Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 39. ročník (za rok) 1981 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Barbara Bel Geddes + nominace (14) - 37. ročník 1979 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Barbara Bel Geddes, 38. ročník 1980 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Barbara Bel Geddes, Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Linda Gray, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Larry Hagman, 39. ročník 1981 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Linda Gray, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Larry Hagman, 40. ročník 1982 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Victoria Principal, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Larry Hagman, 41. ročník 1983 - Nejlepší seriál (drama), 42. ročník 1984 - Nejlepší herec v seriálu (drama) - Larry Hagman ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Tento seriál byl jakžtakž slušnou předzvěstí záplavy nemožných 100x nastavovaných sraček, které se nezadržitelně řítí z obrazovek....Alespoň občas tu herci něco hrají - Patrick Duffy a Larry Hagman v protikladných rolích bratrů Ewingů vynikají....A úvodní melodie mi utkvěla v hlavě. V kontextu dnešní nabídky seriálů slušných 40%. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jaj, tento seriál som nemal rád asi tak ako Vtáky v tŕní, ale tento bol o niečo lepšie spracovaní a pri jeho trvaní dochádzalo k zaujímavým udalostiam, bolo na ňom vidieť vývin kinematografie a najviac ma pobavilo, keď bol prípad s odchodom a príchodom ľudí do seriálu a zakamuflovali to tým, že sa jednej z hlavných postáv veľká časť deja iba snívala. Je to legenda, ale pre mňa nie zaujímavá, nezábavná, snáď iba Hagman a Duffy za niečo u mňa stáli, inak nič moc. Tento seriál sledoval môj dedo a nechápem, čo sa mu na ňom páčilo alebo či to bol len zvyk, lebo ja som to nedokázal pravidelne sledovať. Ale legenda to je. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních seriálů z americké produkce, který nám naservírovala TV Nova blahé paměti. Čuměl na to celý národ, všichni prožívali problémy texaských milionářů a Bobbyho "zmrtvýchvstání" rozbouřilo emoce v mnohých rodinách. A takovej padouch jako J.R.Ewing už se taky hned tak neobjeví, takže dávám s čistým svědomím 4 hvězdy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dallas je televízny seriálový fenomén. Pokiaľ tvorcovia držali pokope celý herecký tím, bolo to ok. Udržať však toľko rokov všetkých bolo nemožné a to platí aj o kvalite seriálu. Tá časom začala krívať. Jednoznačne si však myslím, že je to profesionálne natočená mydlová opera a kvalitou spracovania môže ísť príkladom viacerým seriálom. Mimochodom... J. R. Ewing je najväčšia sviňa na televíznom nebi... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (82)

  • Barbara Bel Geddes byl jen o 9 let starší než Larry Hagman, ačkoli hrála jeho matku, zatímco mezi Hagmanem a Patrickem Duffym je 18letý věkový rozdíl a Duffy hraje o pár let mladšího bratra. (Kulmon)
  • Ranč Southfork byl skutečným domem Joea R. Duncana. Duncanovi byli nuceni dům prodat díky každodenním náletům tisícovky fanoušků. Dnes je na místě muzeum věnované seriálu. (Olík)
  • Larry Hagman (J. R. Ewing) ke své roli prohlásil: "Tuhle roli mám ze všech nejraději, i když mě stále dostává do kuriózních situací. Někdy se mi třeba stane, že mě na ulici vezme nějaká starší paní kabelkou po hlavě a vysvětlí mi, že to mám za to, co jsem prováděl v Dallasu." (JoranProvenzano)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama