Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (195)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je proste..... Will Ferrell a pokiaľ sa vám jeho "suchý" humor páči, osloví vás aj jeho Elf. Pokiaľ nie, čo by ma vôbec neprekvapilo, tak vás proste neosloví ani v tejto úchylnej gay úlohe. Ale nás chlapov viac zaujíma elfí sexy obleček Zoey Deschanel a jej blond preliv. Spočiatku prekvapivo vtipné, postupom času stále viac a viac cukrovinkovo vianočné. Raz za čas, pod vianočným stromčekom s deťmi, prečo nie. Čudujem sa, že to nebolo u nás v kinách, pretože to malo prekvapivo vysoké tržby. Product placement: Nike. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No ze začátku jsem si říkala, jestli se mám na to vůbec dívat. Asi bych tomu dala odpad. Ale po 20 minutách se film rozjel a už to nebyla taková ubohá americká vánoční pohádka o přerostlém elfovi. Dokonce jsem se i bavila. Poté co skřítek přijel do NY a vše pro něj bylo nové a jiné, bylo to vážně srandovní. Teda ale trochu nechutná byla scéna, kdy si cpal do pusy žvýkačky přilepené na zábradlí. Fuuuj. Ovšem dojímavá byla scéna, kdy se snažil lidem vrátit víru v Santa Klause zpíváním koled ho podpoříli a mohl vzlétnout... ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne tak to už je moc, americké továrny na filmy si už vymíšlí filmy na které se nedá už ani dívat, vypovídá o tom i tento film, který je velice přehnán a nadsazen s vánoční tématikou, myslím že je příběh velice přehnaný a nezábavný. Ferrella nemám moc rád a kdyby mě znal tak řekne to samé o mě :-). ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Vianočné filmy mám rád, počas vianočného obdobia dokážu pekne spríjemniť chvíľe a navodiť tú správnu atmosféru. Niečo podobné dokáže určite aj ELF, ale ja som ho zhliadol deň po Silvestri, kedy vianočná atmosféra už trochu vyprchala, čo mi ale zároveň umožnilo pozrieť sa na film kritickejším okom. ELF ja slabý film, scenár je plný klišé (človek nedotknutý veľkomestom prichádza do New Yorku), čo by ani tak nevadilo, keby bol aspoň vtipný, no naozaj zábavné momenty by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. Škoda, ja som z filmu príliš nadšený nebol, spokojní ale musia byť producenti, ktorým ELF priniesol pod stromček prehnaných 173 miliónov $ na amerických tržbách. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem o Vánocích viděl Polární express, který byl v mých očích naprosto příšerný, tak o Vánočním skřítkovi musím napsat, že se jedná o skutečně vánoční film s tou pravou vánoční atmosférou. Navíc je to velmi roztomilá komedie, jenž i pobaví. Já sám jsem se asi 4 krát přistihl, jak jsem vybouchl smíchy. Například scéna se zdobením vánočního stromečku, kdy se skřítek snaží dostat hvězdu na vrchol stromku mně velice pobavila. Scénář filmu je výborný a také originální a může se pochlubit i vtipnými dialogy .Will Ferrell je v této roli kouzelný, velice zábavný a roztomilý a troufám si napsat, že si natačení užíval. Výborně mu sekunduje i herecká legenda James Caan. Tato komedie, je komedie, která patří do té skupiny, jenž se může vidět vícekrát a o Vánocích musí mít obzvláště výbornou atmosféru. Jedna z nejlepších vánočních komedii, co jsem viděl! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Will Ferrell odmietol ponuku zahrať si v pokračovaní, hoci mu bolo ponúknutých 29 miliónov amerických dolárov. (Astonko)
  • Buddy (Will Ferrell) na stole tancuje na písničku „Whoomp! (There It Is)“ od Tag Team. (SONY_)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama