prekona komisare Cattaniho, ktery dal latku tak vysoko, ze dnesni top krimi serialy jsou proti tomuto chudy becka 5* ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi pěkný a velmi pravdivý seriál o Italské mafii. Dlouho jsem uvažovala, jak seriál ohodnotit. Celkově se mi seriál hodně líbil, ale docela často obsahoval slabší scény, které nebyly pro děj zase až tak důležité. Obzvlášť ze začátku se příběh rozjížděl docela pomalu. Navíc seriál obsahuje až příliš mnoho jmen, které si musí člověk pamatovat, aby dokonale chápal všechny souvislosti. S tím se ale samozřejmě u této tématiky počítá, jenže je problém to všechno na první shlédnutí pochytat. Chobotnice se mi opravdu hodně líbila a velmi ráda se k ní zase někdy vrátím. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dílo, které oplývá skvělými výkony hlavních herců, ale taky neobyčejně propracovaným scénářem. A nemluvě o tom, že snad ani lépe nemohl být ztvárněn marný boj proti podsvětí a organizovanému zločinu mafie. Hlavní postava zosobněná Michelem Placidem je nezapomenutelná. Všimněme si, že u nás měl tento výborný seriál premiéru v čase reálného socialismu. Dost možná aby soudruzi ukázali, jak se žije za kopečky? No nic k seriálu, To ovšem nic nemění na faktu, že první dvě části skutečně odsýpaly. Poté sice už to postrádalo gradaci, ale přesto se dá jistě říct, že to bylo nadprůměrné. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Poslední scéna 4. série vzbudila neuvěřitelné ohlasy ze všech koutů světa. Z USA přišel kuriózní dopis, ve kterém údajný miliardář nabízel několik miliónů dolarů tvůrcům seriálu s tím, aby se vrátili k natáčení dalších dílů. (Sonnery)
  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno