Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott, Geoff Cox

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (157)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov môjho detstva. Veronica Layton (Jennifer O'Dell) mi pomohla prežiť pubertu. Veľmi dobrý seriál s dinosaurami, ale je pravda že dnes tie efekty vyzerajú neskutočne odporne a amatérsky. Pamätám si však, že vtedy som seriál pozeral so strachom v očiach. Vidieť ale polonahú amazonku v zničených šatách mi vždy pomohlo poraziť strach a dopozerať to do konca. Postavy boli zaujímavé a obľúbil som si ich viac. Nemal som rád len starého chrena profesora Challengera. Spomínam si dokonca že som mal rád aj úvodnú znelku. Ešte dnes vo mne spôsobuje veľa spomienok na seriál. Niekedy je človeku ľúto za týmito seriálmi našeho detstva. ()

leavit 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem seriál měla ráda a tak jsem se rozhodla si ho připomenout. 1. serie: Co se týká děje, tak je na rozdíl od tehdejší seriálové konkurence poněkud slabší, ale zase má méně otřelé téma, dinosaury. Postavy samotné nejsou vymyšleny špatně, jen je jejich vývoj velmi pozvolný a jsou průměrně zpracovány. Nejlépe napsaná je podle mě Marguerite, celkem sympatičtí jsou Roxton a Summerlee, naopak Challengerovo přehrávání mi nesedlo. Nejlepším dílem je Cave of fear (spíše jeho druhá polovina). 55% ()

Reklama

Morrigen 

všechny recenze uživatele

Jak tak pročítám zdejší komentáře, asi nebudu jediná, komu tenhle seriál uvízl v srdci při víkendovém dopoledním sledování :) Má to všechno, co má seriál pro pobavení a zabavení mít - napětí, akci, humor, přátelství, lásku, strach a hlavně spoustu různorodých nepřátel od dinosaurů přes domorodce až po nadpřirozené bytosti. Ono totiž přiznejme si - kdyby byly všechny ty naše seriály tak hlubokomyslné, složité a realistické (jak by si někteří z nás přáli), bavilo by nás je pak ještě sledovat? ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

No tak takhle nějak si představuju poplivání symbolů dobrodružných akčních sci-fi. Příběh, který se nemůže rohoupat kam vlastně chce směřovat, lecky podivné kostými a ještě podivnější scénáře. Z těch X dílů co jsem viděl mohu zcela oprávněně říct, že mýtus dinosurů je zde prezentován jedním obrovským dinosauřím lejnem, do kterého když šlápnete, hodně pomalu se dostáváte ven. Jasně že sázka na skoro nahou blondýnku leckdy vychází, ovšem dokáže ona sama utáhnou pajdavý děj? Kdepák! Jedna velká nuda, od první do poslední minuty. A když už se konečně něco ze začátku začne tvářit trochu obstojně, pokoněj to stupidním koncem. Nejen telenovelami jest živo peklo filmové a televizní tvorby. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Protože jsem zvyklá obědvat u TV a jednu dobu v mou stravovací hodinu neběželo nic zajímavějšího, než právě tahle patlanina, tak jsem pár dílů viděla. Typově mi tenhle seriál přijde trochu podobný "Hvězdné bráně" - skupina lidí s jasně danými odlišnými charaktery má v jednom kuse nějaké zcela nereálné potíže, které řeší svými zbraněmi a "důvtipem". Ale něco tomu chybí oproti "Stargate": MacGyver. Jinak řečeno, žádná z postav mě nebavila, nikdo mě nezaujal, nikomu jsem nefandila, tedy mě u téhle fantaskně-dobrodružné splácaniny nic nedrželo. Budu hodná a dám 2* - 31%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama