Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks - Návrat

(série)
  • USA The Return
Z natáčení 1 - Kyle MacLachlan, Harry Goaz, Miguel Ferrer, Kimmy Robertson, Dana Ashbrook, Amy Shiels, Jim Belushi, James Marshall, Robert Knepper, Chrysta Bell
Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 18 h (Minutáž: 60 min)

Režie:

David Lynch

Scénář:

David Lynch, Mark Frost

Kamera:

Peter Deming

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, David Lynch, Miguel Ferrer, Chrysta Bell, Naomi Watts, Robert Forster, Laura Dern, Kimmy Robertson, Harry Goaz, Don Murray (více)
(další profese)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Nový osmnáctidílný limitovaný seriál, režírovaný výlučně Davidem Lynchem, pokračuje 25 let poté, co obyvatele svérázného městečka na severozápadě USA šokovala děsivá vražda jejich místní královny, mladé studentky Laury Palmerové. Scénáristy a výkonnými producenty Twin Peaks jsou tvůrci seriálu David Lynch a Mark Frost, výkonnou producentkou je Sabrina S. Sutherlandová. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Z natáčení 1 - Kyle MacLachlan, Harry Goaz, Miguel Ferrer, Kimmy Robertson, Dana Ashbrook, Amy Shiels, Jim Belushi, James Marshall, Robert Knepper, Chrysta Bell

Recenze (142)

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks (obzvlast prvni radu) povazuju za genialni dilo, takze jsem byl sice zvedavy, ale zaroven pomerne skepticky k tomu co prijde v tomhle navratu po 25ti letech. Je moudre sahat na legendy? David Lynch uz precijen neni na vrcholu, poslednich 10 let vesmes nic poradneho nenatocil a sovy uz treba davno nejsou cim se zdali byt. Uz prvnich par dilu ale dava tusit, ze tohle zklamani rozhodne nebude, dalsi dily potvrdi, ze jde o naprosto dustojne pokracovani, ktere cerpa inspirace z cele dosavadni tvorby Lynche a bere si z ni to nejlepsi. Cca nekde v pulce konkretne od 8 epizody se zacne servirovat tak ultimatni naloz umelecke dokonalosti, ze to nema obdoby. Nespocet scen kdy jen s obdivem a zatajenym dechem hltate ten nicim neredeny 100% Lynch material. Uzivate si tu neskutecnou atmosferu, magickou Badalamentiho hudbu, Lynchuv hororovy sound design i osvezujici bonbonky v podobe performanci v Roadhouse clubu na konci kazdeho dilu. Setkavate se s mnohdy famozne zahranymi charaktery po x letech. Lustite zahady a unasite se mysterioznosti celeho TP univerza. A ve finale si uvedomite, ze tohle bylo zrejme to nejlepsi co na poli TV Shows kdy vzniklo. Maximalni spokojenost, Lynchuv navrat do top formy v plne parade a jednoznacne to nejlepsi co jsem za posledni dlouhe roky videl. 10/10 ()

mcleod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks byl vždy jedním z mých nejoblíbenějších seriálů. Neubráním se tak zásadnímu srovnání této třetí série se staršími díly. Bohužel, ty nové nedosahují ani zdaleka kvality či pouhé koukatelnosti těch starých. V původním seriálu se David Lynch se surreálností ještě držel zkrátka, v nových dílech to rozjel s plnou parou a seriál tak ztrácí kouzlo jen trochu divného. Přímo esenciální je v tomto smyslu hrozný osmý díl, který prostě nepřináší tolik myšlenek, aby bylo nutné přetrpět hodinu drsně postmoderního videa, kolem kterého by v galerii moderního umění všichni prošli jen s úšklebkem na tváři. Navíc příběh této série už není tak příjemně komorní a pomalý, jako u původního seriálu. Bohužel, to ho právě činilo zajímavým... ten tajemný odlehlý kraj, kde se v temných lesích dějí divné věci. V Las Vegas se divné věci dějí už z podstaty tohoto místa :-) Tudíž to už v této mnohem pompéznější, méně atmosférické, nechutnější a bohužel i samoúčelně překombinované sérii nenajdeme. A právě chaotičnost a neucelenost příběhu, která s tím souvisí, dokázala mnohem méně strhnout než původní díly. Ze začátku byla radost koukat na připomenutí starého seriálu, ale od půlky této série (ano, od onoho osmého dílu) už mě její příběh spíše nudil a v posledních dvou dílech dokonce i štval. Mimo jedinou výjimku: vystoupení Eddieho Veddera :-) No, vlastně ani nevím, proč jsem na to koukal až do konce... ()

Reklama

chmíří 

všechny recenze uživatele

Je to Lynch o tom žádná, ale bohužel Lynch co má story tak max. na 10 dílů a oni po něm chtějí 18...jak z toho vybruslit a nepodělat to? Nevím a očividně to neví ani Lynch takže za mě celkově zklamání ač při hodnocení jednotlivých dílů bych se hodněkrát dostal i na 5*...jinak myslím, že tentokrát se to dá i jakž takž celé pochopit a není až taková brutalita jako Inland Empire, takže celkově Twin Peaks samo best, ale ten návrat byl trochu moc dlooouuuhhyy...10 dílů a budu a spokojenější... ()

ScorM 

všechny recenze uživatele

beyond life (and death), resp. mimo kategorie. ještě větší zjevení, než předchozí dvě řady a prequel. bál jsem se senility, simple nostalgie a že to bude další z tupě oživovaných klasik poslední doby. a lynch překonal veškerá očekávání a přinesl asi nejgeniálnější "návrat", co jsem měl možnost vidět. je to děsivý, napínavý, dojemný, s nejvíc over the top humorem, obrazově i zvukově přenádherný, naprosto nepředvídatelný a kašlající na trendy. a samozřejmě je to jen pro ty (nej)trpělivější. léta jsem nebyl něčím tak upřímně nadšen. a ten vymodlenej payoff po 25 letech tam je, akorát trochu jinak, než jsem si představoval. a mnohem líp. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejde hodnotit seriál, respektive jeho třetí sezónu, jako něco, co by bylo krásné, co by bylo skvělé. Ale já si nemůžu pomoct, i když tam jsou sekvence, části, pojetí, které mi nesedí, stejně na mě dokázala třetí sezóna dosednout podobně silně jako první dvě, a to i přesto, že naprosto jiným způsobem. Lynch už je ve svém pojetí filmu/seriálu tak daleko, že buď s ním dál jeho hru hrajete, anebo nikoli. Mě si už asi tolik omotal kolem prstu, že jsem jen zíral, jak je možné natočit seriál. ()

Galerie (450)

Zajímavosti (22)

  • Na konci epizody můžeme v kanceláři FBI vidět portrét Franze Kafky. Režisér David Lynch k tomu poznamenal: „Jeden z umělců, u kterého cítím, že by mohl být můj bratr, je Franz Kafka.“ Lynch obdivuje především povídku „Proměna“. (timmy321)
  • Epizóda je venovaná Donovi S. Davisovi (Major Briggs) a Miguelovi Ferrerovi (FBI agent Albert Rosenfield). Miguel Ferrer, ktorý zomrel začiatkom roku 2017, v 3. sérii herecky vystupuje, no Dona S. Davisa, ktorý zomrel v roku 2008, vidno iba v archívnych záberoch. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Chystá David Lynch nový seriál?

Chystá David Lynch nový seriál?

28.11.2020

Legendární režisér David Lynch (Modrý samet, Městečko Twin Peaks) se chystá na natáčení nového seriálu. Tato informace se objevila v týdeníku ProductionWeekly, jenž je zdrojem dat o nově chystaných… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama