Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

macek166 

všechny recenze uživatele

zdařilý francouzský seriál s velice rozvinutými zápletkami, kterému sice chybý rychlý rozjezd (už pro jeho délku), ale oproti moderním detektivkám, plných efektů a právě rychlých rozjezdů, je to seriál se stále novými nápady a žádný nový díl není jak ten předchozí (což se o těch nových dá jen těžko říct)... hlavní hrdinka není ani výstřel z čistého nebe ani neurazí. sic vypadá obyčejně o to víc překvapí.. Kdo u seriálu vydrží prvních dvacet minut, toho každý díl chytne... ()

raelz 

všechny recenze uživatele

Tady je to složité. Někdy tento seriál sleduji a přijde mi, že je vážně super a jindy u něj umírám nudou. Přijde mi, že ty světlá místa jsou většinou asi části různých řad, protože buď to je několik dobrých dílů za sebou, nebo několik příšerných. Dokážu si dost dobře představit, že bych přišel k tomuto seriálu ve špatnou chvíli a dal bych mu jednu nebo dvě, ale také naopak narazil na ty dobré díly a dal bych i pět. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Nemci majú Kobru 11, Američani Macgyvera a Francúzi Julie Lescautovú. Fascinuje ma, že seriál bol zrejme natoľko úspešný a populárny že sa urodilo 22 sérií a 101 častí. A slovenské aj české televízie nám ak sa nemýlim, dodnes ponúkajú reprízy tohto skvostu. Z môjho pohľadu už od malička bola Julie Lescautová tuctová a neuveriteľne nezáživná kriminálka, a to navyše s pre mňa veľmi nesympatickou Veronique Genest v hlavnej úlohe. 1* za to, že po technickej stránke to nejakú tú základnú úroveň má. Ak si to porovnám s tým čo vysiela napríklad Markíza poobede dnes (Rodinné,Susedské Prípady), tak z toho Žily Leskotová vychádza ešte obstojne... 10% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen, že Julie Lescaut měla smůlu a její možný úspěch je zabit jejím postavením v programu, ale i konkurence je veliká a ona nezvládá dotahovat kvalitou lepší díla. Kriminální seriál se sympatickou policistkou je velmi obyčejný a pro mě příliš nezajímavý, abych ho sledoval pravidelněji. Pouze občas na něj narazím při mém nedělním vstávání. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kandidát na nejangažovanější (=politicky nejkorektnější) seriál všech dob. Zvláště dcery slavné detektívky by zasloužily výletní jízdu mlýnkem na maso. Hanba mužům, kterým "emancipovaná" Lescautová vládne. Co to s těma Francouzema je? Země, která detektivnímu žánru vládla, v současnosti plodí blitky bez děje, zato s patřičným zastoupením menšin a žen. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Bankovní lupiči používají útočnou pušku FAMAS G2 a raketomet M72 LAW. (Jan.Kanak)
  • V čase 01:07:00 má mercedes Balata (Jean-Marie Winling) přední registrační značku 666FGH78, avšak zadní 750FGF78. (marcel5)
  • V jednom díle je zmiňováno, že se Mike Tyson účastnil OH v Atlantě. To ve skutečnosti není pravda. (Dawid199)

Reklama

Reklama