Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nedávno som kdesi čítala, že filmy ELF a LOVE ACTUALLY sú poslednými filmami, ktoré sa zaradili medzi vianočnú klasiku a odvtedy nič nové nepribudlo (vraj). Tento rok slávia 20. výročie. Love Actually sa dá pozerať aj viackrát a áno, je to už klasika, no tento škriatkovský film Elf mi naozaj stačilo vidieť raz. Pre mňa to určite nie je vianočná klasika, neviem si predstaviť pozerať to každé, každé druhé či tretie Vianoce. Ono to asi malo byť vtipné, ale nebolo, ale zlé to tiež nie je, no mohlo to byť oveľa lepšie, vtipnejšie a hlavne také, aby sa k tomu človek rád vracal. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý vianočný príbeh, v ktorom hrá Will Ferrell nevinného, ​​detského roztržitého škriatka, ktorý netuší, ako funguje skutočný svet, a je na ceste hľadať svoju skutočnú rodinu. Je ochotný rozšíriť vianočného ducha na mesto, ktoré zjavne nemá iskru v očiach, takže má pred sebou ťažkú ​​úlohu. 6,5/10 ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele

Elf je pohádkový příběh o rodinných hodnotách, kouzlu a duchu Vánoc. Překvapí skvělým Willem Ferrellem jako velkým „elfím“ dítětem bez zbytečné infantilnosti a pár vtipnými nápady. Naopak je škoda, že druhá polovina filmu ztrácí tempo a padá do přebytečné nelogiky a až trapnosti chrlící poselstvími. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Santove sane potrebujú motorový vylepšovák, aby sa zodvihli zo zeme. Vianočný duch, pohon na ktorý doteraz lietali, totižto vo veľkom vysýcha na celej planéte. Je treba ho obnoviť. Ak tvorcovia týmto filmom chceli tento problém vyriešiť, veľmi sa im to nepodarilo. Snímok je síce vianočne naladený, ale nieje príliš zábavný, čo je pri takomto žánri dosť problém. Čo to zachraňuje akčný a súčasne aj dojímavý záver. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších vianočných filmov, aké som mal možnosť vidieť. Je preplnený skvelými gagmi a inteligentným humorom. Ferrellovu Frat Pack tvorbu zbožňujem (Semi-pro, Blades of Glory, Zoolander...!), ale prihlúply Ferrell blúdiaci po New Yorku v kostýme elfa je NEODOLATEĽNÝ. Film je plný originálneho, vtipného, milého a inteligentného humoru a mohol by sa raz stať vianočnou klasikou. Pre mňa už ňou je... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Počas natáčania v Lincolnovom tuneli vzniklo pár dopravných nehôd, keďže pozornosť vodičov bola odvádzaná na Willa Ferrella v kostýme elfa. (Astonko)
  • Vata, ktorú Buddy (Will Ferrell) konzumoval u doktora, bola v skutočnosti nezafarbená cukrová vata. (Astonko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama