Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Fenquick

Fenquick (hodnocení, recenze)

Lulu13

Presne tak, v zajmu celkove objektivity zadavam, jako ostatne kazdy, sve subjektivni hodnoceni. Co je na tom zamotaneho?

erased

erased (hodnocení, recenze)

Fenquick

ne, všimni si, že nám něco podsouváš. kdyby jsi jako obyčejný uživatel se špetkou sociální inteligence chtěl vyjádřit své nesymaptie k seriálu, ke kterým nemáš co říct, tak ho prostě ohodnotíš a to se pak promítne na tom tvym "čísle vpravo nahoře". to, že máš potřebu tu pak ještě prudit takovym nepřínosnym spamem už je jenom tvoje exhibice a podsouvání. tuplem pak to, že se ještě hájíš. pls stop

na příspěvěk reagoval Fenquick

Fenquick

Fenquick (hodnocení, recenze)

Vitasex

Hodnoceni jedntlivych uzivatelu nema byt objektivni ale subjektivni. Objektivni je pak to cislo vpravo nahore. Pokud by nekdo mel hodnotit objektivne, jeho hodnoceni by muselo kopirovat to celkove, ktere jedine je skutecne objektivni protoze zahrnuje vetsi statisticky vzorek hodnotitelu. (Pak je nutne i vase petihvezdickove hodnoceni neobjektivni - ale tak to ma byt)

na příspěvěk reagoval Lulu13, Vitasex

Vitasex

Vitasex (hodnocení, recenze)

Fenquick

Koncim s vyjadrovanim k tobe. Ja respektuji tvoje pravo na jinej nazor, i tvuj jinej nazor, jen se proste sam udivuji nad tím jak můžeš tak přesvědčivě hodnotit seriál když si viděl jeden díl? já sám bych to nedělal, a myslim a doufám že ani většina lidí tady. Pokud tenhle web má být objektivní (bohužel v mnoha případech není), měl bys hodnotit jen to co si opravdu viděl. A viděl u seriálu neznamená jeden díl. Pokud se donutíš podívat na deset dílů a pak dáš odpad, s čistým svědomím, že tě to vůbec nezaujalo, nikdo neřekne ani slovo. Ale tím, že dáš odpad po jednom díle tak vlastně čsfd děláš neobjektivní. 

na příspěvěk reagoval Fenquick

Fenquick

Fenquick (hodnocení, recenze)

Sinecod

Btw - muzete se jit rozcilovat i na profil: Sladký život v Orange County (TV pořad) - tam jsem dal odpad taky na zaklade jedne epizody. Myslite ze je to nespravedlive? - Jo a podle ceho hodnoti jini je mi uplne jedno, vubec se tim neohanim na svou obranu. Jen chci poukazat na to, ze na svete existuje mnozstvi odlisnych nazoru na stejnou vec. Spousta lidi to proste akceptuje, vy holt ne. Vsimnete si, ze ja vam nic nepodsouvam, nepresvedcuji vas ke zmene vaseho stanoviska ani vase stanovisko nezlehcuji narozdil od vas.

na příspěvěk reagoval Vitasex, erased

Sinecod

Sinecod (hodnocení, recenze)

Fenquick

A kolik uživatelů tady je, kteří sledovali seriál, který se jim nelíbil, aby ho pak mohli ohodnotit s čistým svědomím? A kdybych byla tak pitomá a takhle to dělala (viz ty: Viděl sem půl dílu seriálu, který má 153 epizod!!) tak to nikde nehlásim, zvlášť ne v diskuzi, že jo. A dělat to stylem: Dělá to tak spoustu lidí, tak je to vlastně jedno, come on dude  ( a když už to tak budu dělat, tak se budu ohánět něčím jiným, než takhle trapným argumentem). Za chvíli tady budeš dupat do virtuální podlahy svou virtuální nohou a ukazovat svým virtuálním prstíkem na uživatele a psát: A von to taky vohodnotil po prvním  díle, bééé!

na příspěvěk reagoval Fenquick

Fenquick

Fenquick (hodnocení, recenze)

Vitasex

Kolik z tech uzivatelu, kteri dali jakemukoliv serialu nejnizsi hodnoceni se prinutilo sledovat alespon deset dilu? Chapete? A o to tady jde, nad tím by si se měl zamyslet ;)

na příspěvěk reagoval Sinecod

Vitasex

Vitasex (hodnocení, recenze)

Fenquick

Mě se teda hlavně líbí jedna věta : Vylozene je mi odporny tento zanr, postavy i problemy ktere resi. Pochopil bych to u žánru, ale u postav? problemu? Dyt to přece nejde zhodnotit po jednom díle, po pěti, po deseti možná, ale pokud si někdo udělá obrázek na základě jednoho dílu je jeho hodnocení jasně neobjektivní. A o to tady jde, nad tím by si se měl zamyslet ;)

na příspěvěk reagoval Fenquick

morena.jea

morena.jea (hodnocení, recenze)

Fenquick

"Muzete jako pomstu dat "odpad" nekteremu z mych oblibenych filmu - jestli myslite ze je to na miste."  zaujímavé že to vravíš, keďže svoju Top 10 nemáš ani len vyplnenú a to si tu od 2009...

na příspěvěk reagoval Fenquick

erased

erased (hodnocení, recenze)

Fenquick

Problém byl myslím hlavně ten, že se s tím chlubíš... kdybys do komentáře napsal to, co sem v 17:14, budiž. Proč to ale cpeš do diskuse, když očividně píšeš s tím, že je to tvoje pravda a nikdo ti ji nevymluví? Pak jsou tu z toho jenom zbytečný hystérie a povyky :)

na příspěvěk reagoval Fenquick

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Nevím, proč bych měl dělat takovou zbytečnost, zkrátka jenom nebude Vaše hodnocení pro mě mít sebemenší váhu.

na příspěvěk reagoval Fenquick

Fenquick

Fenquick (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

Tento porad u nas bezi pravidelne, pouze jsem se prinutil ho jednou souvisle sledovat a viz. me hodnoceni. Ani kdyby me nekdo prilepil ke kanapi a donutil sledovat v kuse 100 dilu by muj nazor nezmenilo, proste to tak mam. Vylozene je mi odporny tento zanr, postavy i problemy ktere resi. Proto davam odpovidajici hodnoceni. Vam preji spoustu zabavy pri sledovani a prosim - nechte a prejte mi muj nazor. Ja vam preju Vas. Muzete jako pomstu dat "odpad" nekteremu z mych oblibenych filmu - jestli myslite ze je to na miste.

na příspěvěk reagoval morena.jea, Vitasex

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Pořad by samozřejmě měli hodnotit jak příznivci, tak odpůrci, jinak hodnocení taky o ničem nevypovídá. Je ale rozdíl mezi odpadovým hodnocením od člověka, který seriál skutečně viděl, tzn. od začátku a souvisle, a odpadovým hodnocením od člověka, co náhodně viděl v televizi jeden díl a nerozuměl ničemu. Jsou samozřejmě výjimky typu kriminálek, kde každý díl je o něčem jiném a podobně.

na příspěvěk reagoval Fenquick

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Tak ono nemusí jít za každou cenu o invektivy, ale třeba zrovna tak jako někdo hodnotí seriál po jednom dílu, pro někoho dalšího je hodnocení takového uživatele úplně k ničemu, o ničem nevypovídá a zbytečně przní hodnocení celkové.

na příspěvěk reagoval Fenquick

Fenquick

Fenquick (hodnocení, recenze)

To jsem ocekaval, skalni priznivci hned zacnou s invektivy. Ze, Sinecod! Nebranim vam vas serial milovat, vy mi nebrante ho nenavidet.

Lulu13

Lulu13 (hodnocení, recenze)

Úplne súhlasím. Gilmorky sú obzvlásť ten typ seriálu, ktorý sa po jednej časti proste hodnotiť nedá, pretože si najprv treba zvyknúť na rýchlosť rozhovorov atď...Nuž, nech teda Fenquicka hreje pri srdci, že si týmto povrchným hodnotením seriálov rýchlo zvyšuje počet svojich hodnotení ;) ako som si narýchlo preklikala jeho posledné hodnotenia, GG nebude jediný seriál, pri ktorom tak činil :)....

Vitasex

Vitasex (hodnocení, recenze)

Myslim, že zrovna GG nemají buhvíjaký pilot ale jinak je to  výbornej seriál ;) jen je potřeba okoukat si postavy, trošku víc ho poznat ;)

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Jo, ani já ne. Pokud mě něco nezaujme při pilotu, nesleduju to dál, a rozhodně nehodnotím, neznám tvůrčí záměry a tak dále. A úplné svinstvo je pak hodnotit seriál na základě nějakého náhodně viděného dílu z poloviny seriálu, to je jak skočit do rozjetého vlaku. Nesmyslné, neobjektivní a przní to hodnocení.

Fenquick

Fenquick (hodnocení, recenze)

Je fer v zajmu objektivity hodnotit i porady ktere nejsou mym salkem kavy a ktere osobne nevyhledavam. Vzhledem k sebezapreni ktere jsem musel vyvinout k dokoukani cele epizody davam zaslouzeny "odpad".

Pekny den vsem priznivcum serialu!

na příspěvěk reagoval Lulu13, Sinecod

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

DVD s českým dabingem nevyšlo. Ani jedna řada. Jedině zkusit sehnat od někoho podomácku dělané ripy.

Sinecod

Sinecod (hodnocení, recenze)

odvedle: Ahoj. Serií je sedm a jsou všechny báječné. Koupit kde, to nevim, ale na netu budou někde všechny určitě. A když ne česky, tak v originále určitě jo.

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama