Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Docela překvapivě snesitelná záležitost, která je lepší než-li některé pozdější filmové adaptace Mayovek. Nachází se zde pár vskutku trapných gagů, ovšem ty jsou naštěstí vyváženy i několika geniálními nápady. Na většinu stopáže snímku zbývá solidně průměrná parodie na adaptace děl Karla Maye s několika odkazy na jiné snímky. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela zdařilá parodie na mayovky ztrácí zhruba v půlce svůj náboj, a zatímco v první půlce připadal zhruba jeden trapný vtip na čtyři skvělé, tak v druhé půlce se ten poměr obrátil. Je to škoda. Ale i tak se jedná o dobrou komedii, u které se dá zasmát a která dokazuje, že i v Německu se trochu humoru dá najít ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Německá komedie, která je vtipná. Dokonce třeskutě vtipná. Parodie na mayovky a další westernové klasiky nabitá od první do poslední minuty vtípky různého kalibru a přesně cílící všemožná žánrová klišé a charakteristické prvky „mayovek“. Od úvodního rituálu pokrevního bratrství až po závěrečný odjezd do dáli, od drobností jako je ořezávátko na šípy až po atomovky jako je „Máte poslední přání“ nebo indianajonesovská jízda důlním vozíkem. Svižná a ve svém tempu nepolevující jízda, která i přes záměrně infantilní podání ani okamžik neprudí. Navíc plná nezapomenutelných figur z nichž nejrazantněji na bránici útočí überteplý Vinetač a überpadouch Santa Maria. Od teď už nikdy mayovky nebudou stejné jako dřív. Howgh. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se bál si to pustit, ale protože mám parodie opravdu, opravdu rád, překonal jsem se - a dobře jsem udělal. Typicky německy koprní herci do tohohle sednou jak prdel na hrnec, pravda, většina gagů s Šošonama mi přišla naprosto nevtipná (snad až na natírání teepee:), ale Abahači (skvěle dabovanej Petrem Rychlým) a hlavně padouch Santa Maria a jeho ujetí poskoci to bravurně vynahradili. Super perforator song nelze nezmínit, stejně jako vynikající kopírování (dnes už starého) humoru Připoutejte se, prosím! nebo Bláznivé střely ("Nechceme nikam jet, jsme unavení!" "Kdo to řekl?" "John, John!" "Tak ty jsi unavený, Johne... Dobře, Johne, šup do postele a ostatní na sedla! A jak se říká?" "Dobrou noc, Johne!":) 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nic jsem od toho nečekal, maximálně to že se Němci ztrapní. Už začátek, kde je ořezávátko na šípy nebo jak indiáni natírají týpý mě dostalo. A pak že neexistuje někdo kdo vzdoruje triu Abrahams + Zucker + Zucker. Na to že je to jejich opravdu první parodie je to velmi slušné. Jako teplej indián a ranč Pudřenka to je fakt nářez. Zatím jeden z nejlepších německých filmů vůbec. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)
  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama