Reklama

Reklama

Čarodějky

(seriál)
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (1998–2006), 124 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(178)

Obsahy(1)

Tři spolubydlící sestry zavede spiritistická tabulka do podkroví, kde objeví starou rodinnou knihu kouzel. Když jedno přečtou, probudí tím dosud uspané čarodějnické schopnosti každé z nich: Prue ovládá telekinezi, Piper dokáže zastavit čas a Phoebe mívá jasnovidecké předtuchy. Díky nim mohou naplňovat svůj osud a chránit nevinné před silami zla... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Po odchodu Shannen Dohertyové a její nahrazení Rose McGowanovou se seriál začína o něco zhoršovat, ale ještě stále má svojí úroveň, až do IV. série 22. dílu. Ale od tohoto okamžiku každý další díl scénáře seriálu, je ostudně úpadkový a katastroficky se zkazil do trapného, kýčovitého, nehumorného nesmyslu. Což je obrovská škoda. Jinak by byl seriál dost kvalitní. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jako "teen" jsem tento seriál milovala a stále budu:) Phoebe, Piper, Prue a Paige. Nádherné ženy a geniálními schopnostmi obdařeny mocné čarodějky. Luxusní úvodní znělka ♫ How Soon is Now od Love Spit Love ♫. V každé epizodě úvodní záběry na San Francisco a jejich nádherný, skutečně existující barák:) Nejlepší jsou zhruba první tři série, poté začala již kvalita znatelně upadat, a už to zkrátka nebyly ty čarodějnické holky jako na začátku. Plus oceňuji skvělý dabing hlavních představitelek. Nejvíce jsem si oblíbila Kateřinu Lojdovou, při jejímž hlasu si doteď v každém filmu vybavím rozvernou, vtipnou a milou Phoebe. Výborné epizody, správně béčkoví démoni, mocná zaklínadla, Kniha Stínů, a jeden z největších démonů, s jakým se nejspíše setkaly. Samotný Zdroj. Čarodějky v sobě mísí humorné, hororové i dramatické prvky, a pro mě tato kombinace excelentně funguje. Jako výstavní kousky si opatruji několik epizod na VHS:) ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Odjakživa jsem je se zatajeným dechem sledovala, ale jak dílů přibývalo, ztrácela jsem o ně zájem. Až sedmé řadě jsem přišla opět na chuť, protože je postaven na odlišném základu. Dřívější díly byly jaksi oddělené a provázel je jen jednoduchý spojující děj. V každém díle na ně zaútočil démon, ony ho zabily a to samé stále dokola. Novější série jsou propletené mnohem důkladněji a končí (jako na draka) v té nejnapínavější chvíli. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Seriály sa ešte stále nestali mojou silnou stránkou, no nakoľko sa v telke čarodejnice objavujú dosť často, aj s mojou antitelevíznosťou som videl zopár častí. Neomrzelo, neurazilo, obzvlášť nezaujalo. Typ programu, ktorí si človek pozrie, keď je veľmi unavený a nemá nič hodnotné po ruke. A to sa našťastie často nestáva. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu je dobrý, ale s postupem času originalita jednotlivých dílů klesá, démoni se objevují v obměněných podobách. Nejhorší, co se mohlo stát, byla smrt Prue, protože Page je pro mě naprosto kýčovitá a bezcharismatická osoba, takže seriál hodně utrpěl. O nových sériích, kde se objevuje Chris z budoucnosti toho nemůžu napsat moc lichotivého, ale to, co přišlo v sériích po něm byla katastrofa, na kterou se nedalo dívat. ()

Galerie (1 147)

Zajímavosti (77)

  • Shannen Doherty a Alyssa Milano ve skutečnosti neměly při natáčení příliš dobré vztahy. (LittleMonste)
  • Make-up design pro Balthazara byl založen na stejném principu jako make-up, který byl použit pro Darth Maula v první epizodě Star Wars (1999). (Dino07)
  • Latinské kouzlo "Di! Ecce hora! Uxor me mea necbit!“, které Gideon (Gildart Jackson) použije v 19. epizodě 6. série ke svolání tribunálu, lze přeložit jako "Bože! Koukni na hodinky! Manželka mě zabije!" (Kity162)

Související novinky

Zemřela herečka Shannen Doherty

Zemřela herečka Shannen Doherty

14.07.2024

Ve věku třiapadesáti let zemřela v sobotu 13. července americká herečka a hvězda populárních seriálů, jako jsou Beverly Hills 90210 a Čarodějky, Shannen Doherty. Podle dostupných informací bohužel… (více)

Reklama

Reklama