Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na veškeré Mayovky a westerny (Tenkrát na západě, ...). Moc nerozumím, co Vám komu na tomto přišlo trapné, ale Váš problém, ne můj. Komedie se maximálně vyhýbá, jak je teď moderní, fekálnímu a sexistickému humoru, což u mě zvedá o 2*. V porovnání většiny "vtipů" ze Scary movie či Disaster movie a podobných trapáren jde o skvost a film o dvě až tři třídy výše. Doporučuji, opravdu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Paródia na filmy môjho detstva ktorú som už dávnejšie videl ale rozhodol sa ohodnotiť až po opätovnom zhliadnutí. V roku 2001 si film mohol uťahovať z homosexuálne orientovaného brata náčelníka Apačov a táto pointa príbehu tvorí takmer 25% všetkých najvtipnejších momentov. A nie je to urážlivé, je to vtipné. Ďalej film pochopiteľne ako paródia ťaží z momentov dôležitých pre sériu príbehov o Winnetuovi a Old Shatterhandovi k čomu sa pridá celkom zaujímavý príbeh a tak Manituova topánka podobne ako Scary Movie nesklama ani po tak dlhej dobe ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +úžasná a trefná parodie, hudba, atmosféra westernového prostředí a vinetuovek, Uši, Ranger, Abahači a spol., český dabing je slušnej -hudební a taneční vsuvky, napoprvé rodiče od filmu odešli po 10 vteřinách, tentokrát vydrželi jen 10 min/// I z toho posledního záporu je patrné, že bych film asi skalním fanouškům nedoporučil. Podle mě se však jedná o povedenou parodii na Vinetuovky a podobné filmy (Tenkrát na západě). Něco ze scének je trapnější (indiání), nadrhuhou stranu, podstatné množství je trefných a zároveň vtipných. A jak mám rád původní filmy, tak mi tento nevadil a pěkně mě pobavil, takže z něj mám dobré dojmy/// Celkem 72%/// ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ulítlost první třídy se skutečně neskutečnými gagy, postavami a muzikálovými čísly. Infantilita "Manituovy boty" je sice do nebe volající, ale co naplat - smějete se a smějete a smějete. Někdy to sice trochu zaskřípe a závan trapnosti shodí tenhle film k celkovému průměru, přesto jsou Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger opravdu důstojnou inspirací pro slavné příběhy Karla Maye :)...Btw indiánský rap je cool. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Každý "Vinnetou" skýtá pro natočení parodie nepřeberné množství úžasného materiálu. Kdyby se takový film jak se patří vyvedl, byla by z něho na 100% komedie roku, ne-li desetiletí. "Manitouova bota" však takovým filmem není. Jedním slovem: Nevyužité. Nicméně růžovoučký Vinetač na ranči Pudřenka nemá chybu.;-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)

Reklama

Reklama