Reklama

Reklama

Bratři jak se patří

  • USA Stuck on You (více)
Trailer

Obsahy(1)

Siamská dvojčata Matt Damon a Greg Kinnear společně vedou restaurant s rychlým občerstvením, a přestože jsou povahově zcela rozlišní, žijí si docela dobře. Jenže pak se herecky nadané dvojče rozhodne zkusit štěstí v Hollywoodu...
To, co se v přeneseném smyslu slova říká o některých sourozencích – že jeden bez druhého neudělají ani krok – platí v případě Boba a Walta doslova. Jsou siamská dvojčata srostlá od ramen po boky a sdílejí společný život prací počínaje a milostným životem konče. Méně průbojný Walt je smířen s tím, že musí ustupovat asertivnějšímu a ctižádostivějšímu Bo. Ale když si jeho dvojče – vášnivý ochotník, usmyslí jet do Hollywoodu a pokusit se o kariéru herce, je to i na Walta trochu silná káva. Jenže Bo prosadí svou: nejenže odcestují, nejenže sežene po mnoha peripetiích vlastního agenta (byť vysloužilce, který dožívá v domově důchodců), ale nakonec dostane i roli v televizním seriálu. Pro zázrak takového kalibru je jednoduché vysvětlení: superstar Cher, která se chce vyvléknout ze smlouvy na seriál, využije právnické kličky, která by jí umožnila se ze smlouvy vyvázat. Proto trvá na angažování Bo, neobvyklého „dvojpartnera“. Jenže producent rozpozná, oč jde, a proto kývne i na tak nesmyslný požadavek. Seriál odstartuje a zcela nečekaně díl od dílu stoupá popularita hereckého začátečníka. Ten s notnou pomocí celého televizního štábu předstírá, že Walt neexistuje. Televizní seriál má úspěch a Bo se stane hvězdou. Tím ale zákonitě nastane okamžik, kdy už není možné kamuflovat druhé dvojče, a to se musí objevit na veřejnosti. Štěstěna je však siamským dvojčatům nakloněna i nadále: honorář umožní, aby bratři podstoupili operaci, která je od sebe oddělí. Konečně nastane okamžik, o němž tolik let snili: každý může jít vlastní cestou. Jenže na roky strávené bok po boku nelze jen tak zapomenout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Chch, jo, tohle mě bavilo jak už dlouho žádná komedie ne. Bylo to samozřejmě tím tématem, ke kterýmu se dalo vymyslet tolik originálních fórků, protože nikdy nikdo nic takovýho nenatočil, takže měli louku neposečenou. Jasný, že ve skutečnosti to mají siamsky dvojčata mnohem horší, ale tohle je komedie, takže nad logičnostma se nepřemejšlí. Několikrát jsem u toho fakt vyprskl (myslim, že jednou aji kus nějakýho jídla), ale čím víc se blížil konec, tím ménkrát se mi to dělo. Navíc Kinnearův účes, chch, to je kapitola sama o sobě. A Damon - jde vidět, že nemusí hrát jenom samý drsňáky, ale umí i zahrát a pobavit. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

V době svýho vzniku (nultý léta) průměrná komedie od bratrů Farrellů. Pohledem dnešní doby již místama sympaticky nekorektní podivaná o různě postiženejch lidech (siamský dvojčata, Rocket). Nějaký vtípky nebo hlášky se fakt povedly, ale dařilo se i docela úspěšně brnkat na vážnější strunu o důležitosti přátelství nebo plnění vlastních životních snů. Našly se ale taky poněkud hlušší místa, kterých s blížícím se závěrem přibývalo. Díky solidnímu stylu humoru a hereckýmu obsazení nejen hlavních rolí (Eva Mendes, Cher, cameo Meryl Streep) nakonec s přehledem třetí silnější hvězda. ()

Reklama

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný film. Už tu bylo hodně filmů, který se zabývají nebo přesněji řečeno ve kterém jsou v hlavní roli dvojčata, ale vskutku neexistuje žádný film, ve kterém bych si někdy všimnul, že středem pozornosti ve filmu budou siamská dvojčata. A mám rád filmy typu: Který se zabývají nějakou častokrát nepříjemnou věc í které si člověk kolikrát říká, že je to smutné a mrzí ho to a má z toho kolikrát i depku a pak přijde někdo a řekne: Natočíme to jinak, hlavně ať se u toho diváci baví a nemyslí na to, jaký je to neštěstí, že se tak narodili. Od sexuálních scén až po filmové či divadelní role a spoustu dalších momentů z filmu jsem se upřímně smál a byl jsem velice spokojen. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Farrellyovi uz asi svoje ctyri prvni paradni komedie neprekonaj, ale z tech novejsich je jasne tohle vitez. Naprosto pohodova komedie, kde se uspesne vyhli vsem fekalnim forkum a obcas je film spis dojemnej. A i kdyz je pribeh strasne predvidatelnej, napad na srostly brachy je fajn a vytezily z nej tvurci skoro maximum. Krome toho hlavni dvojka Kinnear a Damon je fakt hodne sympaticka, takze i kdyz ma film lehce premrstenejch 115 minut, utece jako nic, aniz by nudil a misty me fakt hodne rozesmal. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Možná to znáte - máte sourozence, a naprosto přesně víte jak mu je, jak se cítí a co dělá. To platí stoprocentně i o Bobu a Waltovi Tenorových (Matt Damon a Greg Kinnear), kteří to celé mají zjednodušeno tím, že jsou siamská dvojčata - srostlá od ramen k bokům. Celý život se tedy od sebe nemohou vzdálit, což jim přináší určité komplikace, hlavně co se týče jejich milostného i pracovního života. A když se Walt chce vydat do Hollywoodu, aby se stal hercem, musí Bob - chtě nechtě - s ním. A to netuší, že právě tam i on potká svoji lásku, se kterou si zatím jen psal... Tak já vám nevím - chvilkama vtipné (natáčení seriálu se "schovaným" bráchou), chvilkama ne. Scénárista se sice vyřádil, ale řekl bych, že většinou je osud siamských dvojčat daleko tragičtější - ale to by asi nebylo tak divácky zajímavé, že. Greg Kinnear se komikem už narodil, ale Mattovi Damonovi tato role nějak nešla přes prsty - zdálo se mi, že se v této roli trošku trápil. Eva Mendes se mi moc nelíbí, a tady se mi nelíbila dvakrát - navíc s příšerným českým dabingem, hrůza. Na druhou stranu si zde samy sebe zahrály Meryl Streepová a hlavně Cher (perfektní). Konec byl trochu (dost) předvídatelný ... Film určitě nezklame, ale zase nijak extra nenadchne ... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Film, který měla Meryl Streep natáčet v Massachusetts, který je ve filmu několikrát zmíněný, je pravděpodobně Předtím a potom (1996). (Galadriel)
  • Do dnešního dne nebylo provedeno žádné oddělení dospělých siamských dvojčat, při kterém by obě přežily. Zatím nejstaršími dvojčaty, kde obě přežily oddělení byly dvojčata z Utahu Kendra a Maliyah Herrin, kterým bylo 4,5 roku a byly rozděleny 8 srpna 2006. (Galadriel)

Reklama

Reklama