Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To najlepšie o dinosauroch. Krásny seriál. Tento dokument môžem vrelo odporučiť širokej verejnosti. Pomocou výbornej počítačovej grafiky a úsilia mnohých paleontológov vzniklo mimoriadne pútavé a oslňujúci dielo o živote prehistorických plazov. Celkový dojem navyše umocňuje príbehová línia jednotlivých dielov. BBC skrátka znovu ukázala svoju vysokú kvalitu tvorby. Každý diel je zameraný na nejaký druh, v ktorom ho potom opisujú. Osobne ma tento dokument veľmi zaujal, vizuálna stránka je na koniec tisícročia skvelá a veľmi zaujme predovšetkým priaznivcov druhohorných zvierat. ()

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl malý, měl jsem dinosaury neskutečně rád. Snažil jsem se o nich vědět co nejvíc. Kupoval jsem knížky a neustále četl nové a nové informace o těchto pozoruhodných tvorech, ale stále mi to ještě nestačilo. Jednou jsem si v televizi vyhlédl Putování s dinousary a po zhlédnutí prvního dílu jsem pak nevynechal ani jeden. Skvěle počítačově zpracovaný seriál, který mám opravdu rád. ()

Reklama

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Překrásné animace, vytvářející prapraprapravěká stvoření, nás provázejí tímto skvělým dramatickým dokumentem, jenž je podaný tou nejpopulárnější formou, aby zaujal nejširší masy. Všichni neignoranti by měli vědět o Římské říši, o Hitlerovi. Stejně tak o dinosaurech. Jakým způsobem (...se vědci domnívají, že...) žili, co tak asi dělali ve chvilce mezi obědem a první snídaní, když zrovna nepochodovali napříč kontinentem, a podobně. Sám jsem byl v dětství dinosaury přímo posedlý, takže takové věci dokážu opravdu ocenit :o) ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Báječná podívaná, ve své době byla v rámci dokumentů vpřed o sauropodí délku, byť s přibývajícími roky a postupujícím poznáním se hromadí nepřesnosti a omyly, kterých se tvůrci dopustili v pochopitelné absenci nových poznatků a faktů. Přesto si všechny série Putování (nejen ty dinosauří) občas velice ráda pouštím. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů před lety, nedávno jsem pořídil DVD s kompletní sérií a podíval se na ni znovu v angličtině. Stále stejně zábavné. Ano, samozřejmě dneska by to vypadalo ještě mnohem lépe (viz třeba na letošek chystaný rodinný film na stejné téma ve 3D). Počítačové animace z dálky jsou v pohodě, ale záběry na modely v detailu vypadají dost strnule a ne zcela přirozeně, vyhýbají se pochopitelně nějakým složitějším pohybovým kreacím, ale to je jenom drobná vada na kráse. Série provede ve zkratce dlouhou historií dinosaurů na zemi, kteří zde vládli mnohem déle než nějací lidé. Materiál k zamyšlení, poučení i prostě na pokoukání, tohle v ZOO neuvidíte. Více takových dokumentů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)
  • Putování s dinosaury se stalo nejsledovanějším seriálem v historii BBC a ve Spojených státech současně nejsledovanějším dokumentem v historii kabelové televize. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno