Reklama

Reklama

Bambi

Z natáčení 3

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Z natáčení 3

Recenze (145)

melloun 

všechny recenze uživatele

Proč si to nepřiznat, Bambi je pro mě docela zklamáním. Na animaci si nemohu ani náhodou stěžovat, protože ta je vynikající, avšak s příběhem je to o poznání horší. Když nad tím tak přemýšlím, Lion King má v podstatě stejnou strukturu příběhu jako Bambi, akorát je srneček zaměněn za lvíče a já jsem se o hodně více bavil. Pro jednou se tedy inspirace v minulosti vyplatila a původní koncept se povedlo citlivě vylepšit. Abych jen nekritizoval, tak písničky byly dobré a musím vyzdvihnout některé vedlejší postavy jako zajíčka Dupíka anebo moudrého Výra. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Je tu den 5. a sním i Bambi. Animace je opět úžasná ale to netřeba říkat. Ovšem Bambi tak dobře nedopadl. Největší problém celého filmu je tempo které je strašně uspěchané, nic se moc neřeší a autoři film dělali strašně na rychlo. Například při lesním požáru jsem absolutně nic necítil protože ta scéna byla strašně krátká a vůbec nebyla emotivní. Film zachránily postavy které byli prostě skvělé a králíček Dupík je nejlepší postava celého filmu. Za mě 75% (4 hvězdy z 5). ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Walt Disney v "začátcích" animáky umělo. Bambi byl ve své době hned po Sněhurce vrcholem animované tvorby. Roztomile naivní příběh, okořeněný několika vtipnými, několika dramatickými a jedním u dětí slzopudným momentem. Malou nevýhodou možná je , že Bambi příliš nezaujme odrostlejší diváky tak, jako dnešní animáky. Já dokonce uvažoval o hodnocení tříhvězdičkovém, to si Bambi věru nezaslouží. Co mě zaujalo na prvním místě byla animace. Na tehdejší technologie až neuvěřitelná. Dále přiměřená minutáž, u které se člověk nestihne začít nudit, a nakonec postava výra, která předčí všechny ostatní rozdílem třídy. A to jak technickým zpracováním, tak roztomilostí. Bambi by se měla stát povinnou četbou pro mladší publikum. ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na krásné rané dětství - Bambi byla snad první knížka, kterou jsem přečetl a láska k tomu příběhu ve mně zůstává dodnes. Hejtrům vzkazuji jediné - znovu se podívejte na rok vzniku filmu, uvědomte si, že to fakt nemůžete srovnávat s novodobým Pixarem, dejte si facku a smekněte před Waltem Disneym. 4 ****. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Balzám na duši. Ovšem i přes genialitu v detailech, překrásnou animaci, půvabný příběh, který si vystačí s málem a nalezením své nejoblíbenější kreslené postavičky vůbec..zajíčka Dupíka. Mi jakási drobnost brání dát plný počet. Jenže i to nic nemění na tom, že Bambi (spolu se svými vrstevníky Dumbem, Pinocchiem či Sněhurkou) patří do mé TOP5 mezi animovanými filmy, kterým z nových animáků dokáže konkurovat pouze myšák Remy. Jednoduše dokonalé 85%. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Felix Salten napsal i knižní pokračování Bambiho s názvem "Bambiho rodinka". Disney na druhou knihu nikdy nezískal práva. (Terva)
  • Film mal v premiéru v roku 1942, no štúdio Walt Disney začalo na ňom pracovať už v roku 1937. (Hystory)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama