Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

kubin. 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu jsem vyrostl. Opravdu výborný dokument (jak už to u BBC bývá), který jsem si zamiloval. Všechny díly jsou výborné, ale k nejlepším patří určitě Balada o Alosaurovi a Doba titánů z jurského období. Když se po letech znovu koukám na tento dokument mám u některých momentů husí kůži. Nejlepší na seriálu je příbeh každé jednotlivé epizody. Vždy tu máme jednoho nebo skupinu dinosaurů, se kterou procházíme určitým obdobím a to se nejvíce povedlo právě asi u Alosaura. Tímto dokumentem odstartovala druhá vlna dinosauří mánie (první byl samozřejmě juráč) a začaly se natáčet dokumenty jak na bežícím pásu, ale kvalitám tohoto jedinečného dokumentu už nikdo jednoduše konkurovat nemohl. ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Jede z mála případů, kdy je pět hvězdiček opravdu málo. Jedním slovem geniální dokument o životě dávno vymřelých forem života. Skvěle natočeno, úžasné efekty, dávno vyhynulá zvířata jako živá a to nejen vizuálně, ale také chováním a životními osudy. Hlavně díky tomu, že to nejsou jen krásně vytvořené, ale jinak mrtvé potvory, ale zdánlivě skutečná stvoření, před námi ožívá pradávný svět. Ale ocenění si zaslouží nejen filmaři a trikoví specialisté, ale hlavně přírodovědci, jenž nám umožnili nahlédnout do časů dávno minulých. A je celkem jedno, že to nejspíš přesně tak nebylo. Důležité je, že to tak mohlo být. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nejlepší dokument o životě nejzajímavějších tvorů, kteří kdy chodily na planetě Zemi. Prvotřídní filmařská práce s cílem co nejvěrohodněji informovat širokou veřejnost o životě legendárních dinosaurů. Z celé série mě nejvíce zaujal díl Duchové polárního lesa odehrávající se na dřívě ještě nezamrzlé Antarktidě. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že pre dnešnú efektami nadupanú filmovú tvorbu už nič prevratné, avšak vo svojích rokoch sa jednalo o prelom v televízných dokumentoch. BBC ako vždy zabodovala a svojím originálnym prístupom k tradičnej téme strhla na seba zaslúženú pozornosť. Určite treba vidieť, a to rozhodne nie len kvôli strhujúcemu vizuálu, ale aj vďaka výživným a objektívnym vedeckým informáciám.... ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal na můj nejoblíbenější dokument, bez váhání bych jmenoval právě Putování s dinosaury. Poprvé jsem se začal zajímat o tyto pravěké plazy, právě díky tomuto cyklu, ne díky Jurskému parku, (který mám mimochodem také velmi rád) jak tomu většinou bývá. Ano, v dětství to způsobilo skutečnou posedlost :) BBC nám dinosaury představuje velmi zábavnou formou, kdy na nás nechrlí nudná učebnicová moudra, nýbrž nám je postupně představuje během jejich ,,životních epizod", a tak to celé může připomínat spíše jakési prehistorické drama, nebýt doprovodného komentáře. Absolutní špičkou je pro mě díl, zvaný ,,Giganti oblohy". BBC je zkrátka ve svém oboru jednička. 100% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)
  • Na jaře roku 2000 se producenti pyšnili ziskem 38,8 milionu liber a seriál obdržel rekordní počet nominací na cenu EMMY, kterou je oceňována televizní tvorba. (Dr.Okamura)
  • Natáčelo se v Brazílii, Kanadě, Indonésii, Jižní Africe a USA. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama