Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (869)

T2 

všechny recenze uživatele

__Gilmore Girls: 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $23,446,048 //počet predaných kusov 670,080 ║ __Gilmore Girls: 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $6,521,629 //počet predaných kusov 171,667║ __Feministický seriál ako vyšitý a nehorázne otravný aspoň pre mňa, ústredná dvojica Lauren Graham a Alexis Bledel v celku sympatická ale ich dialógy sa časom stávajú nudné a dookola opakujúce zaužívanú osnovu, kde už neostáva žiadny progres a dejovo to ostáva tam kde boli aj predošlé časti. Pripadalo my to nehorázne umelé ako všetko novšie z Americkej produkcie. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Zoufalé manželky, Gilmorova děvčata, McLeodovy dcery, Doktorka Quinnová, Sabrina, Juanin zázrak, Ošklivka Katka, Joan z Arkádie, Drzá Jordan, Rebeca, Julie Lescautová... uf, začněme si zvykat na emancipaci v tv programu... :-) GG jsou dost ukecaný, ale dají se narozdíl od většiny zmíněných docela i pravidelně sledovat... ;-) 60% ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak...páni, poprvé v životě jsem se dostala k tomu, že jsem zhlédla všech 154 dílů a podotýkám že jen za 32 dnů (jak jsem to mohla zvládnout to nevím :D), dřív se mi poštěstilo vidět tak 3 díly z každé série. A musím říct PÁNI. Nikdy mi asi nebylo tak líto, že nějaký seriál skončil. Dobrovolně se přiznávám že u posledního dílu jsem si pobrečela. Osudy všech postav byly krásné, humor bezkonkurenční a i přesto že seriál má 7. řad, ani jedna mi nepřišla, že by mlela z posledního, že by vyplňovali díly vatou, vše krásně plynulo dál. Stále mi ale nejde na mozek, jak dokázali všichni, zvláště Lorelai a Rory mluvit tak neskutečně rychle a přitom smysluplně. Rozhodně někdy tento maraton zase zopakuju a možná i za kratší čas:) ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

,,Proč je tu všude tolik tenisáků?" Seriál kolem mě vždycky jenom proběhl a i tak se mi líbil. Teď jsem ho konečně začala sledovat od začátku a hrozně mě baví. Je to lepší, než jsem kdy čekala. Nejvíc mě dostal z 2. série díl 17. Pohřeb na přání. Jak se nakonec přišli všichni rozloučit s Lukovým strýcem Luiem, i když původně nechtěli. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto nie je určené pre týpkov, čo si radi zájdu cez víkend s kamarátmi na futbal, dajú si občas večer nejaké to pivko, majú radi rock´n´rollovú muziku a na všetko majú svoj názor. Takže nič pre mňa. Nechcem byť protivný sexista, ale verím tomu, že tento americký seriál je produktom, ktorý dokážu oceniť predovšetkým naše nežnejšie polovičky. Je to celkom dobre natočené, profesionálna réžia, štedrá televízna produkcia a ani herci nie sú špatní, ale naozaj to nie je nič pre chlapov. "Gilmorove dievčatá" sú pre naše milé, krásne dievčatá. Doprajme im ich. ** ()

Galerie (870)

Zajímavosti (83)

  • Postava Jesse (Milo Ventimiglia) měla dostat svůj vlastní seriál s názvem Windward Circle, který se měl začít vysílat v roce 2004. Jess se v něm měl přestěhovat z Connecticutu do Kalifornie, kde měl žít se svým otcem (Rob Estes). Natáčení ve Venice v Kalifornii stálo ale hodně peněz, a tak televize seriál nakonec zrušila. (contrastic)
  • Ve francouzském dabingu měla postava recepčního Michela (Yanic Truesdale) italský přízvuk. (Caszidy)
  • Městečko Stars Hollow bylo postavené v Hollywoodu a byl v něm později natáčen i seriál Prolhané krásky (od r. 2010). Dům, který v Gilmorových děvčatech patřil Lane (Keiko Agena), je v Prolhaných kráskách domem Emily (Shay Mitchell). Kostel na náměstí je úplně stejný. Z bistra u Luka (Scott Patterson) se stala kavárna, kam dámy ze zmíněného seriálu občas chodí. (RendaVahala)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama