Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (213)

T2 

všechny recenze uživatele

__The Shield: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,171,617 //počet predaných kusov 79,231║ __The Shield: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,712,659 //počet predaných kusov 95,536 ║ __The Shield: kompletná 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,167,392 //počet predaných kusov 58,594 ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Taky nesnášíte ty zkurvené Krimálky Vegas, Miami, Hovna, Lidečko a kdo ví jaké ještě, kde kurva ze vzduchu na místě činu určí aktuální pozici pachatele s přesností na 1 metr? (Zdechni Horácio, ty zmrde zasraný vole!) Tak pro Vás genstrz(a pro mě genstrz) je tu právě SHIELD! Znáte ten pocit, když se tak hecnete na nový seriál a pilot vám vyrazí dech? Já si už ani nepamatuji, jestli mě vůbec pilot nějakého seriálu opravdu tak srazil jako pilot Shieldu. Tož hubisko mi spadlo až na zem a vlasy se mi sami olépaly. ŠOKING! Ale pochopil jsem proč je tento policejní seriál tak jiný, než ty ostatní hovna. Jak popsat anti-hrdinu tohoto seriálu? Byly věci, jež udělal. Byly místa, kam šel. Byla to hra, kterou hrál. Byly to pravidla, které musel zlomit. Byly to chyby, které učinil. Bylo v něm monstrum a on jej nechal běsnit, avšak ke konci se otočilo proti němu. Vic Mackey je prostě pěkně mazanej šíbr. Některé věci ve finále byly tak katarzní a strašné(v dobrém slova smyslu pro diváky), že se moje duše pozvracela a nemohl jsem se mu ani dívat do jeho zaslouženě zlomených očí. Do pěti hvězd chybí jen kapánek.... nedokážu si prostě ujasnit mou neklidnou mysl. Jsem jak opulentní, vnitřně rozervaný děda lebeda. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou celou 1. sérii, nyní se připravuji na druhou. Jde o seriál o policistech, ale je natolik kontroverzní, že prostě vybočuje z řady. Hlavní postavou je plešatý velitel úderné jednotky Vic Mackey, který krade drogy, podplácí dealery a nebojí se dokonce zastřelit policistu, která na něj má donášet. První série měla pouhých 13 epizod, takže nedošlo k situaci, že bych se díval na vyloženě špatný díl. Jednotlivé díly na sebe navazují a udržují tak dramatický chod. Akční scény jsou úderné, herecké výkony skvělé (cena Emmy za hlavní roli Vica Mackeyho). Pokud se k nám někdy dostane, rozhodně se dívejte... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vic Mackey je tak trochu Chuckem Norrisem kriminálního žánru, protože neuznává žádná pravidla, krom svých vlastních, která vytváří, překrucuje, ohýbá a vůbec všelijak upravuje k obrazu svému za pochodu, a to vše jenom proto, aby dostal za mříže co nejvíce špíny, uspokojil nadřízené, pro které jsou čtvrtletní statistiky modlou, a zároveň od toho všeho držel co nejdál svoji rodinu, což ne vždy úplně jde, takže z toho tvůrci ždímají adrenalin po litrech, aby jste si uvědomili, že kvalitativně tenhle seriál rostl až do úplného závěru, který je, co se katarzního účinku týče, jedním z nejvíce zdrcujících momentů, které jsem v těchhle televizních příbězích na pokračování zažil, a celou sérii tak vypálil na post jedné z nejlepších žánrových prací vůbec. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Policejní stanice v přestavěným kostele, ve které fungujou jenom ženský hajzly a to jenom někdy. Korupce, zločin. A mezi tím policajti, kteří se snažej udržet pořádek svým způsobem, kterej taky není zrovna růžovej a čistej jako lilie, spíš krvavej a špinavej jak zemová hadra vymáchaná v bahně. A komu se to nelíbí, tomu se asi ani takovejhle seriál nelíbí. A mě se líbí. Skvělá první série mě nakopla jak čára koksu a doufám, že to tak bude i pokračovat. Asi na tomhle budu závislej... Druhá sérka, třetí a pořád su z toho nadšenej jak pes hrající si s ocasem (svým) (a fakt s ocasem, né s vocasem). Pravda, v té třetí mi to už trošičku maličko malilinko něco sem tam nesedí, ale to i v Dexterovi (kterej mi tohle dost připomíná) a přesto je to skvělej seriál. S příchodem nové kapitánky mě to trošku naštvalo, ale i tak to má pořád svou hladinu kvality. Pátá, šestá série už není tak drsná, ale nejde o drsnost, ale o to, jak si s tím kdo umí poradit. Pár věcí mě tam naštvalo, ale asi to tak muselo být. Sedmá sérka mě zamrzela tím, co se v ní odehrálo, ne tím, jak to bylo odehráto. Každopádně poslední díly jsou krásným vyvrcholením všeho, k čemu se už dlouho schylovalo... Jakožto celej je tento seriál skvěle rozpitván do jednotlivejch dílů, působí reálně, i když někdy trochu uspěchaně (Vic je pořád všude). Brutalita je tam nejen policejní. Podobnou radost ze seriálu jsem měl na posledy u vězeňskýho Oz. ()

Galerie (377)

Zajímavosti (20)

  • Herec Michael Jace (stvárnil Julliana) si od roku 2016 odpykáva 40-ročný trest za vraždu svojej manželky. (Real Tom Hardy)
  • Samotná zásahovka je inspirována skutečnnou zkorumpovanou jednotkou policejního oddělení Los Angeles z okrsku Rampart. (Sonnik)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama